Jutrooo 😃🌞
Kaj se tiče spavanja, ja sam do prije 3 tjedna spavala većinom na leđima jer se nesvjesno okrećem po noći. Dobila sam onaj trudnički jastuk pa si ga sad narihtam tak da se nemrem okrenut i super je.
Bebicu osjetim od 16tt što je bilo svima čudno jer mi je posteljica sprijeda pa se očekivalo da nebum tak brzo osjetila. U početku je bilo navečer samo i to je i muž odmah osjetil, a sad je već prilično aktivna i ima dana kad mi djeluje da uopće ne spava 🙈 U zadnjih par dana je postala aktivna i po noći 💕
Po doznake idem osobno, iza 25. u mjesecu, i isto sama nosim na hzzo i na posel. To mi je izlazak trenutno 🤣
Ma ovdje kod mene ko kameno doba nekad, znaci sad dok sam bila na pregledu sam se morala naruciti za doznake, onda kad dodem po doznake ne idem u cekaonu nego van na prozor kucam i tam mi da doznake i ako imam srece da je dobila raspored kak rade za prosinac se odma narucim a ako ne zovem od 1.12 i nadam se da ce se javiti nakon 5og poziva🤣🤣
A na Hzzo sam pitala i moram svaki mjesec nositi jer svaki mjesec ispunjavam neki papir (raspitala sam se i to se ne ispunjava svugdje tak)..
Znaci svaki mjesec nosim doznake i ispunjavam jedno te isti papir...😤😤 Nasla sam na internetu i isprintat cu i ispuniti doma, da ne moram tamo jos ispunjavati to..
Jutrooo..jel se koja od vas probudi slomljena doslovno,dignem se umornija nego sto legnem kao da imam 200 kg pa me boli svaka kost i misic ujutro i ne mogu dugo ležati…
meni nekad zna bit tak pa se natjeram na vježbanje i popijem puno vode pa mi bude bolje...
Pozdrav curke, dobro jutro svima i sretno onima koje idu na preglede!
Položaj spavanja - u trudnoći bi svakako trebalo spavati na boku, čak dok je kasnija trudnoća, čim više na lijevom. Ali ako se i probudite na leđima, ne može se opet ništa dogoditi, samo se prebacite na bok i gotovo. Provjereno s doktorom, pitala sam ga.
Lonmi, kod neke "obične" urinoinfekcije, mene je znalo samo peckati kod mokrenja i cijelo vrijeme sam imala taj osjećaj peckanja. E ali kad sam imala problema s E. coli, onda sam imala puno većih problema, užasna bol kod mokrenja i zapravo nemogućnost pražnjenja mjehura. Imaš stalno osjećaj da moraš piškiti, a iz tebe izađe doslovce par kapi. Uglavnom, pretpostavljam da bi imala puno gore simptome da se radi o nečem ozbiljnijem. Moguće da si samo dobila neku upalicu zbog vaginaleta koje si trošila. Svakako prati i općenito ti ne bi bilo loše napraviti urikokulturu.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Cure bas sad citam kako ste sve vec skoro osjetile bebicu, cak i curke koje su manje trudne od mene. Ja sam 20 tjedana i jos uvijek nisam osjetila, malo me sad to pocelo brinuti… Idem u srijedu privatno na pregled, pa cu vidjet sta oni kazu..
Ja nisam istooo
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Cure bas sad citam kako ste sve vec skoro osjetile bebicu, cak i curke koje su manje trudne od mene. Ja sam 20 tjedana i jos uvijek nisam osjetila, malo me sad to pocelo brinuti… Idem u srijedu privatno na pregled, pa cu vidjet sta oni kazu..
