Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mamasita4
    19. Travanj 2016. 09:04

Sunshine, cestitam! Gustaj sad i mazite se....bol ce proci....

Mi i dalje na cekanju....sve nesto bolucka, smeta, pritisce, a mala luduje u drobi.....ahhhh

• Piki83
    19. Travanj 2016. 10:14

Curke koje ste rodile cestitam od srceka.

Kiki_ca kako si nam ti?!

Ja sam dosla s pregleda i sad moram hitno u bolnicu na utz. Drzite mi palceve da je sve ok i da me ne ostave.

Pusonja vejiki svima

Javim sto je bilo.

Minniee
    19. Travanj 2016. 12:13

Sunshine cestitke i brzi oporavak zelim!!!
    Evo i meni tvoja sudbina,ako se do preksutra nista ne pokrene idem na indukciju, kazu da je takva praksa. Ja sam i dalje na 2cm, imam neke trudice ali nikako da uhvate kontinuitet i nesto naprave.

ILoveCats
    19. Travanj 2016. 13:03

Hello svima :) 

Nije me bilo dugo... a razlog tome je moja mala srećica koja se eto odlučila roditi dva tjedna ranije.
    Dana 07.04. , rodila se Eva...  3190,49 duga :)

Moje iskustvo poroda :

Planiram sam drugačiji porod- prirodno, vaginalno, no drip, no protiv bolova ... ali
    Došla sam dan ranije na pregled- ctg , a ciljala sam da bude najbolja doktorica u rodilištu , ctg ok, tlak ok, proteini pozitivni i odlučila me ostaviti, ja sam joj odmah rekla da ako me budu inducirali da hoću da to napravi baš ona, no ona je rekla da ništa od indukcije- ( zvuči čudno ali znala sam da na kraju ipak bude indukcija) ..., Poslijepodne tlak raste i dolazi druga dr i govori obzirom da tlak raste a nalaz urina i krvi nije najbolji da bi bilo ok da idemo u rađaonu... Ja sam je molila da me pogleda njena kolegica koja me gleda ujutro s čim se ona složila i samo sam pitala da li smijem zvati svoju doulu. Došla sam u predrađaonu , spojili me na ctg i čekali da mi daju gel... ali , meni pukel sam vodenjak i krenuli trudovi. ( osjećala ja lagano probadanje od 4 ujutro s lijeve strane ali ništ nije teklo iz mene pa nisam radila paniku). Otvorila se par cm ali dalje ništ. Tlak raste idalje. vrijednosti krvi padaju. Dali mi drip i pol boce dripa steklo i nikaj, ja idalje na istome. Trudove nisam osjećala... I predložili carski. Moram reći da su te dvije doktorice prije svega bile - LJUDI, imale su toliko ljudski pristup, toliko topline a stručnosti. primalje premda mlade vrlo stručne i ljubazne, trudile su se maksimalno, obzirom na moj tlak i sve to ,udovoljile mi i odvele me na wc da kakam... Dr mi izvadila kateter koji je bolio užano , vjerojatno radi infekcije... Na njima se nije vidjelo da je situacija ozbiljna, bile su smirene, opuštene i prije svega ljubazne.... Moja doula je bila kraj mene, tješila me, smijale se sa manom, pričale smo... Kad je rekla dr za carski : bilo me strah, bila me panika obzirom kaj se sve govori o carskom i tome svemu , umirala od straha. Rekla je da nema smisla da me muči, da možda najbolje da idem na carski jer nalazi ne idu na bolje, a nisam zbilja dugo bilo dolje možda 9 h...Ekipa je biila super, trudili se opustiti, pričali za vrijeme zahvata. A onda mi pokazali nju.: Evu , to je ljubav na prvi pogled... <3 Nakon zahvata smještaj na odjelu... krvarila sam jako pa su prvi dan svi bili oko mene, dobila i transfuziju i pojačano me pratili. Drugi dan sam uz pomoć sestre išla na wc, polako se počela izdajati i na bočicu hranili moju djevojčicu, a idući dan mi pokazali kak da je dojim. Sestre su se trudile , pokazivale mi dojanje sto puta, dodavale mi dijete... Boli, lagala bi kad bi rekla da ne, ali prolazi... Doma smo puštene 9 dan, imam tablete za tlak, željezo i moram se paziti...
    Tata nam jako pomaže, čuva, hrani s mojim mlijekom na bočicu kad bi ja sad duže spavala jer me tablete umrtve, tješi ju...

Moja dijagnoza je bila blaga preeklamsija, imala ju je i moja mama, samo sam ja rođena 2 mj ranije, ali njen tlak je bil jako visoki, moj je bil 150/100... Uzrok? Ne zna se... Cijelu trudnoću a i na dan pregleda imala sam tlak 110/70 ... Kod mene postoji mogućnost da je uzrok stres: majka mi umrla prije malo manje od 5 mj, imam specifičnu situaciju s obitelji, pa sam morala jasno i glasno reći roditeljima od muža neke stvari, stradala nam maca... i sve to je utjecalo na mene, jer pogotovo smrt mame nisam oplakala jer nisam mogla radi trudnoće a i radi straha da ne izgubim to malo biće koje sam željela više od ičega i kojem se moja mama veselila... bila sam hrabra i jaka i vjerojatno je to negdje moralo izaći...

Moje iskustvo govori da porod može biti lijep( iako nije onako kako ga mi zamislimo) ako kraj sebe imaš stručne ljude koji su prije svega ljudi i imaju topli pristup... jer moja situacija se naglo pogoršala, ja sam intuitivno otišla taj dan na pregled a dan prije sam rekla svojoj kozmetičarki da od sad može van kad god čim sam riješila depilaciju...
    Znam da je sve prošlo super zahvaljujući i doktorima i primaljama i sestrama... a znam da je na nas pazila moja mama odozgora i pazila da s nama sve bude ok...

Ljubim vas puno drage moje, čestitam svima koje su u tom periodu rodile :) i puno sreće onima koje čeka porod . :)

Tipkamo se idalje :)

Malamimi
    19. Travanj 2016. 13:41

Cure, cestitam vama i vasim bebama. Samo hrabro!

• Piki83
    19. Travanj 2016. 19:12

Cestitam jos jednom svim novim mamicama

Ja cijeli dan bila u bolnici na pregledima i za tjedan opet, a po potrebi ranije.
    Bebacica mi je sitnija, imam dobrane kontrakcije ( oni bolovi menstrualni ), otvorena za prst i svasta nesto.

Maya30
    19. Travanj 2016. 22:08

Sunshine i ilovecats cestitam na hrabro obavljenom poslu, sada samo lijepe stvari i uzivancija, ono tesko je proslo.

Danas sam bila na pregledu, sve je ok, jos tjedan dana pa je termin, doktor kaze da misli da nece prije ni krenuti, pa je pregled opet sljedeci tjedan. A kad bude, bude.
    Sretno svima :)

Maya

• Piki83
    19. Travanj 2016. 22:22

Moj bebe mrda, kontrakcije sve jace uz laganu kicmobolju i par kapi krvi...

Cekat cu do jutra i molit se da se smiri.

Malamimi samo da mi izdrzimo do 37. Drzam ja nama palceve.

Maya30 drago mi je da je super prosao pregled. Neka tvoja mrvica raste jos malo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.