Bambola,sretan rodjendan! 🎉🎈🎂
Garavice,oprezno sada!
Ja dosla sinoc u Kauflanda,nestalo kusina za trudnice 😈 izgleda da cu ga uzet sa Malog andjela ili kako se ona stranica zove.
Jutros vadila krv. Kaze mi sestra: guzva je,sjedite. Valjda vas primimo do 9.30. Ja joj reko: ali trudnice nemaju prednost?? Ovo ono,odmah iza zene koja je bila unutra me prozvalo. Hihihihi.
Dobro jutro cure :)
Bambola, sretan rodjendan!!! Ako si jos u slavoniji, uzivaj u kolacima i hraniii :D
Sto se dorucka tice, ja sam prva 3 mj dok su mi trajale mucnine apstinirala od svih stvari koje volim i jela ili sam kruh ili tanak sloj maslaca... I to je sve bilo za dorucak. Sad pojedem neki sendvic ili kruha s maslacem i pekmezom.. Zavisi kako koji dan, sto mi se jede, ali ne jedem posne sireve i te neke pahuljice, zobene ili vec kakve, ja vam to nis ne volim! Ipak sam ja za konkretno...
U pravilu, jedem sta mi se jede...
Garavice, sretno na pregeldu, vjerojatno nije nista, ali ako si u panici, bolje odi. Nezgodno nam je sada kad ne osjecamo jos bebine udarce da nam se moze javjti da je sve ok :/
Javi svakako...
Joj, meni je sad nekako pocelo stresno razdoblje... U par dana sam saznala da me skola salje na jesenski rok na strucni ispit, a trebala tek u 2.mj, al kao zbog trudnoce... I sad moram to uciti, a bila bolesna pa se nisam micala s kauca... Sve gledam kak cu uspjeti to sve stici... Svi kazu da je koma i treba sto godina da se nauci... Uzas....
Tako da, drzite fige da mi makar onda stave rok negdje u 11.mj da stignem (rokovi su od 10.10.do 10.12.) ufffffff
Hvala vam cure puno ❤️
Pupa poznam kolegice sta su rijesile taj strucni, a vjeruj mi da su povrsni radnici i uopce nisu neke vele inteligencije. Tako da uopce ne sumnjam u tvoj uspjeh!
Garavice, 16 tjedan, a napisala si da ce treci mjesec bit vesel. Taj dio ne razumin. Ti si skoro u petom mjesecu 😳 uglavnom, vjerujem da je sve okej jer su mene bas lupkali poprilicno po stomaku da razbude bebu, to je doktorima kao okej.
Gotova Slavonija 😩muz isao za Zadar, a ja poslom za Pulu. Jos mjesec dana sezone! Ufff.
Nadalje, zadnjih tjedan dana se pocinjem sve bolje osjecat, mucnine su skoro nepostojece, umor je prisutan, al sam nekako zivahnija, veselija. Najgori mi je bio period od kraja sedmog do kraja osmog miseca- sta vrucine, sta mucnine. Malo mi to kao cudno, cak mi ni grudi nisu stalno toliko bolne. Jeste vi sta bolje?
Jos da dodam- pocela sam istinski uzivat u hrani i mirisima sta mi je ljetos bilo nezamislivo. Inace sam vise slani tip i zaista rijetko jedem slatko, a sad bi njam njam sve cokolade ovog svijeta! Curi mi nos, nemam alergija, nisam ni prehladjena, al ujutro posebno bude sekreta. Opet pitanje- vidite li/osjecate li vi kakve promjene?
Bambola, mislim da je Garavica mislila na treći mjesec, kao ožujak jer nas ima dosta koje imamo u 3.mj termin :)
ali, nisam sigurna, ja to tak sebi prevela, al sam isto razmišljala kako to 3.mjesec, a 16 tjedana trudna :)
Joj, Bambola, sve što je lijepo kratko traje :D otkad radim, toliko volim subotu...to je neopisivo. i navečer baš budem tužna kad je blizu kraj subote :D al ajd da ja radim punu satnicu, bilo bi razumljivo...ne, meni je i ovo teško :D što se tiče stručnog, nije to neka znanstvena fantastika, ali mene samo brine vrijeme... ako mi stave u 10.mjesecu, onda sam gotova... al dobro, ja ću svakako pokušati pa kak bude bude :D
u srijedu idem u zagreb na neki seminar kao prije stručnog... sve me strah vidjet tamo te ljude, pogotovo one nabrijane na učenje!
