Dobrodosle nove cure/cura nisam sve citala od jucer 😊.
Danas sam ja radila onaj kolac od jabuka spomenuti neki dan i izmucila sam se kao da sam njivu okopala 🥴. Ukoliko malo duze stojim bole me noge i ledja, a sad me gratis opet nesto i probada 🙄😬. Najgore mi je sto se stalno moram saginjati po nesto. Kako vi, dal se normalno saginjete kroz trudnocu ili idete u cucanj prilikom uzimanja stvari?
Ja se zasad normalno saginjem, ali ide sve teže. Jučer sam se išla vagati pa sam jedva stavila tu vagu na pod (inače mi stoji u ormaru) i tako ju na kraju i ostavila. Baš mi se bilo teško ponovno sagnuti da ju podignem i vratim na mjesto. A ko za inat, baš mi sve pada iz ruku u zadnje vrijeme. Tako da mislim da će kasnije biti ono "što je palo na pod, ostat će na podu." 🤣
Ma znas sta i meni sve pada, vec me to izluduje 😂
Padalo nam je vjerojatno i prije samo nismo tome pridavale paznju 😂
Ja sam malo pocela gledati kolica pa me interesuje, sta vi mislite koliko je neophodno imati onaj dio sa kosaricom jer sam primijetila da mame najcesce koriste jaje i onaj dio koji se moze podizati u sjed3ci polozaj. Dilema mi je da li uzeti 2u1 bez korpe ili 3 u 1 kolica. Razlika u cijeni nije mala uopste pa ne bih da bezveze placam duplu cijenu samo radi korpe ako ona nije ni neophodna.
Evo nasla sam clanak o cemu sam govorilahttps://www.roditelji.hr/beba/studije-potvrdile-koristenje-autosjedalice-za-bebu-tzv-jaje-izvan-auta-je-rizicno/
A jos jedan razlog zasto ja nebi mjenjala kosaru za jaje. Moja kuma je blizance vozila u jajetu na kolicima umjesto kosare i eto oboje imaju skoliozu kraljeznice i pedica joj je rekla da je to od toga. Beba mora biti na ravnom, nikakva jaja ili viperi.
A vidis, moja sestra ima troje djece i imala je samo jaje i nikakvih problema nema... Tako da ustvari, kako ko odluci.. i na kakva naletis! 🤷♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja sam kupila 3u1 za prvo dijete, prije 10 godina - išli u SLO po njih. Uglavnom, ispostavilo se da se mala uopće nije htjela voziti u košari/kolicima - to su bile takve urlačine . Kupila elastičnu maramu pa mei-tai kad mi je postala preteška za maramu, nosile se 6 mjeseci stalno i svuda (u šetnje, kod kuće dok sam kuhala/čistila...). Sve dok nije mogla u sportski dio - tamo je konačno šutila i bila zadovoljna jer je sjedila i vidjela van! Nama se tako ta košara pokazala kao potpuni promašaj, ali opet zavisi o djetetu. Ustvari, prvih 2 mjeseca je spavala u njoj kad smo bili na selu kod staraca, pa ajde nije da je nismo uopće koristili.
Ono što svakako preporučujem je kinderbet kojem možete skinuti stranicu, tako da ga privučete i spojite skroz sa svojim krevetom, posebno ako isključivo dojite.
Ja sam kupila 3u1 za prvo dijete, prije 10 godina - išli u SLO po njih. Uglavnom, ispostavilo se da se mala uopće nije htjela voziti u košari/kolicima - to su bile takve urlačine. Kupila elastičnu maramu pa mei-tai kad mi je postala preteška za maramu, nosile se 6 mjeseci stalno i svuda (u šetnje, kod kuće dok sam kuhala/čistila…). Sve dok nije mogla u sportski dio - tamo je konačno šutila i bila zadovoljna jer je sjedila i vidjela van! Nama se tako ta košara pokazala kao potpuni promašaj, ali opet zavisi o djetetu. Ustvari, prvih 2 mjeseca je spavala u njoj kad smo bili na selu kod staraca, pa ajde nije da je nismo uopće koristili.
Ono što svakako preporučujem je kinderbet kojem možete skinuti stranicu, tako da ga privučete i spojite skroz sa svojim krevetom, posebno ako isključivo dojite.
Da, bas sam nedavno vidla da je Lidl imao bas takav! Boze, oni sad i namjestaj imaju 😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Lidl mi je omiljena trgovina! I fakat ne mogu reći ništa loše o njihovim proizvodima. Roba za bebe/djecu/odrasle im je baš kvalitetna i povoljna. Znam da ponekad imaju i kolica, Hauck čini mi se. Sad čekam kad će opet imati robu za trudnice da ulovim koje tajice.
Sad mi je Lidl 100 m od kuće - sreća i prokletsvo u isto vrijeme !
Ali selimo oko Božića...mislim da ću najviše plakati za Lidlom (iako mi ni u novoj kući neće biti daleko)
Bokic curke!
