Hej cure drage moje kako ste mi danas?
Evo meni bila frendica koja ce biti kuma nasoj curici i iznenadenje je upalilo, cak se i rasplakala od srece i onda smo skupa plakale 🤣❤ ne znam da li vi imate jednu takvu frendicu, al obozavam ju, nasmijale smo se kao sto dugo nismo, napricale, plakale..predivno proveden dan do sada 🥰
Evo bas si skuhala drugu kavicu danas i tipkam vama. Jucer kad sam peglala robicu skuzim da imamo samo dva bodija kratkog rukava 🤦♀️ muz i ja smo bas minimum toga kupili za pocetak jer nisam zeljela nagomilavat bez neke potrebe, al sad ipak vidim da cemo morat dokupit jos koji komad, pa sam sinoc bas preko Sinsey webshopa narucila set od 5 kom 69kn i uzela jos 3 bodija dugi rukav 54kn, doduse dugog rukava imamo preko 10kom, al nek se nade. Nije bas da zelim svaki dan palit masinu za par kom tih malih stvarcica, pa sam uzela jos cisto da imam za malo duze odgadanje pranja vesa. Ne znam koliko cu cega dobiti ovako za babinje robice jer smo svima govorili da nam bolje daju novce, a onda cemo mi sami vidjeti i uzimati sto nam stvarno treba, po meni je to najbolja opcija, tako smo i za svatove radili i isplatilo nam se itekako. Citala sam da kazu da su zene zadovoljne sa njihovom kvalitetom, pa cemo vidjet, a i nije da mi je toliko bitno ako se i razvuce za 2, 3 nosenja znam da nisam dala hrpu novaca 🤷♀️
Lavica - cestitke na okruglih 30tj 🥳🍾 ostalo jos malooo 🙈🤗
Nea 💗
Mi smo jucer dobile najbolju sliku 🤭🤭
https://ibb.co/nCL2FWZ
Vidite ovu gimasticarku 😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure drage, kad sam ostala trudna bila je priča da su prva tri mjeseca najkritičnija, sad cujem priču sedmi mjesec, znaci mene će ove babe oko mene izluditi totalno.🤯🤯
Draga, nije 7.mj kritican.
Vecina doktora uvijek i kaze : Bitno da doguramo do 7.mj 😊.
Mogu se cak i ranije roditi, samo su jako mali i nisu razvijeni kako treba. Poznanica rodila u 26.tj, malac je u inkubatoru, ali borac je i raste 😊.
Glavno da imaju uvjete slicne kao u majcinom trbuhu, bore se oni.
Ne slusaj ih 😊
.
EmEn drzim fige da sve bude kako treba 🤞. Ti si vec u super tjednima i nista ne brini.
I kako ti cure kaze, ako mozes ispeci kruh doma ili zamoli nekog da ti ispece 😊
A sta kazu babe na metode kako zatrudniti? 😅
A gle.. ak bas ides guglat onda budes negdje naisla da je bolje da se beba rodi sa 6 mj i da se organi krenu i zavrse razvijat pod umjetnim uvjetima nego da krenu pa u 7.mj.moraju mijenjat nacin razvoja jer vise nisu u mami nego vani, kao bolje sa 6 nego sa 7. Dal u tome nest ima ti ja ne znam jel nemam veze s medicinom. Dal se treba brinut oko toga ako pogledas statistiku? Ne. Bebe rodjene prije 27 tj.imaju manje sanse za prezivljavanje nego bebe rodjene poslije 27.tj.a prije 32. Do 40+ je 1% beba koje nazalost umro u trbuhu i rode se mrtve. To su brojke koje se navode dok to malo istrazujes. Tak da, iako ni jedan period nije 100% siguran, najgore statisticki smo prosle a to su prva 3 mjeseca. Opustit se mozes ako mozes, ak si taj tip, ja nisam, ja brojim udarce, ne lezim na ledjima (bar kolko ja znam 😅) a drugo nist ni ne mozes.. ali znas sta, fakat ce bit sve ok. 🤩 Jos malo i nosimo ih na rukama. Onda smo svi malo sigurniji.
Mi smo jucer dobile najbolju sliku 🤭🤭
https://ibb.co/nCL2FWZ
Vidite ovu gimasticarku 😂😂
VRH! 🤩🤩🤩🤩
A gle.. ak bas ides guglat onda budes negdje naisla da je bolje da se beba rodi sa 6 mj i da se organi krenu i zavrse razvijat pod umjetnim uvjetima nego da krenu pa u 7.mj.moraju mijenjat nacin razvoja jer vise nisu u mami nego vani, kao bolje sa 6 nego sa 7. Dal u tome nest ima ti ja ne znam jel nemam veze s medicinom. Dal se treba brinut oko toga ako pogledas statistiku? Ne. Bebe rodjene prije 27 tj.imaju manje sanse za prezivljavanje nego bebe rodjene poslije 27.tj.a prije 32. Do 40+ je 1% beba koje nazalost umro u trbuhu i rode se mrtve. To su brojke koje se navode dok to malo istrazujes. Tak da, iako ni jedan period nije 100% siguran, najgore statisticki smo prosle a to su prva 3 mjeseca. Opustit se mozes ako mozes, ak si taj tip, ja nisam, ja brojim udarce, ne lezim na ledjima (bar kolko ja znam 😅) a drugo nist ni ne mozes.. ali znas sta, fakat ce bit sve ok. 🤩 Jos malo i nosimo ih na rukama. Onda smo svi malo sigurniji.
