Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Piki83
    22. Veljača 2016. 12:27

Kriszta ljube nije svaka trudnoca ista ziva istina. U prvoj sam bila atleta i plivala i skakala sa stijene i zimi se sanjkala, ma radila gluposti, a osjecala se ko curica. Da ni bilo trbuha koji je poceo rasti u 7 mj trudnoce nebi ni znala da sam trudna i jos prenjela dva dana. A ova trudnoca...uf, osjetila sve zive i nezive tegobe. Od krvarenja, povracanja, bolova i neki dan pravog truda koji srecom nije imao nikakve posljedice. Mah, jedva cekam rodit. Mozda zlocesto ali stvarno mi dosta.

Malamimi
    22. Veljača 2016. 12:58

A to kad se pocnu zgrazati i cuditi oko mene... Stvarno???? Kako to???? Pa informiraj!!!! Ja nisam tako.... Bla bla bla... Iskreno, pocela sam ignorirati

Ninachh12
    22. Veljača 2016. 14:54

Moj apetit nije loš, ali jednostavno ne mogu jesti kao prije,  količinski mnogo manje pojedem :)

Kristza-Ja sam zadnji pregled UZVom imala točno sa 36 tj. i onda me naručio doktor danas (38 tjedana) na ctg u bolnicu, i u bolnici naletim na curu koja ima termin isto kao i ja 6.3, a njoj je to već treći ctg. I nisu mi radili uzv, već samo ctg i vaginalni pregled i to je to. tako da..ne znam što reć..to je individualno među svim doktorima kako koju trudnicu šalju u bolnicu..kao što cure kažu vjerojatno imaš uredniju trudnoću koja ne zahtijeva češće preglede..jedino mi to pada na pamet :)

Inačee, kao što rekoh, bila na pregledu, ctg super, a doktorica koja je obavila vaginalni pregled je čudo u svakom smislu. Toliko je bila nježna da sam se iznenadila. Ja sam zacementirana i beba nema namjeru skoro van 

Halila
    22. Veljača 2016. 14:58

Cure kojima je već dosta i koje bi rodile, dodajte i mene u klub! :D Išla sam danas u dučan i svaka dva koraka me grč ulovi za nogu pa kud i ovako hodam ko patka, počnem još i šepati... o tome koliko me kosti bole da ne pričam. Dizanje iz kreveta je prava umjetnost. I da, svaku noć me probudi žgaravica. Peče za poludit.
    Moj osip je i dalje postojan, al svrbež je malo izdržljiviji uz ovu kremu. Još uvijek svrbi, ali ne toliko luđački i ne budi me po noći. Sad se budim samo na wc i zbog žgaravice. Jupi!
    Svejedno, ne mogu vjerovat da ulazim u 38. tjedan i da praktički mogu svaki dan rodit.
    Muž je do nedavno bio flegma, sad počeo paničarit oko poroda... pa čita sve moguće priče s poroda pa članke o tome kako porod kreće, pa me ispitiva kakav mi je iscjedak... baš mu se nasmijem

simal
    22. Veljača 2016. 15:52

Pozdrav curke! Evo detalja! 
    U petak oko 1 ujutro mi je puknuo vodenjak i vec sam oko pol 3 bila u Merkuru u boksu. I bilo je OK. Mislim bolilo je ko sam vrag. Nisu mi dali epiduralnu jer sam se vec bila otvorila pa sam morala sve bez toga. Trudovi su bili jako slabi (na aparatu, mene je boljelo jako) pa su mi negdje oko 6 dali drip ali niti on nije bio nesto jaci. I kad je prosla smjena i dosla jutarnja dosla je jedna prekrasna primalja koja je napravila izvrstan posao. Digla me je na noge, natjerala me je sa disem ispravni i sve pokrenula. I onda je krenulo tiskanje koje ne boli nego je stvarni kao da jako jako se trudite kakat i tvrdo je i ogromno i ne ide dok jednom ne prode i to je to. Osjecaj kao da ste sad dobro se pokakale ali fakat. Nazalost za vrijeme tiskanja kako bi beba prosla su me morali i malo rezati i to me je najvise boljelo jer je bilo na zivo. I to je to. Onda su mi stavili bebu na prsa i isli me sivati. To im je dobra fora jer i sivanje boli, iako stave lokalnu anesteziju. Sve u svemu sto se tice svih i doktora i primalja svi su bili izvrsni i dragi i pomogli. Rodila sam inace na Merkuru.

i ako ikako mozete neka muz bude uz vas! Meni je to bilo puno znacilo.

E sad, beba! To malo divno stvorenje! Presladak je i prekrasno je biti s njim. Imali smo na pocetku malo problema s dojenjem ali smo to rjesili uz pomoc super sestara na odjelu, stvarno sve sestre kapa do poda! Mislim ima tu uvijek neka ne raspolozena ali ako bas mi treba pomoc svaka je to voljno i njezno odradila! Nazalost beba ima zuticu i visok crp pa ostajemo jos 5 dana u bolnici jer je ljepotan u inkubatoru pod lampama i prima antibiotik. I to je uzasno, taman smo se dva dana naucilinjedno na drugo i bio je samnom cijele noci i onda su ga odnijeli. Dobro je sto ga dojim pa ga svaka 2 sata nose da ga podojim, tu ga bar vidim. Sad cekam pedijatra da dode da mi kaze kako napreduje jer mi sestre ne smiju sve govorit. Ali ono dobro se drzim, pokusavam ne dramatizirat. Zivim u uvjerenju da nije nista strasno i da u petak idemo doma. 

SIMAL

Ninachh12
    22. Veljača 2016. 16:28

Simal-moram priznati da je vrlo utješno čuti neku "normalnu" verziju poroda nakon svih ovih ružnih priča s novina i televizije. Znači da ima nade!! :P Inače, drago mi je da je sve prošlo okej i pametno što ne dramatiziraš jer bi samo sebi naštetila, od drame koristi nema. Držim fige da se malac što prije oporavi i da odete svojoj kući u mir uživati sa svojim mužićem :D Kako se zove naš prvi proljetni bebac?? 

poisonivy2604
    22. Veljača 2016. 18:02

Simal, drago mi je da je sve proslo dobro, i zelim da vam jos tih 5 dana prođe ekspresno, pa da mozete zajedno uzivati doma! 

2016. 👩🏼
    2019. 👩🏼
    2023. 🧒🏻
    27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙

Kamikazee
    22. Veljača 2016. 18:44

Da i ja javim da je pregled prosao ok. Pocela sam se otvarati pa su napravili i ctg. Ctg uredan osim sto je malac istukao onu sondu pa su me okretali na drugi bok da ulove otkucaje srca 😂 
    Za tjedan dana je kontrola. S obzirom koliko osjetim zdjelicu mozda i ne docekamo to 😀😳😁😍 (otprilike ovako mi idu osjecaji kad skuzim sto to znaci)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.