Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    16. Srpanj 2020. 18:54

Vidim da je Ruža obrisala svoj profil prije nego sam stigla komentirati... Zaista mi je žao što ti se sve dogodilo! 😔
    Mislim da na ovoj temi trebamo prvenstveno jedna drugu tješiti i pratiti po pitanju trenutne trudnoće i popratnih zgoda i nezgoda i lijepih i ružnih stvari... vjerujem da se Ruža htjela pojadati ali mi smo sve u takvom stanju da nam je to teško sjelo, i mislim da je
    skužila i sama 😔
    Curke nemojte bježati s teme, niti jedna ni druga. Držim fige svima da sve dobro prođe! ☺️

Fancy
    16. Srpanj 2020. 19:07

malamarelica

Joj, cure, ja se moram maknut s teme, skroz mi nije dobro od ovog sveg, previse mi je. Zelim vam puno srece!

Ok, sretno, samo bez drame.

Ruzo, nadam se da citas temu iako si obrisala profil. Zao mi je zbog tvog iskustva i divim se tvojoj snazi. Sve ce biti ok s ovom trudnocom. Samo ne trazi poveznice sa prethodnim losim iskustvima jer ih ne moze biti. Ako je viroza razlog bolesti preminule bebe, nema razloga da pomisljas na bilo sta slicno ovaj put. Ovaj put se cuvaj malo jace, hrani se zdravo, najzdravije sto mozes i redovno idi na kontrole i slusaj doktora. Bit ce to sve ok!

Not that fensi, ekšli..

• MissGraz
    16. Srpanj 2020. 19:11

Fancy

malamarelica

Joj, cure, ja se moram maknut s teme, skroz mi nije dobro od ovog sveg, previse mi je. Zelim vam puno srece!

Ok, sretno, samo bez drame.

Ruzo, nadam se da citas temu iako si obrisala profil. Zao mi je zbog tvog iskustva i divim se tvojoj snazi. Sve ce biti ok s ovom trudnocom. Samo ne trazi poveznice sa prethodnim losim iskustvima jer ih ne moze biti. Ako je viroza razlog bolesti preminule bebe, nema razloga da pomisljas na bilo sta slicno ovaj put. Ovaj put se cuvaj malo jace, hrani se zdravo, najzdravije sto mozes i redovno idi na kontrole i slusaj doktora. Bit ce to sve ok!

Potpisujem 🧡

ruza11
    16. Srpanj 2020. 19:24

Slucajno sam obrisala,mislila sam obrisat objave da drugi ne citaju jer vidim da je malamarelica lose reagirala pa da i deuge trudnice ne citaju :) ali ne znam obrisat..hvala vam,i ja se iskreno nadam da ce biti sve okej ali luda glava nedaa mira ni sekunde,to nije bila viroza...to je virus za koji jako malo trudnica zna,spada u porodicu herpesa i ima ga 80 % ljudi i nema simptome niti istaa ali ako se desi prvi put u trudnoci napada plod..ali je jos zalosnije od svega sto u trudnoci se ne radi nalaz ca CMV 

ruza11
    16. Srpanj 2020. 19:25

Ako znate kako bi obrisala objavu pa da obrisem to da ne citaju druge trudnice i da se one brinu..mozda nisam trebala napisat to

Fancy
    16. Srpanj 2020. 19:31

ruza11

Ako znate kako bi obrisala objavu pa da obrisem to da ne citaju druge trudnice i da se one brinu..mozda nisam trebala napisat to

Nista ne brisi. To je tvoje nazalost grozno iskustvo a mi ovdje nismo neke princeze koje ne mogu procitati takve stvari. Sigurno nije teze procitati nama nego tebi to prozivjeti.

Citala sam upravo malo o tome, citomegalovirus, qli kazu da u trudnoci steti samo kad se prvi put zarazis u trudnoci, poslije virus opstaje u organizmu, kao hpv recimo, ali nece napraviti vecu stetu plodu. Dakle samo ta akutna faza je potencijalno opasna za plod, cak ni do toga ne mora doci, iako je kod tebe nazalost doslo. Glavu gore i sretno u novoj trudnoci.

Not that fensi, ekšli..

blossom
    16. Srpanj 2020. 19:38

Ružice neizmjerno mi je žao što si morala sve to proći :( ..
    Poruke se mogu brisati i nema veze...tu smo da jedna drugu utješimo i da se podupiremo šta go bilo..
    Vjerujem da će sada biti sve u redu kako kaže Fancy...i ja sam išla malo čitati o tome

Taj virus bi se trebao otkriti pretragom TORCH (TO – toksoplazmozaR – rubeola,C – cytomegalovirus (CMV),H – herpes simplex virus)
    Nije li to obavezan test u trudnoći?

ruza11
    16. Srpanj 2020. 19:38

Fancy

ruza11

Nista ne brisi. To je tvoje nazalost grozno iskustvo a mi ovdje nismo neke princeze koje ne mogu procitati takve stvari. Sigurno nije teze procitati nama nego tebi to prozivjeti.

Citala sam upravo malo o tome, citomegalovirus, qli kazu da u trudnoci steti samo kad se prvi put zarazis u trudnoci, poslije virus opstaje u organizmu, kao hpv recimo, ali nece napraviti vecu stetu plodu. Dakle samo ta akutna faza je potencijalno opasna za plod, cak ni do toga ne mora doci, iako je kod tebe nazalost doslo. Glavu gore i sretno u novoj trudnoci.

U pravu si da..meni se nazalost desilo ali zivot ide dalje..
    Sta je tu je,sada sam odlucila da necu nikom govorit za trudnocu osim muzu naravno..skroz dok vise ne budem mogla skrivat..da se opet nesto ne desi 

ruza11
    16. Srpanj 2020. 19:42

blossom

Poruke se mogu brisati i nema veze…tu smo da jedna drugu utješimo i da se podupiremo šta go bilo..
    Vjerujem da će sada biti sve u redu kako kaže Fancy…i ja sam išla malo čitati o tome

Taj virus bi se trebao otkriti pretragom TORCH (TO – toksoplazmozaR – rubeola,C – cytomegalovirus (CMV),H – herpes simplex virus)

Mislim da CMV ne spada u te pretrage i ja kad sam pitala doktore su rekli da se to ne radi da je to rijetkost..i da nije rutinski pregled eh sad budi pametan..meni se desio kako doktori kazu oko 5 mj trudnoce i od tad je stao razvoj

Fancy
    16. Srpanj 2020. 19:43

blossom

Poruke se mogu brisati i nema veze…tu smo da jedna drugu utješimo i da se podupiremo šta go bilo..
    Vjerujem da će sada biti sve u redu kako kaže Fancy…i ja sam išla malo čitati o tome

Nije obavezan, eventualno dr da preporuku ako postoje neke indikacije. Evo ja imam primjer prijateljice koja je na svoju ruku radila TORCH i pronadjena su antitijela na herpes simplex i dr su je ubjedjivali da treba abortirati jer steti plodu. A ro u suatini moze biti stetno a uopce i ne mora. Sreca pa je bila luda za tom trudnocom i tragala dalje dok nije dobila misljenje dr bas iz zagreba koja joj je rekla da je vjerovatno nekad u djetinjstvu ili adolescenciji pokupila virus a da u krvi jos stoje antitijela zbog preboljene bolesti i da je virus umrtvljen u organizmu. Srecom, nije poslusala dr i zadrzala je trudnocu, bebica, od vec 3 godine danas, nije mogla biti ljepsa, draza i pametnija. Tako da nekad ne treba previse ni istrazivati jer ni pozitivan nalaz ne mora znaciti da ce se odraziti na trudnocu.

Not that fensi, ekšli..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.