Ti si kao i ja, nikad opustena, nek se par h ne pomakne ja sam gotova, ako se okrenem na ledja po noci ljuta sam, pazim svaki svoj pokret. Ako se ovo moje moze nazvati pokretima 😂, i jos mi tako nisko sjedi dolje da vec istrazujem metode kako bi ju mozda mogla potaknuti da se malo podigne, ali mislim da nikako, bude mama trpjela 🥴😂
Ti si kao i ja, nikad opustena, nek se par h ne pomakne ja sam gotova, ako se okrenem na ledja po noci ljuta sam, pazim svaki svoj pokret. Ako se ovo moje moze nazvati pokretima 😂, i jos mi tako nisko sjedi dolje da vec istrazujem metode kako bi ju mozda mogla potaknuti da se malo podigne, ali mislim da nikako, bude mama trpjela 🥴😂
Dobro je biti pazljiv, ali ipak ne mozemo na sve utjecati.
Zacas smo mi s svojim smotuljcima 😊❤️
Tek sad sam skužila da smo danas 25 tjedana. Bome!
EmEn, možeš ti to! 💪 Ja sam se danas počastila omiljenim špagetima i mislim ponoviti sarmu s pireom kroz tjedan, a onda detox nakon ogtt-a. Čisto me zanima stanje dok se ovako opušteno hranim, a onda ću vidjeti ide li prisilna promjena ili samovoljna... Kod mene inače nema junaka, tu i tamo napravim pizzu sama ili neš spoham, al u biti živim već dugo bez Meka i sličnog. Otkada ne izlazim nema niti bureka. Jedino popustim kod smokića i čipsića, al i to se smanji na minimum kroz radni tjedan.
Bebeto,nikad čula za kritičan 7. mj, dapače u glavi mi je da je bolje da se beba rodi u 7. neg u 8. mj. Ne znam otkuda mi ta info i zašto bi to bilo tako... Trudim se biti pozitivna i bez nepotrebnih strahova. Okani se baba, horor priča jer biti će onako kako biti mora!
I s prvim i drugim sam koristila plastične posudice za urin za pohranu mlijeka. Netko mi je to predložio i bila mi je super ideja obzirom na cijenu od 2kn. Kao sterilne su i bla bla... No 😈 mi nije dao mira pa sam išla malo kopati pitajuć se koliko je sigurno u tome lediti i grijati i poljuljala mi se vjera u njih. Zadnjih godina sve više odbacujem plastiku tako da sad mislim kupiti baš posudice za pohranu mlijeka. Vjerujem da su ipak sigurnije. Što se bočica tiče, svakako staklene.
Bok mamice i bebice! 😊
Bila sam danas rano ujutro na pregledu, ali sam išla odmah na posao pa reko javit ću vam se popodne. Uglavnom, cura je odlično, ima 1800 g što točno u dan odgovara tjednima. ❤️ Nismo dobili slikicu jer je reko doktor da je okrenuta glavom prema dolje (kao i prošli put), prema unutra i još mi je posteljica sprijeda tako da će se mamica strpiti sa gledanjem dok Sara ne dođe na svijet. 😁 Reko doktor, što smo se slikali, slikali smo se. 🤭 Zatvorena sam i dalje, cerviks nemam pojma koliki je, nije gledao ovaj put pa ću pitati to privatnika idući tjedan. Još samo idući put za 3 tjedna idem k njemu na pregled pa onda u bolnicu. Pitala sam ga za ponavljanje testa senzibilizacije o kojem smo jučer pisale i rekao mi je da ne trebam ponavljati jer sam Rh +. Isto tako, pošto sve mjere odgovaraju tjednima ne moram ni na ponavljanje OGTT-A. E sad, molim savjete cure, da li da idem ja to svejedno privatno obaviti radi sebe ili kaj vi velite? Uglavnom, pitam se jednu stvar što se tiče šećera. Meni je na OGTT-u bila samo zadnja vrijednost povišena i to za 0.2 pa su me ipak poslali na dijetu. Moram priznati da se za vrijeme praznika nisam baš držala dijete, a cura svejedno raste kako treba, ništa nije veća nego bi trebala biti. Sad se ja pitam, da li stvarno ja imam na kraju taj trudnički šećer ili ne? Vaše mišljenje, iskustva?
Lavice, čestitke na 30. tjednu, još malo! 😊
NevaEva, ja sam kupila tu Aventovu izdajalicu za 400 kn i dobila sam te jastučiće. Frendica mi je preporučila ručnu jer veli da joj je električna bila prespora kako je već tu netko napisao. Vodila sam se njenim savjetom pa ćemo vidjeti, ali stvarno mislim da su te električne preskupe i bacanje novaca, barem tu kod nas. I ručne su skupe, a kamoli ove.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji