Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TheTina
    23. Studeni 2020. 09:31

Jutrooo 😃🌞
    Kaj se tiče spavanja, ja sam do prije 3 tjedna spavala većinom na leđima jer se nesvjesno okrećem po noći. Dobila sam onaj trudnički jastuk pa si ga sad narihtam tak da se nemrem okrenut i super je.
    Bebicu osjetim od 16tt što je bilo svima čudno jer mi je posteljica sprijeda pa se očekivalo da nebum tak brzo osjetila. U početku je bilo navečer samo i to je i muž odmah osjetil, a sad je već prilično aktivna i ima dana kad mi djeluje da uopće ne spava 🙈 U zadnjih par dana je postala aktivna i po noći 💕
    Po doznake idem osobno, iza 25. u mjesecu, i isto sama nosim na hzzo i na posel. To mi je izlazak trenutno 🤣

23. Studeni 2020. 09:31

Ma ovdje kod mene ko kameno doba nekad, znaci sad dok sam bila na pregledu sam se morala naruciti za doznake, onda kad dodem po doznake ne idem u cekaonu nego van na prozor kucam i tam mi da doznake i ako imam srece da je dobila raspored kak rade za prosinac se odma narucim a ako ne zovem od 1.12 i nadam se da ce se javiti nakon 5og poziva🤣🤣
    A na Hzzo sam pitala i moram svaki mjesec nositi jer svaki mjesec ispunjavam neki papir (raspitala sam se i to se ne ispunjava svugdje tak)..
    Znaci svaki mjesec nosim doznake i ispunjavam jedno te isti papir...😤😤 Nasla sam na internetu i isprintat cu i ispuniti doma, da ne moram tamo jos ispunjavati to..

TheTina
    23. Studeni 2020. 09:32

mom_of_4

Jutrooo..jel se koja od vas probudi slomljena doslovno,dignem se umornija nego sto legnem kao da imam 200 kg pa me boli svaka kost i misic ujutro i ne mogu dugo ležati…

meni nekad zna bit tak pa se natjeram na vježbanje i popijem puno vode pa mi bude bolje...

Bubica1
    23. Studeni 2020. 09:39

Pozdrav curke, dobro jutro svima i sretno onima koje idu na preglede! 
    Položaj spavanja - u trudnoći bi svakako trebalo spavati na boku, čak dok je kasnija trudnoća, čim više na lijevom. Ali ako se i probudite na leđima, ne može se opet ništa dogoditi, samo se prebacite na bok i gotovo. Provjereno s doktorom, pitala sam ga. 
    Lonmi, kod neke "obične" urinoinfekcije, mene je znalo samo peckati kod mokrenja i cijelo vrijeme sam imala taj osjećaj peckanja. E ali kad sam imala problema s E. coli, onda sam imala puno većih problema, užasna bol kod mokrenja i zapravo nemogućnost pražnjenja mjehura. Imaš stalno osjećaj da moraš piškiti, a iz tebe izađe doslovce par kapi. Uglavnom, pretpostavljam da bi imala puno gore simptome da se radi o nečem ozbiljnijem. Moguće da si samo dobila neku upalicu zbog vaginaleta koje si trošila. Svakako prati i općenito ti ne bi bilo loše napraviti urikokulturu.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Girl1234
    23. Studeni 2020. 09:43

Ena1

Cure bas sad citam kako ste sve vec skoro osjetile bebicu, cak i curke koje su manje trudne od mene. Ja sam 20 tjedana i jos uvijek nisam osjetila, malo me sad to pocelo brinuti… Idem u srijedu privatno na pregled, pa cu vidjet sta oni kazu..

Ja nisam istooo

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Bubica1
    23. Studeni 2020. 09:44

Ena1

Cure bas sad citam kako ste sve vec skoro osjetile bebicu, cak i curke koje su manje trudne od mene. Ja sam 20 tjedana i jos uvijek nisam osjetila, malo me sad to pocelo brinuti… Idem u srijedu privatno na pregled, pa cu vidjet sta oni kazu..

