Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    23. Listopad 2020. 07:49

Sretno svima danas 🙏🙏🙏
    Bubica, ma mislim da to nije uopce stetno! Neces lakirat nokte svaki dan i svaki dan koristit aceton. Mislim, neke cure saznaju tek sa valjda mjesec i nest da su trudne(i to kad je najrizicnije vrijeme) a dotad su i pusile i pile i farabale se i lakirale nokte pa sve bude ok. Tako da mislim da sve u umjerenim kolicinama nije stetno..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Bubica1
    23. Listopad 2020. 08:27

Miki94, imala sam i ja prije gelirane nokte, ali sam prestala ići dok sam saznala da sam trudna. Tamo su mi rekle cure da ne šteti, ali meni se više nije dalo tamo sjediti po 2 sata pod maskom pa sam ih odlučila skinuti. I sad su mi nikakvi pa si mislim da ih barem nalakiram. 
    Ruska1986, ma znam, sigurno i pretjerujem sa svojim strahovima.  Više je štetno ono što unosiš u sebe nego na sebe. Valjda to ni ne dospije do bebe. Ali si mislim bolje da pitam, možda tko od vas cura zna više o tome. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Ruska1986
    23. Listopad 2020. 08:33

Bubica1

Miki94, imala sam i ja prije gelirane nokte, ali sam prestala ići dok sam saznala da sam trudna. Tamo su mi rekle cure da ne šteti, ali meni se više nije dalo tamo sjediti po 2 sata pod maskom pa sam ih odlučila skinuti. I sad su mi nikakvi pa si mislim da ih barem nalakiram.Ruska1986, ma znam, sigurno i pretjerujem sa svojim strahovima.Više je štetno ono što unosiš u sebe nego na sebe. Valjda to ni ne dospije do bebe. Ali si mislim bolje da pitam, možda tko od vas cura zna više o tome.

Ma naravno! Ja se isto nisam farbala prva tri mjeseca mada su mi rekli svi da mogu, al eto 🤷‍♀️ al svakako mislim da bi najveca steta bila ic u npr. solarij neg nalakirat nokte i pofarbat kosu.. A opet, cure idu i u trudnoci u solarij 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• MissGraz
    23. Listopad 2020. 09:04

Miki94

Jutro zenice :)
    Samara, cestitke i od mene, zelim ti urednu trudnocu. Sto se tice testova, ni ja ih nisam radila. Imas par tjedana da se konsultujes s muzem, kako god odlucis, okej je.
    .
    Jucer sam dosla s posla i prilikom promjene brusa primjetim kako mi izlazi krv iz bradavice, to je bila neka sasvim mala kolicina. Ne znam da li mi se ranije desavalo, obzirom da je malo, tesko bih i na brusu primjetila, pa sad ne znam. Na google normalno svasta pisu, i citala sam ovdje od vas da se kod nekih pojavljivala kao neka bijela tecnost, mlijeko, ali krv bas i ne. Nadam se da je i to normalno, jedino ako bude trajalo par dana, provjeriti cu sa dr. Pokusati cu pratiti u narednom periodu sta ce se desavati.

Mozda ti je samo pukla neka kapilara, meni su grudi toliko naglo narasle da vec imam strije, a o osjetljivosti i bolnosti da ne pricam 😅 no, posto je krv u pitanju, svakako bih te savjetovala da se odmah javis doktoru, da ne cekas, nego da vidis sta ce on reci. 🤷‍♀️

Petra982
    23. Listopad 2020. 09:06

Jutro cure! Sretno na pregledima!
    Lakiranje -inače ih rijetko lakiram, ali sjećam se na jednom trudničkom tečaju da su rekli kako se ne smije imati lakirane nokte na porodu, al ostalo je ok.
    Nisam shvatila krv iz bradavice. To svakako nije ok i savjetujem obratiti se ginekologu, provjeriti da bradavica nije ogrebana ili nešto. Laktacija je moguća u trudnoći, ali to je onda bijelkasto ili žućkasto. 
    Opet mučnina...🤢, vraćam se u horizontalu. 

