Evo da citiram jednu mamu s klokanice...
"Drage trudnice, uključila sam se u forum samo iz razloga da svojim savjetima i preporukama pomognem svima koji imaju nedoumica oko uzimanja dodataka prehrani i lijekova - što se smije uzimati, a što nije preporučljivo u trudnoći. Inače, mama ću postati početkom travnja, prva beba na putu koja nas jako veseli…imam viška vremena i rado ću pomoći ako imate kakvih pitanja :)
Slobodno mi se možete javiti i na mail: mummy.pharmacist@gmail.com
Za bolove:
-paracetamol (max 4 g na dan) (Lupocet, Lekadol, Efferalgan, Plicet, Panadol…).
NE kombinacije (npr. Coldrex, Maxflu, Lupocet flu, Caffetin, Plivadon itd.). Dozvoljene samo kombinacije paracetamol + vitamin C!
- ibuprofen (Neofen, Nurofen, Rapidol, Ibustar, Ibalgin, Brufen effect…) u I. i II.trimestru dozvoljen, u III.trimestru zabranjen (dojilje mogu ibuprofen).
Za želučane bolove, žgaravicu: antacidi –Rennie, Gastal (iako radije Rennie jer Gastal sadrži aluminij)."
Ima još dosta toga, nisam sve kopirala.
Everything happens for a reason.
Jane-Doe zao mi je sto si se sad tako zabrinula…ja sam u prvoj T sa skoro 8t prvi put bila na pregledu i nije se vidio plod al doktorica je bila sasvim mirna nije pravila nikakvu zbrku sto se jos ne vidi i narucila me za 15 dana opet samo sto kod mene na kraju nije dobro zavrsilo…a ti si ipak sad skoro 2t manje trudna nego ja tad …tako da mislim da je mozda jos rano svaka se beba individualno razvija…a hoces li opet ponavljat betu sutra,prekosutra ? Da se vidi da li se dupla?Sretnoo
znam da, ali kad tocno znam kad mije bila ovulacija i znam da nije moglo doci kasnije do zaceca pa me zato i strah.. a cijelo vrijeme sam i mislila da nesto nije ok..
vjerojatno cu ponavljati betu preksutra, vidjet cu jos sta ce reci gin..a ja za betu moram putovati i bolnicu udaljenu 100 km jer kod nas se uzorci krvi za to salju srijedom samo..
sta je na kraju bilo u tvom slucaju? sta se tocno desilo?
Jane-Do nadam se da je bio neki kasniji odnos. Ali je sve skupa dosta zabrinjavajuce. Kad ti je test bio pozitivan? Ja znam da mi je test bio pozitivam 2 dana prike ocekivane menstruacije pa kad mi je rekla da smo jos 2 dana još malđi od toga mi je bilo jasno kako su mi tada dva testa ipak bila negativna a tek nakon 3 dana su svi bili pozitivni.
Janeee !!
Da li se vidi ista u maternici?????? Gestacijska vrecica???? Nesto?????? Ako se nista ne vidi u maternici, znaci apsolutno nista ( nije mi jasna bas tvoja objava pa zato ) moze biti vanmatericna T !!! A ako se vidi GV a unutar nje nema ZV ni ploda - i dalje mislim da nije dobro posto si vec 6 tjedan i trebalo bi se vidjeti ! I vjerujem da znas kad je bila O....mislim svatko je razlicit, i stvarno ima slucajeva ( meni su dokt.to pricali ) da se tek kasnije nesto vidi !!
Bas si me sad zabrinula !! Javi mi !!!
Ja sam mislila da znam kad mi je ovulacija pa dok sam dojila su mi stvari znale kasnit po 2 -3 tj. a vrijeme od ovulacije do menstruacije je po pravilu fiksno, kad kasni ovulacija kasni i menstruacija. Pa sam nabavila testove za trudnocu s e-baya pa ih radila svaki dan kasnjenja cisto da se ne zabrinjavam. Na kraju neki iz UK su bili najpovoljniji stizali za 2 dana i nikad nisu bili lazno pozitivni. Bili su oko kunu komad. Oni su bili pozitivni dosta rano kad sam zatrudnila...samo smo se ja i muz prepirali...ja sam vidjela crtu a on ne. Želim reć da ako ti menstruacija tu i tamo zna kasnit malo više i ako si radila test 10 dana nakon očekivane menstruacije da je moguće da si još jako malo trudna.