Nemoj brinuti, neke žene počnu osjećati bebicu tek u 22.tjednu. Možda ti je posteljica sprijeda pa ćeš zato početi osjećati kasnije. I kod mene je bilo tek u 19.tjednu, i isprva nisam ni bila sigurna da je to to. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Jagodica125
    23. Studeni 2020. 10:00

Dora2021

Curke, doznake mozete poslati mailom, samo je vazno da prvi puta odnesete jer se ispunjava jos jedan papir i dajete priloge uz otvaranja bolovanja(tekuci, r-1,osobna i to). Pitajte za mail, imaju vec izrezane papirice na koji mail, bar u Klovicevoj Zagreb imaju…

Doznake - Bas sam ovo htjela napisati, ja sam sve za HZZO i za svog poslodavca rijesila prek maila 🤷‍♀️ sad mi dragi pokupi doznake, ja posaljem sliku putem maila poslodavcu i na mail u Klovicevu, dobim potvrdu da su zaprimili i mir do sljedeceg puta🙏 bas danas saljem za 10. mjesec 🤓
    .
    Spavanje - ja sam tu na forumu citala jos daaavno da se spavanjem na desnom boku prilljesti neka vena/arterija koja je glavna za opskrbu maternice kisikom i odtad se tjeram na lijevom boku spavat. Isto se ogradim jastucima, pa se ujutro ipak probudim na drugom boku 🤷‍♀️danas cu prekopati ispod stepenica kartone, znam da mi majka ima onaj banana jastuk, koji je kupila u Lidlu prije 100 godina valjda, a sad je dobrodosao🤗
    .
    Mom_of_4 - mene ti je tak umor znao par dana muciti, doslovce sam se probudila isprebijana, valjda vrijeme, pa hormoni, ko' ce ga znat 🤷‍♀️
    .
    Ja svoju bebicu isto sve manje osijetim kao ribicu, a sve vise kao neko guranje iznutra ili okretanje🤔 po noci kad idem na wc je osijetim, dok ujutro treba vremena da se razbudi🤭
    .
    Mene nekak mjehur pecka, a da budem iskrebna i grlo nekako danas isto🥴 pijem puuuno vode, opet idem 4 puta zaredom piskit jer imam osijecaj da mjehur ne mogu ispraznit. Sutra radim urinokulturu, jedva cekam da vidim na cemu smo🗓
    .
    Odradila jutarnju jogu i sad sva nekako topla i znojna, kao da sam maraton trcala  odoh pod tus🤗
    .
    Sretno svima na pregledima!🤞

Jagodica125
    23. Studeni 2020. 10:05

Zaboravila sam napisati da si danas kod kuce mjerim secer, nataste je bio 4.7. Sad cekam 2h nakon dorucka, pa 2h nakon rucka i 2h nakon vecere. Samo moram na netu pronaci referentne vrijednosti. I mislim cure da mi je tlak u podrumu 🥴

Lonmi
    23. Studeni 2020. 11:12

Zene i kod mene je kameno doba, jos mi i nije taj hzzo toliki problem nek to nazivanje sestre da joj kazem da stojim pred vratima i cekam doznaku 🤣😂. Nekad stvarno zovem po 15 put iz auta i poludim 😂🤣.
    Bubice mene je jucer uhvatila neka nelagoda nakon mokrenja, ko da me otvor rodnice malo pecka, a nakon toga neki osjecaj pritiska na mjehur i rodnicu, toliko neugodan da nisam mogla naci polozaj, sva sam bila jadna vec se i suprug zabrinuo. Oko 4 ujutro sam namjerno isla na wc jer u zadnje vrijeme prespavam noc s punim mjehurom i ujutro jedva stignem do skoljke 😂 i nakon toga me onako probolo par puta i ostao mi bolan pritisak. To mi se jos nije desilo, znalo me jedino probosti dok sam isla po 3 puta na noc na wc. Trenutno nema nelagode, nisam ni peckanje osjetila, a nalijevam se vodom samo da idem cim vise. Nisam nikad imala probleme s tim dijelom pa ne znam ni prepoznati, a nebi htjela da se kuha u meni, a ja ne znam. Moguce da me i bebica pritisce. 

Lonmi
    23. Studeni 2020. 11:14

Mogu onda za traziti urinokulturu na sljedecem pregledu, ili bi mozda bilo bolje da odem samoinicijativno privat, cisto da vidim kakvo je stanje? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.