zabica
    23. Listopad 2020. 09:11

Bokic cure!
    Da se nadovezem na lakiranje/geliranje nokti-nemam dovoljno vremena za geliranje-to mi predugo traje-isla sam samo jednom, uz to mi je od 10 prsti prokrvarilo njih 6-7 kada mi je onu kozicu rjesavala pa sam onda imala to upaljeno prvih par dana-mogla sam dobiti kakvu bakteriju-tako da mi nije ostalo u dobrom sjecanju. 
    Inace mi kcer lakira nokte jednom tjedno- uvijek planiram da to bude subotom, ali cesto zaboravim pa na kraju bude jednom mjesecno i ja sam cula da nije lak problem, nego aceton, ali to je lako rijesiti jer ima odstranjivaca laka koji nisu na bazi acetona-oni uljni npr.
    Zimske jakne i kaputi-ja sam isto tip od kaputa, ali imam i jednu toplu jaknu-za dane kada je i u kaputu prehladno.
    Za sada mogu zakopcati i kaput i jaknu iako nisu siroki krojevi, ali ne znam do kada cu tako moci.
    Mislila sam si kupovati siroku jaknu za zimu, a glupo mi je investirati u to kada to poslije trudnoce, vec od ozujka necu nositi. Inace volim uske stvari nositi. Prosli porodi su mi bili jesenski pa nisam imala taj problem. Neka od vas cura je spomenula salove i marame kombinirati s otkopcanom jaknom/kaputom i to mi se cini kao najrazumnije rjesenje. A bas ako bude neki prehladni dan-necu nikamo taj dan niti ici
    A kako vam je u autu? Ja vozim sa malo spustenim, odmaknutim sjedalom, a pojas prikvacim prije nego sjednem pa onda kada sjednem samo onaj kosi dio prebacim preko sebe i funkcionira-jer onaj donji dio ne smije stiskati bebu.
    Beba se i ovako buni ako sjednem pod 90 stupnjeva-odmah me boksa pa moram malo spustiti sjedalo..

zabica
    23. Listopad 2020. 09:17

Petra982

Lakiranje -inače ih rijetko lakiram, ali sjećam se na jednom trudničkom tečaju da su rekli kako se ne smije imati lakirane nokte na porodu, al ostalo je ok.
    Nisam shvatila krv iz bradavice. To svakako nije ok i savjetujem obratiti se ginekologu, provjeriti da bradavica nije ogrebana ili nešto. Laktacija je moguća u trudnoći, ali to je onda bijelkasto ili žućkasto.
    Opet mučnina…🤢, vraćam se u horizontalu.

Da, prije poroda se ne smiju imati nalakirani nokti ni na rukama ni na nogama. Vjerojatno da vide ako poplave??🤔
    Vruce kupke takodjer treba izbjegavati -navodno zbog toga da se ne povisi mamina temperatura tijela-mislim da ce mi to ove zime najvise nedostajati jer to obozavam. 🤭

• Tea2807
    23. Listopad 2020. 09:22

zabica

Petra982

Da, prije poroda se ne smiju imati nalakirani nokti ni na rukama ni na nogama. Vjerojatno da vide ako poplave??🤔
    Vruce kupke takodjer treba izbjegavati -navodno zbog toga da se ne povisi mamina temperatura tijela-mislim da ce mi to ove zime najvise nedostajati jer to obozavam. 🤭

Ajme ovo je prestrasno, ja zimi kad udem pod tus zamagli se cijela kupaona u 10sekundi 😂😂😂
    Inace, lice mi se opristavilo kao nikad dosad. Cjeli pubertet i svaku M prosla bez pristica, sad su me nasli. 
    Od drugih simptoma, samo umor. 

zabica
    23. Listopad 2020. 09:26

Tea2807

zabica

Petra982

Ajme ovo je prestrasno, ja zimi kad udem pod tus zamagli se cijela kupaona u 10sekundi 😂😂😂
    Inace, lice mi se opristavilo kao nikad dosad. Cjeli pubertet i svaku M prosla bez pristica, sad su me nasli.
    Od drugih simptoma, samo umor.

Tea, to se ne odnosi na tusiranje, nego na lezanje u vrucoj vodi u kadi, moze se biti u toploj vodi u kadi ili se otusirati normalno, ali u vrucoj kupki u kadi ne navodno duze od 10 min, a ja volim biti min pola sata u kupki, a  ako ne smijem u vrucoj-onda cu se radije tusirati :(

Hedwiga
    23. Listopad 2020. 09:40

Ruska1986

Curke, dal koja zna… Nosim na HZZO doznke pa ce mi trebat i prosjek place.. E sad, mene zanima(posto smo za ona tri mjeseca dobivali smanjenu placu, onaj poticaj od drzave zbog Korone), dali ce se to uzimat isto u obzir ili se ta tri mjeseca nece gledati? Ako netko zna… A mislim da se gleda zadnjih 6 mjeseci

Ruska, mislim da gledaju zadnjih 6 mjeseci, ali ako se dobro sjećam- zadnji mjesec je mjesec prije nego podnosiš zahtjev, to bi značilo da će ti gledati plaće 3-8 mjeseca (jer si plaću za 8. mjesec dobila u 9. mjesecu). Tako je bar bilo prije 4 godine. Bojim se da će tio ući smanjene plaće onda u izračun, ista stvar je i ako prekidaš bolovanje/komplikacije pa se vratiš raditi, ali najbolje da ih nazoveš ili pošalješ mail.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.