Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vickivale
    17. Rujan 2021. 17:39

Hm, zbunio vas je rodiljni i roditeljski dopust. Rodiljni je prvih 6 mjeseci i puna je placa bez putnih troskova i regresa a roditeljski je drugih 6 ili 8 mjeseci ako drugi roditelj koristi dopust. 

Dvojajcane blizanke 🍒

• Nooha
    17. Rujan 2021. 17:52

Prvih 6 mj. Je puna plaća, drugih 6. Max 5600

• vickivale
    17. Rujan 2021. 18:11

Samo mali ispravak, majka je obavezna koristiti rodiljni dopust prvih 72 dana, ne 6 mjeseci

Dvojajcane blizanke 🍒

• Nooha
    17. Rujan 2021. 18:37

Sunašce83

Prema ovome sto sam procitala za nezaposlene ja ocito nemam pravo na porodiljni uopce😳. Nezaposlena,ali ne prijavljujem se na hzz jer me oni ne zele prijavljivati s obzirom da ne trazim posao. Pise da se mora biti prijavljen 9 mj.uzastopno ili 12 mj.sa prekidima.
    Ako sam sto krivo skuzila,curke molim vas da mi pojasnite🙏

Da bi kao nezaposlena dobila  naknadu, svih 12 mjeseci ili 36 ako je u pitanju 3 dijete, bitno je samo da imaš regulirano obvezno zdravstveno osiguranje! 
    Ono što nemaš pravo je naknada za komplikacije znači prije poroda.

Arsancres
    17. Rujan 2021. 18:53

Sunašce83, ovako je kak ti Nooha kaže, to ovisi o zdravstvenom, ne o hzz-u :D
    Oni i tak nikad nisu nikome našli posao 😂😂

Arsancres
    17. Rujan 2021. 19:07

Sunašce83

Imam obavezno zdravstveno i dopunsko preko hzzo. Znaci onda imam pravo.
    Da trece je ali mali ce taman napuniti 18 kad beba napuni godinu tak da nista od tri godine porodiljnog.
    Hvala curke🤗.
    Bilo bi mi bas neugodno nosit papire,a ono nemam prava😬.

Jel tebi to za treće dijete i navršenih 18 godina netko iz hzzoa potvrdio baš? To meni nema smisla, računaju se sva djeca, jel, pa i mrtvorođena se broje, koliko god morbidno zvučalo.
    Ne mislim da izmišljaš, nego da ti nije netko random rekao pa još da bzvz tak ostane, a logika nalaže da imaš svoja prava.
    Pa ono, ima ljudi koji imaju drugi, treći brak, netko dobije dijete pa ne može drugk godinama, netko tko je izgubio dijete se možda ne može mentalno odlučiti za drugo. Ono, totalno mi to nema smisla.
    Znam da je za doplatak tako ili možda te neke pomoći države, da kao vrijedi do 18.godina, ali da ti sad netko uskrati pravo na nešto jer ti dijete napuni 18. Pa wtf, ako je tako, stvarno smo jad od države. 

anchika
    17. Rujan 2021. 19:25

Nema veze sto vam dijete napunjava 18 godina, ako ispunjavate uvjete i rodili ste trece dijete, imate pravo na naknadu 3 godine.

Arsancres
    17. Rujan 2021. 20:02

Sunašce83

Stvarno neznam nego pretpostavljam🤷‍♀️. Znati cu reci za par mjeseci🤣.

Hahaha ma onda dobro :D
    Ne bi me čudilo ni da je netko iz hzzoa krivo rekao, ne bi im bilo prvi puta da ne znaju šta treba 😂😂