a ja isto na sebi vidim svakakve promjene stvarno! isto mi se hrana više ne gadi.. ja sam baš imala period u kojem mi se SVA hrana gadila. jadan moj muž... ništa nisam kupovala, sve mi je bilo odvratno, frižider polu prazan :D sad još uvijek imam neku vrstu hrane koja mi se na pomisao gadi, ali kad ju vidim miriši mi i onda mi je i fina :) jedino što me zeznilo je sad ova prehlada kad opet nisam imala apetita.. ali, za vikend se vratio :) ja moram napomenuti da sam ja i slani i slatki tip, znači ja papam sve i sve mi je većinom fino (osim mliječnih proizvoda :D). Imala sam tu sreću da se nije na mene nešto primalo, a mogla sam fino papati. doduše, uvijek sam se bavila s nekom vrstom sporta/rekreacije + zahvalni geni. i izgledala sam fit bez obzira na papanje... a sad u trudnoći imam tako period kad bih doslovno pojela onu vreću napolitanki (pa pojedem pola umjesto cijele-kao kompromis). A onda me uhvati par dana da razmišljam o pizzi, malim pizza pužićima, slanim kiflicama i tim nekim dizano tijesto forama...
ali, mislim da slatko ipak predvodi glavnu riječ. i to me brine jer nekad nemam mjere. sve me strah onog gestacijskog dijabetesa, zamisli da mi ga otkriju pa da moram na dijetu... ajme!
uglavnom, Bambola, ne treba te zabirnjavati što više ne osjećaš neke simptome-kažu da je drugo tromjesečje baš baš za uživanje, prestanu početne mučnine i sve ostale radosti gadosti, pupa raste i sve je nekako polu blaženo. i onda u zadnjem tromjesečju muke po svemu :D bolovi od svega, nespavanje itd :)
tako da, draga moja, uživaaaaaaaaaaaaaaaj :)
e,da, nisam skužila, ti radiš sezonu? inače si na relaciji zd-st? gdje ćeš kad se beba rodi?
Joj šta sam smotana Bambola sretan ti rođendan sve naj naj ti želimo nas dvoje.
Hvala za podršku javit ću svakako kad obavim pregled.pa mislila sam na to da će nas dosta roditi u 3mj.2016.al nisam napisala godinu zato je nejasno.moj bad hahhaaa.
Meni frednica kaže nosi trudničku knjižicu kud god ideš dobro će to doći.hm..nezza ni sama.
Ja imam tak problem da mi je nos pun samo odjednom.
A uživanje u okusima nešto fantastično.:)
Pupa drži se ja isto mislim da ćeš polako i dobrom organizacijom riješiti ispit ;) samo hrabro
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Garavice hvala ❤️ i da da, trudnicka knjizica ti ke nova osobna u trudnoci- di ti, tu i ona! Ni ja je nisam shvacala preozbiljno, al me onda sestra od gin sprasila i da, MORA bit kod tebe! Nema veze, za nesporazum, ja sam mentalni slow motion, cak me te neke stvari na poslu apsolutno ne diraju, a prije bi se pojila!
Pupa ja sam high ne bi da sam uzela fiks serotonina 😂 a gle, trudnocu vodim i rodit cu u Splitu (muz na porodu i sve to), zimi vise prevodim (ja sam ubiti dipl prevoditelj sa nastavnickim kompetencijama), a za to nisam vezana za jedno mjesto, pa mogu bit relacija st-zd i puno vise smo skupa. Ja imam taj svoj obrt, a muz je u vojci, tako da i on moze dobit premjestaj (u Hrvatskoj navijam za Zagreb 😂)ili otic u misiju. Uglavnom, ja uvik prilagodjavam staniste i tako nam je od diplome. Meni ne smeta, ja sam nomad po naravi, al da, samozaposlena sam. Je da je rizik, nekad ima vise, nekad manje posla, al generalno sam zadovoljna! Pupa kojim ti predmetima strasis djecu? 😂
Garavica i Bambola, hvala na podršci, nekako ću se natjerati da učim :)
Bambola, joj, ja nikako nisam nomad.... užasno sam nemirna ukoliko nemam neko svoje stalno boravište :D sve je ok na tjedan-dva, al onda sam već nervozna. ja sam onak, baš, kućni tip :D
