Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:12

antonela98

Moraju vam izdat racun s kojim idete u hzzzo i oni vam to refundiraju. Ako ne daju racun, to rade ilegalno. svi pregledi u RH u trudnoci su besplatni.

Točno to. A račun ni neće izdati. Znam da ih masa ima fore kako su sami kupili uzv i da zato naplaćuju. How yes no. 

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 21:13

Moja je u prošloj bila soc i privatnik. Tri ultrazvuka sam dobila besplatno a ostalo sam morala platiti ali sam uvijek dobila račun. Rekla je da ne može više preko HZZO-a.  Sad je samo privatna pa sve plaćam, ali sam se odlučila za tu opciju kad sam mislila da je razlika u 3 ultrazvuka a ne u 10???? Hmm 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:19

Ako je sad privatnica, baš sad sa svojom ordinacijom onda mi je to ok, ako nema veze s ičim državnim, privatnica kao i svaka druga, normalno da naplaćuje, a ako je nešto nedorečeno, pogledaj si šta ti piše na računu, znam da su žene pisale npr. da bi sitnim slovima na računu pisalo da se odričeš potraživanja od hzzo-a, ili da umjesto imena i prezimena i mboa napišu pacijent samo pa očito mogu opravdat da je netko random došao ili sl. 

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:24

lu

Arsancres

antonela98

Moraju vam izdat racun s kojim idete u hzzzo i oni vam to refundiraju. Ako ne daju racun, to rade ilegalno. svi pregledi u RH u trudnoci su besplatni.

Točno to. A račun ni neće izdati. Znam da ih masa ima fore kako su sami kupili uzv i da zato naplaćuju. How yes no.

E točno to, tako i ova ovdje što naplaćuje s tim se pravda. Jer je njen kao bolji uzv, ovi po domu zdravlja imaju neke komunističke još. Ja sam si našla u drugom gradu soc koja ima normalan uzv i idem kod nje.

Iste fore godinama, koji jad, ne možeš vjerovati. 
    To je baš puno trudnica tada pisalo, da kad bi se pobunile da bi im rekli da je to zato jer su sami kupili. Pa nema logike.. Onda bi si otvorili ordinacije pa naplaćivali uzv 300,400kn, a ne kao 50-100 pod krinkom da su još oni jako dobri.
    Pretužno jebote. I ovako su nam ginekološke ordinacije pretrpane i onda još kojekakvim ginekolozima. Očito ima još onih koji su ok.. Samo je smiješno da neki naplaćuju, a neki ne, a ono moš mislit što bi ijedan socijalac tebi poklanjao uzv na svoj trošak da mora iz svog džepa.
    Samo neki očigledno rade pošteno, a neki ne

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 21:31

Ako me sjećanje ne vara mislim da sam i ja prije svakog ultrazvuka morala nešto potpisati, ali mi je rekla da je to potvrda da shvaćam da ću platiti a ne da se odričem HZZO. Precool, nek sam ovako "pametna" ispala totalna budala,haha budem joj čestitala. Sad je skroz privatna i naravno da plaćam, ali nisam znala da imam sve besplatno! Mislila sam kao kod zubara ove plombe socijala a lijepe plaćaš, a sad čujem da vi imate biserne zube a ja svoje povadila sve,haha Hvala puno na informacijama. Nakon što sam rodila nisam više ništa čitala, samo sam dojila i radila,haha Prosvijetlili ste me. Hvala 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

Arsancres
    13. Rujan 2021. 21:40

Kod zubara sve trudnice i dojilje imaju pravo na bijele besplatne ispune, ako na to misliš, a znam da punoooo trudnica to ne zna. Ordinacije itekako znaju, ali se prave glupi, a znam osobno za priče gdje su dojilji htjeli naplatiti bijelu plombu pa kad se pobunila joj je zubar rekao da to vrijedi samo za bebe do godinu dana, što nije istina.
    Ja sam vezano za to zvala baš hzzo, promijenila sam stomatologa i htjela sam provjeriti prije nego odem, mala mi imala tad skoro 2 godine i rečeno mi je da nema veze uzrast, da ako baš zubar inzistira na potvrdi da mogu zatražiti od ginekologa ili pedijatra potvrdu da dijete još uvijek doji.
    Moj zubar ništa nije tražio srećom, upoznat je sa svime, prodojeći je jako pa se valjda u skladu s time i ponaša. Stavila 2 bijele ispune, nikom ništa. 

