Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom_of_4
    12. Siječanj 2021. 18:11

Evo ja dok pijem kavu gledam težinu beba u trudničkoj od prije 
    1. Trudnoca 32+1=2600
    35+2=3300 rodjena u 39 tj s 4200
    2. Trudnoca 30+1=1700
    34+3=2600
    36+4=3500
    39+4=4100 rodjen u 40tj s 4300
    3. Trudnoca 29+6=1770
    33tj=2570
    36+1=3600
    39+2=4600 rodjena 40+4 s 4580 
    Sad cemo vidit ovaj put nadam se da beba nece biti prevelika...nadam se da ce nekome poslužiti 🤗

Lavica13
    12. Siječanj 2021. 18:11

I prekrasne slikice Emmie i Mom_of_4 😍

danica85
    12. Siječanj 2021. 18:12

Pozdrav cure! Drago mi je da ste dobro i vesele, da bebice rastu i boksaju.
    Eto, ja opet bila u bolnici zbog kontrakcija, 5 dana, ovaj put dr.koja je radila uvz vidjela kvrge po trbuhu. Dijagnoza senzibilna maternica. Dobila sam cordipin i normabel kao terapiju. Cerviks se naravno skratio (od tih kontrakcija) na 28mm, s tim da je prije 3 tj bio 40mm, ali sam zatvorena pa mi je to jedino ok u tom svemu. Rađeni svi brisevi, uk sve sterilno. Bebica je ok, napreduje i ona, obavili su mi tamo odmah malo detaljniji uvz da ne moram ponovno dolaziti na anomaly. Već mi dosta tih zračenja i čeprkanja. Naravno, imam još svakakvih bolova ali po njima je sve ok i spičili me na mirovanje. Što i radim zadnjih mjesec dana.
    E sad, kolike su šanse da se ovo dogodi? Ja sam se ukakala (da prostite na izrazu) od straha kad sam došla kući i vidjela komadić kondoma na ulošku jer sam prije otpusta bila na provjeri cerviksa. Točno sam čula kad je puklo kad je dr.gurnula onu sondu dolje. Znači, ne da sam sad u panici da ne dobijem neku bakteriju, nego ne znam šta bih. A jesam nesreća! 

mom_of_4
    12. Siječanj 2021. 18:14

Bdw nadam se da su svima pregledi uredni i da ce tako biti do kraja...Ružice drzi se i javljaj...
    Lonmi jedva cekam utiske s 4D meni se ovaj ne javlja na kraju cu jos docekat svog 26.1 pa ce mi on upaliti hahahah 

Emmie
    12. Siječanj 2021. 18:15

Lavica13 hvala ti! 💗😘
    Bol ispod rebara i na vrhu trbuha imam redovno i to odavno. Sinoć sam bila budna do 3 ujutro upravo zbog toga jer je baš neugodno! 
    Još kad sjedim na poslu 8 sati, bol je skoro pa neizdržljiva.

Emmie
    12. Siječanj 2021. 18:21

Mom_of_4 wow! Znači ja i EmEn9 možemo očekivati bebu tešku 4.6kg! 
    Hvala ti za tablicu! Super je imati takve informacije. 
    Do sada imam ove podatke: 
    28tt - 1.3 kg
    32tt- 2.34kg
    I sada u petak vidjet ćemo 😐

[OBRISANO] 30. Lipanj 2021. 16:39
    Emmie
    12. Siječanj 2021. 18:29

Danice drago mi je da su pronašli uzrok i dali ti terapiju. Nadam se da će se maternica sada smiriti. Super je da i bebica napreduje i da je sve u redu 🙂.
    A to za komadić kondoma sa sonde koji je pukao za vrijeme pregleda stvarno nemam riječi ali samo znam sa bih se ja osjećala onako kako se ti osjećaš. Ja bih na tvom mjestu pitala svoju liječnicu, jer možda te ona može smiriti i razuvjeriti. Vjerujem da je rizik mali ako se drže dobre higijene i to redovno desinfikuju (tipa poslije svake uporabe), ali ipak upitaj nekoga da budeš mirna.

Lavica13
    12. Siječanj 2021. 18:30

Danica - nadam se da će se kontrakcije smiriti, a to da im pukne kondom 😲 ne znam šta bi rekla. Nadam se da neće biti posljedica 🤞
    Emmie - hvala na odgovoru. Znači, moglo bi potrajati 🙄 a dobro, izdržat ćemo nekako 💪

Lonmi
    12. Siječanj 2021. 18:41

Evo mene s 4D. Sve je uredno, beba je danas stvarno divlja 😂. Malo se okrenula pa smo ju s profila snimili, dobila slicice, super mi je bilo da ju vidim 😊. Ovi klasicni ultrazvuci su tak, samo ti obrisi, ona meni kaze ali ja ne vidim nist 😂. Ono najbitnije, mimo slika, je to da je beba super.
    Pitala za cervix kaze da tih 5mm nije sad neki bauk, ali mene bas muci od cega se smanjuje, nebi htjela preuranjen porod. Kazu da se na to smanjivanje ne moze utjecati, evo ja recimo mirujem uz minimalno hodanje pa ide kraci, nije ni da sad nesto sjedim ili to. Bumo vidli kako bude za 3 tj, nadam se da nece biti jos kraci 😬. Ugl nemaju odg na pitanje zasto se to događa. 
    Ridja slobodno ti pisi o kretanju, ja sam ti se pomirila vec s tim da mi nedaju i sta cu, moram paziti zbog curice, bolje doma mirovati i tu i tamo negdje skoknuti nego da se desi neko zlo, nedaj Boze. 
    Pitam se s jedne strane cemu i dalje mirovanje kad je sve uredno.... i dalje po 6 tableta dnevno i tak, ali sta mogu, njoj se uopce ne sviđa ideja da ja hodam, recimo takvim tempom kakvog vi imate. 
    Danice sad si doma? Bit ce to sve dobro, jednostavno je takva trudnoca, nadam se da ce ti lijekovi olaksati bolove. Sta su tebi rekli vezano uz cervix, bas da se od kontrakcija smanjuje? 
    MissGraz treba napraviti pretragu jos jednom, dobro da si to rekla, eto ima doktora koji ti to uopce ne traze. Ali sve u svemu dok je rh pozitivan tu nema zabrinutosti, pisao mi je za to i hepatits b da provjerim. Sto se tice te kontrole to mogu pricekati 3 tj i doktoricu, pise uputnicu za to jelda, pa kontrolirati? Onda cu biti 26 tj, nije to sad da treba odmah? 

Spominjao je neku zilu na pupcanoj, i da mora zabilježiti, ali nije nista komentirao pa nisam pitala da ne stvaram sebi opet stres s necim, protok je uredan, to je bitno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani