Samo bih nadopunila MissGraz-ne svaka zena koja je Rh negativna, nego svaka zena koja je Rh negativna, a ima Rh pozitivnog partnera..
..jer ako je partner Rh negativan ne idu injekcije
(znam da to nije slucaj sa Emmie, ali mozda pomogne drugim curama)
Kod nas se otac ne kontrolira ukoliko nema posebne potrebe za tim. Barem ovdje gdje ja radim. Nego se preventivno injekcija daje bas svakoj negativnoj zeni koja je nazalost imala spontani neovisno o ocu. A onim zenama koje su rodile pozitivnu djecu takodjer se daje injekcija pri cemu se jedino, logicno, odredjuje bebin Rh. Tako da moguce da je negdje u Hrv isto drugacije pravilo, ali kod nas je upravo tako. 😇
Ako je bebin Rh negativan iza poroda, naravno, ne prima se injekcija u tom slucaju. 🙂
Ako je bebin Rh negativan iza poroda, naravno, ne prima se injekcija u tom slucaju. 🙂
A pri tom idalje ne mora znaciti da je tata negativnog Rh, on moze biti pozitivan, a beba negativna. Zato se kontrolira samo beba iza poroda, a kod spontanih se daje preventivno svima, a da se opce "ne zna" otac. Uglavnom, da ne duljim vise, valjda ste shvatili sta je pjesnik htio reci 😅
Samo bih nadopunila MissGraz-ne svaka zena koja je Rh negativna, nego svaka zena koja je Rh negativna, a ima Rh pozitivnog partnera..
Da, da, ja sam takodjer Rh negativna, ali je i moj muz takodjer. Ista smo cak i krvna grupa, tako da mi je to mnogo drago, jer ne moram dalje analizirati antitijela i sve ostalo. :)
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
I ja sam do sada sve normalno praktikovala kada je to u pitanju. Međutim, prije par dana je neko spomenuo da ejakulacija moze omeksati rodnicu, sto sam procitala i na internetu, kao i to da orgazam kod zena takodjer moze po tom pitanju napraviti neke promjene, tako da sad fakat ne znam. Nisam doktoricu do sada nista pitala, niti mi je ona rekla sta vezano za intimne odnose, trudnoca je uredna, pa vjerovatno bi napomenula da postoji rizik. Medjutim, sada cu ipak pitati vezano za ove dvije pretpostavke, kakvog je misljenja. Pomalo mi bed pitati je takve stvari, ali sta, bolje da znam sigurno nego da napamet nesto odlucujem. Najbitnije mi je da mi nista sto radim ne napravi neki problem, kada ga do sada hvala Bogu nije bilo. :)
To sam i ja ovdje na forumu tek vidjela, a imam dvoje djece i nitko mi od dr.-a nikad takvo sto nije rekao, niti u bolnici..
I ne bih se usudila pitati ih
Nekome kazu, nekome ne, ne znam ni sama sta i kako.
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Da, da, ja sam takodjer Rh negativna, ali je i moj muz takodjer. Ista smo cak i krvna grupa, tako da mi je to mnogo drago, jer ne moram dalje analizirati antitijela i sve ostalo. :)
Osim Rh(D) potencijalni smo nosioci jos 300 razlicitih antigena koje beba moze nasljediti od oca, a majka ih mozda nema. Kazem, to uglavnom ne predstavlja ugrozu i vrlo je rijetko, ali zato se i trudnice pozitivnog Rh takodjer testiraju dva puta u trudnoci. A ne primaju injekcije, jer je ta injekcija namijenjena samo Rh(D) imunizaciji ne i drugim vrtstama.
Ajme i oprostite ako vas spamam, ali to je valjda prof. deformacija. 😅 zene se uvijek pitaju (a i neki ginekolozi jos uvijek nazalost), cemu ta krvna grupa bla bla, a zapravo itekako ima smisla zasto, pa se mi uvijek trudimo objasniti. To nam je svakodnevnica. 😅 Eto, uglavnom, dosta od mene, previse sam vas ugnjavila. Ako neko bude imao pitanja, tu sam, haha.
Fancy, hvala ti na lijepim riječima. To je fotografija kćerke od 3 mjeseca, tada je glavica bila već normalnija. Njena glava odmah poslije poroda je bila mnogo drugačija, jednostavno preuska. Niti jedna kapica joj nije mogla (zamisli pokušati staviti kapu na bananu😄) , Imam njenu sliku poslije poroda, ali je kod kuće. Sad sam u posjeti mami u Kanadi, ali kad se vratim uslikaću vam.
Staviti kapu na bananu hahahahha umrla sam od smijeha 🤣🤣🤣🤣
Emmie kćer ti je preeedivna, i sada a i kad je bila bebica 😍
Emmie, mala je bila slatkis i kao beba, a i sada je stvarno Drago mi je da je na kraju sve dobro ispalo, mnogo bolje nego sto su svi ocekivali, nadam se da ce tako biti i kod drugih cura koje imaju slicne probleme
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
MissGraz
Kod nas se otac ne kontrolira ukoliko nema posebne potrebe za tim. Barem ovdje gdje ja radim. Nego se preventivno injekcija daje bas svakoj negativnoj zeni koja je nazalost imala spontani neovisno o ocu. A onim zenama koje su rodile pozitivnu djecu takodjer se daje injekcija pri cemu se jedino, logicno, odredjuje bebin Rh. Tako da moguce da je negdje u Hrv isto drugacije pravilo, ali kod nas je upravo tako. 😇
Ja sam Rh negativna i imala sam dva poroda, a nikada nisam morala dobiti tu injekciju zbog Rh negativnog partnera-tako da znam. Ali naravno, svaka drzava ima svoja pravila-ovo sto ja pisem vrijedi u RH, a pretpostavljam da je vecina trudnica iz RH pa da znaju..
Sto vise znanja, to bolje.
Sortiraj odgovore
Najstariji