Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    17. Rujan 2020. 21:50

Bajo , Zbunjena sam jer nalazim informacije suprotno tome što su tvoji doktori rekli. Stvarno ne mogu biti pametna. Kao što su cure rekle, sve i da curica ima taj sindrom, može, a i ne mora biti izražen. 

BAJOMA
    17. Rujan 2020. 21:53

Ajme cure hvala puno sory sto sam vas smarala s ovim al nisam imala nikog pitat😍

• avama
    17. Rujan 2020. 21:57

zrnodrece

avama

Zrnodrece koliki je bebi nuhalni nabor bio?

Ma koji nuhalni niko ga nije mjerio tako da neznam ,jedino znam da svi kazu da se normalno razvija tj nema nikavih povečanja ni zadebljanja .e i šparac mjerio bedrenu kost nakon koje je i izjavi da dobro za sada skriva Turnerovo sindrom.
    Znaci u mene nema ni zadebljanja ni povecanja a nifty pokazao xo kromoson. Znaci u mjerenjima niceg nigdi a niko mi ne daje nikakvu šansu da je nifty pogriješio. Tako da se i ja mirim da mi dite ima turnerov sindrom , znaci niko mi ne daje šansu ..e jeb

Stvarno ne znam sta da lazem, meni su rekli ako nuhalni ne bude dobar dalje da idem na ranu amnio. To je biopsija korionskih resica.  Zasto vama to nisu onda predlozili, ipak moze bar malo prije

• avama
    17. Rujan 2020. 21:57

avama

zrnodrece

avama

Ma koji nuhalni niko ga nije mjerio tako da neznam ,jedino znam da svi kazu da se normalno razvija tj nema nikavih povečanja ni zadebljanja .e i šparac mjerio bedrenu kost nakon koje je i izjavi da dobro za sada skriva Turnerovo sindrom.
    Znaci u mene nema ni zadebljanja ni povecanja a nifty pokazao xo kromoson. Znaci u mjerenjima niceg nigdi a niko mi ne daje nikakvu šansu da je nifty pogriješio. Tako da se i ja mirim da mi dite ima turnerov sindrom , znaci niko mi ne daje šansu ..e jeb

Stvarno ne znam sta da lazem, meni su rekli ako nuhalni ne bude dobar dalje da idem na ranu amnio. To je biopsija korionskih resica. Zasto vama to nisu onda predlozili, ipak moze bar malo prije

Kazem

Miki94
    17. Rujan 2020. 22:02

zrnodrece

Ajme cure hvala puno sory sto sam vas smarala s ovim al nisam imala nikog pitat😍

Ne smaras, draga Bajo. Toliko bi svaka od nas voljela da je sve to jedna nocna mora, a nadam se da i jeste. :))

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

BAJOMA
    17. Rujan 2020. 22:06

avama

avama

zrnodrece

avama

Stvarno ne znam sta da lazem, meni su rekli ako nuhalni ne bude dobar dalje da idem na ranu amnio. To je biopsija korionskih resica. Zasto vama to nisu onda predlozili, ipak moze bar malo prije

Kazem

Zato sto nemam dovoljno indikacija za cvs tj nemam nikakvih anomalija to su mi rekli na sv. Duhu , te da moram na amnio za potvrdu 

• MissGraz
    17. Rujan 2020. 22:47

Lala 🌷

Curkee jedno pitanje radila sam krvnu grupu danas i gotov mi je nalaz i kao komentar na nalazu piše raditi screening test u 28 gestacijskoj sedmici, da li sve trudnice to rade ili one kod kojih su neki drugi rizici u pitanju. Prva mi je trudnoća i stvarno nisam ni u šta upućena..