Nemoj brinuti, neke žene počnu osjećati bebicu tek u 22.tjednu. Možda ti je posteljica sprijeda pa ćeš zato početi osjećati kasnije. I kod mene je bilo tek u 19.tjednu, i isprva nisam ni bila sigurna da je to to.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Curke, doznake mozete poslati mailom, samo je vazno da prvi puta odnesete jer se ispunjava jos jedan papir i dajete priloge uz otvaranja bolovanja(tekuci, r-1,osobna i to). Pitajte za mail, imaju vec izrezane papirice na koji mail, bar u Klovicevoj Zagreb imaju…
Doznake - Bas sam ovo htjela napisati, ja sam sve za HZZO i za svog poslodavca rijesila prek maila 🤷♀️ sad mi dragi pokupi doznake, ja posaljem sliku putem maila poslodavcu i na mail u Klovicevu, dobim potvrdu da su zaprimili i mir do sljedeceg puta🙏 bas danas saljem za 10. mjesec 🤓
.
Spavanje - ja sam tu na forumu citala jos daaavno da se spavanjem na desnom boku prilljesti neka vena/arterija koja je glavna za opskrbu maternice kisikom i odtad se tjeram na lijevom boku spavat. Isto se ogradim jastucima, pa se ujutro ipak probudim na drugom boku 🤷♀️danas cu prekopati ispod stepenica kartone, znam da mi majka ima onaj banana jastuk, koji je kupila u Lidlu prije 100 godina valjda, a sad je dobrodosao🤗
.
Mom_of_4 - mene ti je tak umor znao par dana muciti, doslovce sam se probudila isprebijana, valjda vrijeme, pa hormoni, ko' ce ga znat 🤷♀️
.
Ja svoju bebicu isto sve manje osijetim kao ribicu, a sve vise kao neko guranje iznutra ili okretanje🤔 po noci kad idem na wc je osijetim, dok ujutro treba vremena da se razbudi🤭
.
Mene nekak mjehur pecka, a da budem iskrebna i grlo nekako danas isto🥴 pijem puuuno vode, opet idem 4 puta zaredom piskit jer imam osijecaj da mjehur ne mogu ispraznit. Sutra radim urinokulturu, jedva cekam da vidim na cemu smo🗓
.
Odradila jutarnju jogu i sad sva nekako topla i znojna, kao da sam maraton trcala odoh pod tus🤗
.
Sretno svima na pregledima!🤞
Zaboravila sam napisati da si danas kod kuce mjerim secer, nataste je bio 4.7. Sad cekam 2h nakon dorucka, pa 2h nakon rucka i 2h nakon vecere. Samo moram na netu pronaci referentne vrijednosti. I mislim cure da mi je tlak u podrumu 🥴
Zene i kod mene je kameno doba, jos mi i nije taj hzzo toliki problem nek to nazivanje sestre da joj kazem da stojim pred vratima i cekam doznaku 🤣😂. Nekad stvarno zovem po 15 put iz auta i poludim 😂🤣.
Bubice mene je jucer uhvatila neka nelagoda nakon mokrenja, ko da me otvor rodnice malo pecka, a nakon toga neki osjecaj pritiska na mjehur i rodnicu, toliko neugodan da nisam mogla naci polozaj, sva sam bila jadna vec se i suprug zabrinuo. Oko 4 ujutro sam namjerno isla na wc jer u zadnje vrijeme prespavam noc s punim mjehurom i ujutro jedva stignem do skoljke 😂 i nakon toga me onako probolo par puta i ostao mi bolan pritisak. To mi se jos nije desilo, znalo me jedino probosti dok sam isla po 3 puta na noc na wc. Trenutno nema nelagode, nisam ni peckanje osjetila, a nalijevam se vodom samo da idem cim vise. Nisam nikad imala probleme s tim dijelom pa ne znam ni prepoznati, a nebi htjela da se kuha u meni, a ja ne znam. Moguce da me i bebica pritisce.
Mogu onda za traziti urinokulturu na sljedecem pregledu, ili bi mozda bilo bolje da odem samoinicijativno privat, cisto da vidim kakvo je stanje?
Sortiraj odgovore
Najstariji