• momofgirls
    17. Rujan 2021. 22:19

Drage moje trudnice😇 i buduće trudnice🙏,
    Nova sam ovdje pa mi je sad i trebalo dok nađem gdje da post napišem🙈🙂
    Ispričavam se unaprijed, ako će biti predug ili sam fulala temu (ako jesam, usmjerite me ,molim vas).
    Naime, trudna sam cca 15tj (kažem cca, jer kad sam bila na prvom pregledu bila sam 9tj po mome izračunu a giniću je izračunalo po onim mjerama na uzv da sam trudna 11tj, pa ajd držim se njegovih izračuna). Ovo mi je peta trudnoća, od kojih imam jednog svog anđelčića od 5god, ostale 3 trudnoće su završile sa spontanim , u vrlo ranim tjednima.
    Zadnje sam imala spontani prije cca godinu i pol, odnosno Bl.ovum, kako se to stručno zove, nije se vidjela žumanjčana vrećica.
    Sada, sam neizmjerno zahvalna dragom Bogu što sam već čula ❤️ i što je sve bilo u najboljem redu na pregledu. Napravila sam i  Nifty ,koji je također uredan🙏
    Jedino sam imala zadnje neku bakteriju pa sam morala popit antibiotik, i sada čekam da napravim kontrolnu UK.
    Na pregled idem za tjedan dana.
    Ono što me počelo brinuti zadnjih dana intenzivnije, i razlog zašto sam se ovdje uključila, da čujem vaša iskustva, i da li je neka možda imala sličnu situaciju kao ja. Naime, ima dana kada me trbuh pobolijeva na način kao menstrualni bolovi. To nije ništa neizdrživo, i kad legnem i umirim se, većinom prođe. Ali jednostavno me bocka što se to dešava sada u ovim tjednima, znam da to inače ranije cure znaju pričati da im se znalo dešavati... Znači nema pravila, nekad mogu cijeli dn na nogama, okolo ,radit po kući i sve ok. A nekad me jednostavno "bocka". Usprkos svemu što sam ranije prošla, prisutan je i strah.
    Također, povremeno mi se na dnevnom ulošku pojavi svjetlo smjeđi flekić, al to iato nema pravila i desilo se dosada svega 4x.
    Ppstoji li netko sa sličnim simptomima?
    Hvala vam svima unaprijed na odgovoru😘

SaporeVero
    18. Rujan 2021. 00:15

Bok cure, evo da se i ja javim. U srijedu je bio drugi pregled i gin kaze da je sve super i uredna trudnoca. Beba se dobro razvija (CRL 1.65) i culi smo srceko (168bpm). Vidile su se i male rucice i nozice. Cak se bila malo ritala hehe ❤. Po zadnjoj menstruaciji je 9 TT, ali po ovulaciji skoro tjedan dana manje, 8 TT pa mi je gin. pomaknuo termin poroda. Sljedeci pregled imam 13.10. tad cu biti od zadnje M 13 TT, a po O 12 TT.
    Termin poroda je 27.4. pa i to mozete staviti u popis. 
    Sto se tice simptoma, jake grceve vise nemam, a imala sam ih od 5. do 7. TT bez ikakvih krvarenja i onda je i to stalo pa sam u 7. tjednu dobila mucnine i averziju prema hrani. Povratila 4 puta. Jedno dva tjedna sam imala bas gadne mucnine, ali polako se i to smiruje. Nadam se da ih nece biti vise. A ostali simptomi bas nista. Nit me cice bole, nit imam glavobolje, super spavam... Eto to je to od mene... Nalazi krvi i urina su savrseni. Trebam se jos naruciti za kombinirani probir u Petrovoj tamo oko 11.10. i to je to.

Dobrodosle nove trudnice! ❤ Zelim vam mirne i dosadne trudnoce! 🥰 A ostalim curama, zelim uspjesne preglede i sto manje simptoma. PS. Nemojte si toliko razbijati glavu oko hrane i slicno, umjerena kolicina i vrsta hrane i sve ce biti oke... Ovako si samo radite nepotrebni stres. Sretno svima! ❤❤

👩🏻26🧔🏻31 👫🏻 8 🤵🏻👰🏻‍♀️ 2021.
    Pokušavamo 06/2021 👶🏻
    +16. 8./2021. (14DPO, zadnja M 15.7., O 2.8.)
    25.8. Prvi pregled. Beba dobro smještena (6 TT prema M) CRL 0.14
    15.9. Sve super! CRL 1.65, srčeko kuca 168 bpm. 8 TT prema O
    Dijagnoze: jajnici PCOS ( 7 god.OK-Diane, Belara),
    Inzulinska rez. (Glucophage 750 XR), Hipotireoza (Euthyrox 25),
    Folat + Gynositol + B kompleks
    Neredoviti ciklusi, vjv. anovulatorni.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.