Predpostavljam da si negativna krvna grupa. Trudnice negativnog Rh(D)-a rade 3 puta u trudnoci tkz. Screening test ili IAT. Rade ga zbog toga sto je veci rizik od imunizacije ukoliko je otac nositelj pozitivnog Rh(D) antigena, dakle, beba ga moze naslijediti od oca na sto majcin imunitet moze reagirati "obrambeno" jer mu je to nesto nepoznato (mada se moze raditi i o drugim vrstama imunizacije, a ne samo D-om, buduci da postoji vise od 300 poznatih antigena kojih mozemo potencijalno biti nosioci na svojim genima). Ali, to se rijetko desava i u vecini slucajeva ne predstavlja rizik za dijete. Postoje, naravno, slucajevi kad je to rizik, ali rijetko kao sto kazem.  Dakle, na pocetku trudnoce, u 28tj i 34tj to kontroliramo kad smo negativne. Trudnice pozitivnog Rh(D)-a rade 2 puta, na pocetku i u 34tj. 

Emmie
    18. Rujan 2020. 00:18

I ja sam B- krvna grupa. Ovdje vade krv u 15-16 tt i mogu reći da li je beba ima pozitivnu ili negativnu krvnu grupa. Ako je bebina krvna grupa negativna, onda majka ne prima injekciju. Ukoliko beba ima pozitivnu krvnu grupu, onda je injekcija daje u 28-om tjednu trudnoće.

• Ninnach
    18. Rujan 2020. 01:33

Miki94

Ninnach, a mozda se pak desi da do sljedeceg pregleda i osjetis bebu. Daleko je 6 oktobar 😊 A ako mozes, odi privatno cisto da malo bolje vidis, analiziras i da dobijes sliku. Ja bih tako uradila bar sada, a poslije opet nastavi ici kod soc.dr. ili kombinuj, kao sto radi vecina trudnica 😊
    Ja sa svojom dr bas dugo ostanem, pitam je svasta, ona to sve nekako smireno odgovara, siroko objasnjava, onda gledam bebu koliko zelim, bas dugo zastanem, drugacije je ipak nego sto bi bilo da idem nekom soc ginekologu 🙃

Slažem se potpuno, drugačije je kad odeš privatno. Zato ću i otići i privatno, uz socijalnu od koje i nemam nekih informacija. Da, nikad se ne zna... Možda osjetim do tad bebicu hehe, to b bilo lijepo🤗🍀

• Ninnach
    18. Rujan 2020. 01:49

Emmie

Cure hvala na lijepim riječima za trbuh i savjetima za migrene. Probudila sam se sa nešto manjom migrenom pa ćemo vidjeti šta će biti danas.

Avama, vjerujem da oni moraju napraviti ultrazvuk i izmjeriti bebu prije uzimanja krvi za Nifty jer beba mora biti dovoljno velika.

Ninnach, žao mi je za ultrazvuk i što nisi uspjela dugo vidjeti bebicu. Čak te nisu pozvali na 12tt kombirinani?
    Imala sam već 3 ultrazvuka, jednom poslije smeđeg isjedka u bolnici (7tt), jednom prije Nifty testa (privatno) i onaj od 12tt u bolnici. Taj privatni je bio nešto posebno jer su imali ogromni ekran na zidu gdje se vidjela bebica, tako da nisam morala okretati glavu da ju vidim. Onaj u bolnici je bio standardni. Ako možeš otići privatno bilo bi super, čisto da se smiriš i malo vidiš bebicu.

Da odgovorim na ovo za kombinirani. Znači, ja sam radila Panoramu i moja ginekologica je rekla  da onda nema potrebe za kombiniranim. Tako da to nisam uopće radila tad. A zanimljivo, ja nisam znala da inače u pravilu bude uzv prije Panorama, Nifty ili sličnih testova... I to obavila u Breyeru gdje su mi bez uzv izvadili krv i to je to. Iako, igrom slučaja, bila jesam 2 dana prije Panorame na uzv i to kod zamjene mojoj ginićki i tamo je čovjek imao wooow sve i bio super ali on ne prima nove pacijente. Tako da... Privatno idem sad i kombinirati ću to sa socijalnim. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.