Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    13. Rujan 2021. 18:58

Ma daj pa pogledat će te garant na uzv, to je par minuta. Meni je nepojmljivo da sad baš ne upali uzv da te vidi bebu samo, pogotovo ak je prošlo tak dugo od uzva, šta je to njemu, par minuta

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 19:59

Sunašce83

😂kod mene je drama jer sam htjela bebana vidjeti na uzv napokon nakon mj.dana🙈🤣.

Ti si privatno ili soc? Mislim da preko HZZO imaš samo 3 ultrazvuka besplatno u cijeloj trudnoci, a ako je privatnik onda ne kužim zašto te nije pregledao.

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 20:19

lu

Zavisi od doktora. Kod moje soc je svaki mjesec uzv, kod druge u gradu je 3 puta besplatno ostalo naplaćuje. Ne znam u čemu je fora

Baš čudno? Kako ti dobiješ besplatno a mi plaćamo??? Ja sam mislila da je to kao neki katalog usluga i kad ispucaš, moraš plaćati. Lu gdje je ta tvoja? Cure zdravstvene radnice pojasnite nam!?

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

• vickivale
    13. Rujan 2021. 20:50

Ja evo ne znam nista o tome, zbog blizanaca i mpo sve radim u petrovoj na uputnicu. Svaki put je uzv, sad na tri tjedna a prije cak i svaki tjedan. 
    Hm.. iako mi pada napamet jedna stvar, a to je da socijalni ginekolozi koji su u koncesiji ali imaju ugovor s hzzo-om imaju ugovore za trudnice 3 uzv u trudnoci koje im pokrije hzzo, a posto je aparat cesto njihov sve iznad tri uzva je nadstandard? Evo mozda moguce objasnjenje ali vise u sferi nagadanja

Dvojajcane blizanke 🍒

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 20:58

Ljudi ja to uopće nisam znala!!! Pa gdje ima tih besplatnih a da nije bolnica?! Ja sam plaćala u prošloj i u ovoj??!!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

• XOXO
    13. Rujan 2021. 20:59

Ja kod svog soc gin imam preglede svaka 4tjedna. Svaki put me brzinski pregleda vag ako je sve ok ne cacka previse i svaki put uzv. Znaci bila sam u 8tt, 12tt i 16tt. Sljedeci pregled imam u TA u bolnici al odmah nakon tjedan i kod nje. Za sad dok jos ne osjetim bebicu ako mi bude predugo cekat 4tjedna nakon 2 ubacim samo uzv kod privatnika. Tako da budem mirnija s obzirom na proslu t.
    Iako evo sama se sebi divim kako uopce, usprkos svemu prije, ovu t sam bas cool i ne razbijam puno glavu. Tu i tamo mi produ neke misli al kratko i prebacim se na pozitivu. Sve jedem, normalno se ponasam i radim jedino s oprezom da se bas ne preforsam, ne panicarim. A kako bude bit ce ❤️

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:08

MarijanaMartin, to što ti socijalac uzima lovu za uzv je ilegano i to prijavi. Vrlo vjerojatno nikada nisi dobila račun, ako jesi, možeš dobiti povrat novca od HZZO-a.
    Kad sam ja bila trudna s 1.djetetom,ta priča je bila aktualna, bilo je provedeno istraživanje, čini mi se od Roda, ispalo je da hrpa njih naplaćuje uzv, tražilo se objašnjenje od hzzoa i službene info su da su sve pretrage u trudnoći na teret hzzoa i da ginekolozi nemaju pravo naplate, nebitno jesu koncesionari ili ne. Ako postoji medicinska indikacija, a postoji jer je trudnoća u pitanju, nema ti pravo naplatiti. To je rad na crno i krađa, ništa drugo. Naravno da mi je jadno da se većina trudnica ne želi svađati pa prešuti, ja bome ne bi.
    Znam da su ženama uzimali 100-250kn. Pa ja plaćam 300kn po pregledu privatni uzv svaki put, tretirana sam kao čovjek, a ne samo broj... To što današnji ginekolozi rade ne mogu vjerovati. Nakon svih tih afera i dalje se usude!!! 

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:08

Jasno*, ne jadno 

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:09

https://hzzo.hr/novosti/ultrazvuk-se-ne-naplacuje-kod-izabranog-doktora

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:10

https://www.roda.hr/udruga/dokumentacijski-centar/reakcije/lijecnici-hzzo-a-zaraduju-na-crno-preko-leda-trudnica.html

Ima brdo članaka o tome, svi su portali tada pisali o tome. Ja sam bila na ovom forumu i u orvoj trudnoći i bilo je trudnica kojima su isto i tada naplaćivali uzv. Ne mogu vjerovati da se ništa nije promijenilo, pojeo vuk magare

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.