Leica, nemoj puno mislit o tome, bolje da je beba duze unutra. Moju obojicu su u 35tt procjenili na oko 2500g, sto je kao ok za te tjedne. Stariji se rodija nakon 3 dana sa 2870g, a mladji nakon 3 tjedna sa 2990g. Tako da ni ja ne virujem puno u te izracune. A sve je to relativno, ja imam 180cm pa rodila prosjek dicu. 😉 Nina vibre da bude bolje. 😍 Proudy zar triba ista rec na tvoj izgled...😘😘 Zrinchy, mislim da si me ti pitala za liniju..malo genetika, malo stitnjaca...😂😂
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Emmie, znači da nisu samo naši doktori nepogriješivi u procjenama težine!
I ti su trudna ili samo čitaš?
Dare, sad sam se sjetila...imaš liniju za poželjeti!!!
Nina, loš dan...sigurno si nakon svega u komi....
Leica, ja sam evo kao i ti 34+1 tt i jos niti jednom mi dr nije rekao kolika je beba..na jednom pregledu sam ga pitala pa mi je odgovorio kako nema praksu trudnicam to govoriti jer su te mjere okvirne i mogu biti velika odstupanja. Cak mi je objasnjavao postupak na koji nacin dolaze do tog podatka... i to je cista statistika..ono sto je bitno je srce,protok... ne brini, bitno da si pod nadzorom- oni ce znati sto i kako..drzi se
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Leica,ja sam evo kao i ti 34+1 tt i jos niti jednom mi dr nije rekao kolika je beba..na jednom pregledu sam ga pitala pa mi je odgovorio kako nema praksu trudnicam to govoriti jer su te mjere okvirne i mogu biti velika odstupanja. Cak mi je objasnjavao postupak na koji nacin dolaze do tog podatka… i to je cista statistika..ono sto je bitno je srce,protok… ne brini, bitno da si pod nadzorom- oni ce znati sto i kako..drzi se
I moj gin meni bas ne govori tezinu, kaze da uzv nije vaga.
Slazem se s tim, bas da je jako velika beba vjerujem da bi reagirao ili da je neki zastoj u pitanju. A ovako je to sve li-la, mislim da sam vec napisala danas da je vecini u mojoj okolini fulana tezina. Kaze moja majka da su prije doktori pipali trudnicama trbuh i po tome procjenjivali kolika je beba, pa su njoj i za mene i sestru bili prilicno tocni. To je prije 30 i 35 godina bilo.
Emmie, znači da nisu samo naši doktori nepogriješivi u procjenama težine!
I ti su trudna ili samo čitaš?
Dare, sad sam se sjetila…imaš liniju za poželjeti!!!
Nina, loš dan…sigurno si nakon svega u komi….
Yra, samo čitam onako različite teme na forumu da mi prođe vrijeme dok putujem do posla/kuće, ali osjećala sam da trebam nešto reći u vezi težine bebe sa nadom da ću možda moći umiriti buduću mamu 😊. Inače imam 37 godina i jednu kćerkicu od 16 godina. Nisam trudna i ne planiram ali ako se desi...i to je u redu ☺
U zaostatku sam od jutra samo i sad ne mogu nista poloviti; trudnicki mozak 😝
Cure od sveg srca vam zelim da sve bude ok i s vama i s bebicama 😘😘
Moj ginic meni ne daje nikakve info, kad ga pitam za tezinu i velicinu,odgovor je ne mojemo rastegnuti bebu da ju izmjerimo ili mi procita s tablice koju mogu i sama guglat🙄 Vidim da dosta cura pise ulozivost,ovo ono, opseg struka glave,tek tad vidim kolko šturo on to odraduje jer ja to nista ne znam ,jedva cekam jos pregled privatno kroz koji tjedan i da krenem u bolnicu na preglede.
Na fb javili da su stigli prvi deckici, 2 blizanaca 😍
U zaostatku sam od jutra samo i sad ne mogu nista poloviti; trudnicki mozak 😝
Cure od sveg srca vam zelim da sve bude ok i s vama i s bebicama 😘😘
Moj ginic meni ne daje nikakve info, kad ga pitam za tezinu i velicinu,odgovor je ne mojemo rastegnuti bebu da ju izmjerimo ili mi procita s tablice koju mogu i sama guglat🙄 Vidim da dosta cura pise ulozivost,ovo ono, opseg struka glave,tek tad vidim kolko šturo on to odraduje jer ja to nista ne znam ,jedva cekam jos pregled privatno kroz koji tjedan i da krenem u bolnicu na preglede.
Na fb javili da su stigli prvi deckici, 2 blizanaca 😍
Nemoj misliti da je sturo.
Pogotovo ako je stariji ginekolog.
Da nesto nije okej sigurno bi ti skrenuo paznju i uputio sta dalje, a dok je sve ok meni osobno je dovoljno da mi kaze sve ok, sve odgovara i vidimo se za 4 ili 3 tjedna.
S podatkom o ulozivosti, duzini bedrene kosti, opsegom trbuha, promjerom glavice, i slicnim tako i onako ne mogu nista osim naklapat okolo o tome, a realno dovoljno je da svima, a i samoj sebi kazem sve je ok i sve ide svojim tokom. Zar ne?
Slazem se,dok je sve dobro ni ne trebam znati sve detalje, problem je u starom ultrazvuku na kojem se jedva sta moze razaznati i on se cesto zna žaliti s kakvom opremom mora raditi...taj ginic radi u ambulanti i privatno, razlika je nebo zemlja i sto se naravno opreme tice ali i njegovog pristupa.
Jutro cure!!! Emmie nije ti uopce los hrvatski i hvala na podijeljenom islustvu! Hvala svima na podijeljenom iskustvu, meni kao prvorotkjnji puno znaci a vjerujem i ostalim curama.
Panda, jesi mogla spavat? Sretno na ogtt i pregledu!!! Pisi nam! 😘
Ja jucer zaspala u 8, i probudila se pred pola sata. Isli popodne u lesninu pokazivat trbuh da nas ubace za dostavu garniture za danas jer kasne vec tjjedan dana i jos ju slijedeci tjedan nebi dobili!!! Uglavnom uspjelo je, muz je samo u cudu gledao kako ja i trbuh to odradujemo 🤣🙈😂🤣 Hvala bogu da je petak jer ne mogu vise, naporan neki tjedan na poslu. Cure lijep dan i drzte se 💋💋💋💋💋
Naravno da ne mogu spavat. Mislila sam ustat tek u 7:30 ali od 6 ne mogu ni minute vise. Nja njaaa
Jutro cure
Sortiraj odgovore
Najstariji