Dragi na poslu, mi smo kod mojih na selu, ajme diiivno nam je. Bila sam kod svoje frendice/buduce kume koja ima dvogodisnjeg sina i tromjesecnu kcer, pa sam malo "vjezbala" nositi malu, presvuci😅 Salim se, vec imam feeling za to citavu trudnocu i prvu godinu sincica sam joj bila kakti desna ruka 🤗 sad kad je vidim shvatim koliko mi fali😔 sijecam se kako sam joj znala rucak prek ceste nositi dok je morala mirovati. Sto ti je zensko prijateljstvo 💕a onda se ja odselila u grad... zato kad se vidimo nam je divno. Jos k tome mi je dala 2 trudnickih tajci koje vise ne treba tako da sam happy.
.
Danas vise mirujem, jucer sam bila dosta na nogama i bome sam osjetila navecer zatezanje.
.
Mi jos nismo niti poceli gledati za baby opremu. Nekako sve je nestvarno, ali poznavajuci mene i dragog bit ce od Nove godine nadalje - tutta forza! 💨💪
.
Mi smo poprilicno rano odlucili za imena, imamo ime za curicu i za decka, dogovorili se ja i dragi, cak smo vec i rekli onima od obitelji i prijatelja koji pitaju😅
.
I ja sam u zadnje vrijeme seprtljava🤦♀️ ne saginjem se u duboki cucanj, ali budem od sad☝️ sad kad bi mi kvacica pala na pod, s stopalom bi ju dohvatila i do ruke dignula, mislim da to nece bit izvedivo kad trbuh bude veci😅🤷♀️
Lidl mi je omiljena trgovina! I fakat ne mogu reći ništa loše o njihovim proizvodima. Roba za bebe/djecu/odrasle im je baš kvalitetna i povoljna. Znam da ponekad imaju i kolica, Hauck čini mi se. Sad čekam kad će opet imati robu za trudnice da ulovim koje tajice.
Sad mi je Lidl 100 m od kuće - sreća i prokletsvo u isto vrijeme!
Ali selimo oko Božića…mislim da ću najviše plakati za Lidlom (iako mi ni u novoj kući neće biti daleko)
Ma Lidl je zakon!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Aha, zaboravila sam🤦♀️ htjela sam se nadovezati na lakiranje noktiju - ja sam imala umjetne prije trudnoce, onda prestala sa tim, nekoliko puta nalakirala, ali tako mi se brzo lak pocne ljustiti (valjda od pranja suđa 100x na dan😅) da sad nemam cak ni bezbojni lak.
.
Primjetila sam 2-3 sjede vlasi i odmah pomislila moram ofarbat kosu, ali definitivno necu jer ipak nanosim to na vlasiste. Ali naravno, svatko za sebe cini ono sto misli da je najbolje👌
.
Primjetim da mi je trbuh veci kod - tusiranja🤭 sad mi je vec problem si sredit bikini zonu. Onak moram zategnut trbuh, zadnji puta sam se namucila, rekoh, masala, glavno da sam oprana i cista, kao da ginekolog pamti tko dodje dlakav a tko obrijan😌
Eto, otišla po klince u šk i opet mučnina. Fakat mi je puna pipa toga, nek prestane više 🤢
Sad sam malo rezimirala što imam od većih stvari i shvatila da imam kolica, krevetić i prematalicu, robe jako puno ( no pitanje ako će odgovarati jer je prvo dvoje rođeno u prosincu), posteljine dosta i boba nosiljku.
Žao mi je nekih edukativnih igračaka, al vjerujem da ćemo nadoknaditi.
Normalno se saginjem, ali izbjegavam, zamolim djecu da podignu ili nešto dodaju, nek se nauče kad se ne budem mogla sagnuti.
Nadam se da će ta Panorama uskoro doći da im otkriveno veliku tajnu. Danas je deseti radni dan otkad je krv stigla kod njih... Baš igra živaca.
Aha, zaboravila sam🤦♀️ htjela sam se nadovezati na lakiranje noktiju - ja sam imala umjetne prije trudnoce, onda prestala sa tim, nekoliko puta nalakirala, ali tako mi se brzo lak pocne ljustiti (valjda od pranja suđa 100x na dan😅) da sad nemam cak ni bezbojni lak.
.
Primjetila sam 2-3 sjede vlasi i odmah pomislila moram ofarbat kosu, ali definitivno necu jer ipak nanosim to na vlasiste. Ali naravno, svatko za sebe cini ono sto misli da je najbolje👌
.
Primjetim da mi je trbuh veci kod - tusiranja🤭 sad mi je vec problem si sredit bikini zonu. Onak moram zategnut trbuh, zadnji puta sam se namucila, rekoh, masala, glavno da sam oprana i cista, kao da ginekolog pamti tko dodje dlakav a tko obrijan😌
Jagodice, i ja sam prije 3 tjedna jedva sredila bikini zonu, zategla stomak i polako, a sad imam brigu, sad je dosta veci i ne smijem ga bas mnogo zatezati. Dakle, sredjujem se napamet😅 Ajde doktorka je zensko, radjala je, zna kako je😅 Bitno da potrudim, i svaki puta okupam, i uvijek forsiram da idem nakon sto dodjem kuci s posla da bih se mogla pripremiti u tom smislu za pregled 🙃
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Sortiraj odgovore
Najstariji