• MarijanaMartin
    13. Rujan 2021. 21:46

Arsancres

Kod zubara sve trudnice i dojilje imaju pravo na bijele besplatne ispune, ako na to misliš, a znam da punoooo trudnica to ne zna. 

Haha pa ni to nisam znala. Dok sam dojila nisam htjela ici kod zubara zbog tih hg-plombi, negdje sam pročitala da mogu biti opasne i sad sam prije trudnoce sve zube sredila i platila,haha Ja sve radim krivo, nije ni čudo što nemam novaca! Cure pričajte mi još o vašim iskustvima, ja sam totalna luzerica!!! Pa gdje to sve saznate?!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

Arsancres
    13. Rujan 2021. 22:07

antonela98

Ja bi bila sretnija da to nista ne znam, jer bi to znacilo da ne citam od jutra do sutra po internetu 😭
    Danas sam imala JEDNU kap prozirnog iscjetka i mislila sam da mi curi plodna voda - nasla iskustvo zene kojoj je curila plodna voda - zakljucila da mi sigurno curi plodna voda i plakala sat vremena 🔪
    Jedva cekam rodit.

Legendo 😂
    Ja sam takva da popizdim na bezobrazluk i nepravdu i hrpu stvari sam zapravo bila primorana saznati sama jer me izbaci iz takta takvo ponašanje, onda se valjda zainatim i počnem kopat po svemu, ovako mi nekad bude i jadno i smiješno koliko nekih "zakona" znam, a nije da sam ih čitala jer želim znat više il mi je dosadno haha nego me svaki put netko svojim postupkom natjerao na takav postupak.
    Ja sam inače ona koja uvijek piše prigovore, reklamira sve živo, ali ne gledam to kroz negativnu prizmu jer to su sve moja prava, neću se prepirati s nekim ako nisam sigurna da je to zakonski tako naravno.. Ali ovako sam u stanju skakat po glavi nekome ako je nepravda u pitanju.
    Puno stvari stvarno nije fer i treba se izboriti, znam da to je lako tak reći, ali ljudi su baš sve bezobrazniji.
    Ovo za bijele ispune je baš i uvedeno jer je dokazano da su one sive opasne, čini mi se zbog žive. Imate baš to i službeno na stranicama HZZO-a objavljeno. 2019.godina je u pitanju. 

Arsancres
    13. Rujan 2021. 22:13

Kad smo kod trudničkih prava,za cure koje još uvijek rade, imate pravo na 1 slobodan dan mjesečno za prenatalni pregled, po zakonu o rodiljnim potporama. Znači ne godišnji, ne bolovanje nego plaćeni slobodan dan, a hrpa poslodavaca baca grbu pa želi da si piše to kao godišnji ili da uzimate bolovanje.
    Dužne ste 48 sati prije pregleda obavijestiti poslodavca, moja preporuka je pismeno predati. 
    Tih 8 sati mjesečno ne morate ispucati odjednom nego možete npr. i par dana po par sati da ispunite jedan cijeli radni dan. 
    To isto nitko ne kaže, nigdje se ne priča o tome... Moji u firmi su se pravili ludi, kao nitko to nije nikad tražio, ove ne znaju šta da kucaju na platnoj listi.. Ma de zajebavajte nekog drugog. Ja radila do kraja i svaki mjesec sam to koristila. Za pretrage, ne nužno i za pregled. 

Omerta
    14. Rujan 2021. 02:23

MarijanaMartin

Omerta

Acidosalus možda? One su ti prirodne.

Ja te imam. Jesi ih koristila. Meni se pretvore u kremu. Kako to ugurati?
    "Lactogym" sam htjela ali kažu u ljekarni nema ih više za kupiti, povučene iz prodaje! Ha!!??

Pa kao prvo ne znam da li znaš, ali potrebno ih je držati u frižideru.. Ja sam ih koristila već puno puta i nikad nikakvih problema. I obavezno stavi neki jači dnevni uložak prije spavanja jer će se preko noći pa do jutra otopiti i dio će iscuriti. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.