ali, naravno, ako vama to paše, zašto ne! bitno da funkcionira. Na neki način ti "zavidim" što imaš svoj obrt... barem ne ovisiš o nikome. Ja ne volim svoj posao, tj. volim ga, ali ne volim način na koji on funkcionira... Dakle, ja sam psiholog. Ali, radim u nastavi, predajem srednjoškolcima psihologiju-predmet koji uopće ne zanima jedne komercijaliste, tajnike, frizere i prodavače. To je borba s vjetrenjačama. Znači, predmet im nije nimalo bitan i sve je to ok, ali užasno je teško raditi s toliko malo motivacije kod djece. Plus-ja sam za stalno primljena ali s nepunom satnicom i sad mi kao županija treba puniti satnicu... Bojim se da će proći godina i godina dok mi se ne napuni satnica. Znam da zvuči glupo, većina ljudi ne radi, ja barem radim, bez obzira što je satnica i plaća MIZERNA. I užasno me to frustrira. Nisam ni htjela raditi u nastavi, htjela sam stručnu službu, ali naravno, nema radnih mjesta..sretna sam da sam i ovo dobila. Al ponekad poželim sve poslati u lijepi klinac i odustat i od ovog mizernog koje me ne ispunjava. zato sam sada odlučila.. kad rodim, prođem 6-7 mjeseci porodiljnog, taman će početi nova šk godina... Ako mi se napuni satnica, vratit ću se raditi jer mi za to malo sati uvijek može svekrva ili mama kad je u hrvatskoj uskočiti.. Ako mi se ne napuni satnica, onda krećem u aktivno traženje posla...makar ne u struci... ali, ja ovak ne mogu... meni je to prestatično, prenisko za moju motivaciju i potrebe... Problem je što ništa ne mogu raditi privatno jer mi za sve privatno treba 5 god iskustva i raznozrana usavršavanja koja koštaju... a to sad s mojim primanjima i bebom na putu ne mogu. Da smo muž i ja sami, ok... On ima super posao, privatnici su (on i njegovi starci), uživa u poslu, prošao je torturu kod drugog privatnika od 2 godine i odlučio da želi imati nešto svoje... sa strane se bavimo malo lješnjacima i to nam je izvor prihoda i što se toga tiče lijepo živimo...al što se mog posla tiče-umirem iznutra....
sori cure, ja se raspisala, ali tema mi je baaaaš bolna bolna....
Pupa razumijem tvoje nezadovoljstvo. I sama sam imala par izleta predavanja u skoli i, osim izrazito niske pismenosti i motivacije klinaca, da ne spominjem kucni odgoj, smetao me jako i odnos vecine roditelja prema radu i odgovornosti. Covjece da je meni majka cula da kazem profi necu ili da sam neposlusna doletila bi mi odmah pedagoska pljuska 😂 mene turizam odabrao (al doslovno) jos tijekom faksa. Tako da dugo radim kao vodic (ovo jos dok mogu radim sedmodnevne ture, ovaj put su francuzi), a prevodim, iako primanja nisu neka ukoliko nisi sto posto u tome i lakse je ako si u Zg u žiži zbivanja. Uglavnom, mene ne smeta putovanje ni fizicki napor, al svaki tjedan otprilike trideset novih ljudi, a vi ni ne mozete zamislit kakvih tu sve profila ljudi ima 😳a svi daju feedback agenciji i ona te zaposljava po tome. Tako da volim misliti da sam umjetnik u radu sa ljudima, kao da se osjecaju vaznima, a opet da sacuvam svoj mir i ne dopustam da me rastrgaju!
Psihologija je divna, al rad sa nezainteresiranim ljudima je bacanje bisera pred svinje. I to je tako i to razumin potpuno. Natuci tu nekakav staz, pa gledaj mozda kakav postdiplomski ili prati te natjecaje. Nema sanse da radis kao skolski psiholog?
P.s. Poslala sam ti privatnu poruku, moju prvu na Klokanici 💪😁
Bambola, upravo tako, nisam htjela ništa spominjati djecu, odgoj i motivaciju, ali to je ono što me izluđuje.. Jedna mala je išla na wc i prolazi iza moje stolice i poljubi me u tjeme... šta da ti kažem... Psovanje, selfi slikanje i ostalo je pod normalu kad misle da ih ne vidiš.... Đabe pišem sve one primjedbe u bilješke kad se ništa ne mijenja.. žao mi je što je tako, pogotovo u strukovnoj školi gdje su od takve djece jednostavno odustali. A da ne kažem da ih cijelu godinu učim što je verbalna a što ne verbalna komunikacija, da bi mi odgovorili da je verbalna kad pišemo svojim riječima, a neverbalna kad zaokružujemo... WTF?????? stalno mislim da je problem u meni...
znam da je težak i privatan posao, ovisiš o mnogočemu, ali ako se trudiš-ovisiš o sebi zapravo.
U posao školskog psihologa sam se zaljubila kad sam bila na praksi kod jedne divne psihologinje... Ali, nažalost, u slavoniji trenutno nemam šanse...bez da imam neku vezu koju nemam! Ne mogu ići dalje jer muž ima firmu ovdje, imamo zemlju, volim svoj grad i ne bih išla dalje... zato i kažem, ako ne upali u struci, idem na nešto drugo...
Sortiraj odgovore
Najstariji