vidi se GV (pretpostavljam da je to iako nije rekao) a unutra nista samo crno prazno. znaci rekao je da je to mjesto na kojem bi trebali vidjeti plod. 100 posto sam sigurna da nije kasnije doslo do zaceca i da nije trudnoca manja, znam kad sam imala O i tocno znam koji odnos je bio kljucni. vec dva dana me boli desni jajnik i bas me detaljno pregledao i zadrzao se dosta dugo na toj desnoj strani prije nego mi je ista pokazao i rekao.
koliko sam uspjela istrazit moglo bi biti blighted ovum ili?
u ovom tjednu u kojem sam bi se vec srce trebalo vidjet, znam jer sam u prvoj T bila i istom tjednu na ultrazvuku i tocno znam sta sam ocekivala da cu vidjeti i ovaj put..
vidi se GV (pretpostavljam da je to iako nije rekao) a unutra nista samo crno prazno. znaci rekao je da je to mjesto na kojem bi trebali vidjeti plod. 100 posto sam sigurna da nije kasnije doslo do zaceca i da nije trudnoca manja, znam kad sam imala O i tocno znam koji odnos je bio kljucni. vec dva dana me boli desni jajnik i bas me detaljno pregledao i zadrzao se dosta dugo na toj desnoj strani prije nego mi je ista pokazao i rekao.
koliko sam uspjela istrazit moglo bi biti blighted ovum ili?
u ovom tjednu u kojem sam bi se vec srce trebalo vidjet, znam jer sam u prvoj T bila i istom tjednu na ultrazvuku i tocno znam sta sam ocekivala da cu vidjeti i ovaj put..
Super da se vidi GV ! Kad si napisala prvo da se nista ne vidi....:/ bila je ovdje cura koju je gin.poslao doma s betom isto od par tisuca, da bi na kraju zavrsila na laparoskopiji i ostala bez jajovoda !
Moguce da je bligted ovum, prazna vrecica unutar koje nema ni ZV ni ploda.
Drzim figeee da nije i da se ipak plod pojavi kasnije ali mislim da bi se bar trebala vidjeti u tom slucaju ZV....sretnoooo ! Javii betu koju ponavljas...ali moguce da ona bude rasla i kod blighteda..jer ipak vrecica raste !
Javiii
po onome sta mi je pokazao nema unutra nista i cisto sumnjam da ce se plod ipak pojaviti jer bi mi to bilo ravno cudu nazalost. ne kuzim se u betu jer mi je ovo prvi put da vadim al po meni odgovara tjednu trudnoce i po tome bi se itekako vec trebao vidjeti plod.. bojim se da cu morat na kiretazu i to mi je trenutno najveca briga..
javit cu se cim vidim s njim sta on kaze i sta cemo dalje..
hvala vam na savjetima, cuvajte bebice 😘
Jane-Doe zao mi je sto si se sad tako zabrinula…ja sam u prvoj T sa skoro 8t prvi put bila na pregledu i nije se vidio plod al doktorica je bila sasvim mirna nije pravila nikakvu zbrku sto se jos ne vidi i narucila me za 15 dana opet samo sto kod mene na kraju nije dobro zavrsilo…a ti si ipak sad skoro 2t manje trudna nego ja tad …tako da mislim da je mozda jos rano svaka se beba individualno razvija…a hoces li opet ponavljat betu sutra,prekosutra ? Da se vidi da li se dupla?Sretnoo
znam da, ali kad tocno znam kad mije bila ovulacija i znam da nije moglo doci kasnije do zaceca pa me zato i strah.. a cijelo vrijeme sam i mislila da nesto nije ok..
vjerojatno cu ponavljati betu preksutra, vidjet cu jos sta ce reci gin..a ja za betu moram putovati i bolnicu udaljenu 100 km jer kod nas se uzorci krvi za to salju srijedom samo..
sta je na kraju bilo u tvom slucaju? sta se tocno desilo?
Desilo se da se nije nista opet vidjelo osim GV i naravno kiretaza. Meni je napisano kao missed ab iako mi vise dodje da je blighted owum jer nikad se nije nista ni pojavilo,mozda je na pocetku pa nestalo ko ce znat..bas mi je zao jer sam prosla kroz isto i znam kako je...ja sam imala normalne simptome i nikakve bolove...Nadam se da se tvoja bebica ipak pojavi...
vidis ja bas nisam imala nikakve simptome i taman sam se prije koji dan opustila i prihvatila da sam sretnica bez simptoma i eto me sad..cijeli dan se dobro drzim i smirujem muza da se to dogadja cesto i da se ne brine, a sad kad svi spavaju i kuca je tiha me udarilo sta se zapravo desava.. bas je tesko, svaka cast curama koje su slicne stvari prolazile vise puta jer i jedan put te ubije u pojam..
znaci vjerojatno me ceka kiretaza 😩
Sortiraj odgovore
Najstariji