Poison nam je probila led pa evo i moje slikice, a nadam se da ćete se i vi ostale okruglice pridružiti
Bravo za trbuscice. Cim nadjem zrtvu da me slika, postavit cu i ja.
Ja jucer obavila pregled. Sve je u najbolnem redu i odgovara 24.tt. Sokiralo me da sam ukupno dobila 8 kg, ali posto su promjenili vagu od zadnjeg puta, mislim da je vise u njoj problem. Al posto nitko nista nije komentirao, ne zabrinjava me previse. Decki nisu htjeli rasiriti nogice da se potvrdi. Jedan se vec zabio glavom dolje i to je taj koji mi stvara probleme, a drugi je iznad poprecki tako da su ko slovo T. Nije jos spominjao hospitalizaciju, jos cemo se do tada vidjati. Narucio nas 3.3.
Izdajalicu sam dobila u nasljedstvo i nikad je nisam koristila.
Jastuk sam dobila na poklon i samo smo ga jednom koristili, a zimska je beba.
Maramu su mi prijateljice poklonile i nosila sam ju tek kad sam curu pocela nositi na boku, ali ne za setnju vec za brzi shoping da se ne uvlacim s kolicima.
Jel nosi koja od vas pojas za trbuh?
Ima li tko ko se bori s nadutošću i boli u želucu? Ja više stvarno šizim. I hemeroidi i pm i sve, da ne govorim kako se probudim noću pa infišajem kad sam zadnji put osjetila da dijete udara. I svi me pune nekim grozomornim pričama o porodu. I ružna sam si, troma. Uf, eto sve sam izbacila. Valjda je takav dan...
I da maramu sam počela nositi kad je mala imala grčeve i refluks. Jedino tako smo zadržavali mlijeko i zaspala bi u roku keks. Sad ne znam kako će to izgledati za ljeto...
Moja mala je glavom prema dolje... točno ispod pupka :) Sam nek joj je dobro a taj pritisak budemo nekak :P
Ja sam razmišljala da kupim pojas jer nosim nisko... :)
Evo i mi danas obavili pregled! Do sada sam uvijek bila brzinski gotova (ono doslovno par minuta) sto me jako ljutilo jer se jos nisam ni snasla vec sam bila na izlazu iz ordinacije... no danas si je dr. uzeo cak koju minuticu vise - naime veli da je bebica dosta nisko, da je za sada sve ok, zatvorena sam skroz, ali da bi trebala usporiti i vise odmarati. E sad, meni se cini da sam vec jaaaako usporila ritam, stvarno pazim da ne pretjeram s aktivnostima. Jedino sam planirala jos jedan malo duzi put autom (kao suvozac) koji bi trebala odraditi, ali nakon takvog upozorenja sve mi se cini da cu ipak odustati.
Inace bebac je nesto manji po onim procjenama - u prosjeku je po dimenzijama oko 28 tjedan, ima 1157 grama, a mi smo u 30 tt + 5 dana. Veli da je obzirom na moju konstituciju to ok i za ocekivati.
Pitanje za zenice koje imaju preporuku "vise odmarati" - koliko je to vise? Koje su vam dnevne aktivnosti - skoknuti do ducana, skuhati rucak, lagane 30 minutne setnjice, kuhanje/peglanje/ciscenje - naravno sve u nekim kracim intervalima?
Dineria, probaj rasporediti poslove, svaki dan nesto i najbitnije - slusaj si tijelo. Svatko ima svoje granice pa ne vrijedi za sve isto. Mislim da ne bi smjela doci do toga da se osjecas umorno jer si onda vec pretjerala :) kad odmaras probaj da to ne bude sjedenje.
Da sam se ja bolje slusala mozda ne bih zavrsila u bolnici i slavila sto smijem setati nakon 10 tjedana ;)
Dineria, meni je svaki dan drugačiji.. jedan dan sam super pa idem u šetnju, dućan, kuham, čistim.. drugi dan npr. imam bolove i probadanja da jedva napravim tri koraka do wc-a pa onda nejdem nikud iz kuće i preležim cijeli dan. Kako kaže i Kamikazee, slušati svoje tijelo i ne se forsirati. Meni će sad bit već 4 mjeseca otkad sam na mirovanju, al nije to strogo nego kako sam već napisala.. kako koji dan. Isto nisko nosim i beba mi je stalno ili nešto teža od prosjeka ili na gornjoj granici i često mi je pritisak kao da će sve ispast van, doktor kaže da mogu očekivat da bude još i gore s obzirom da beba sad nakuplja kile. Stvarno jedva čekam više taj porod.
Bellagio, ja se borim takodjer sa time sto si nabrojala. Zeludac bi s gustom iscupala ko monstrum iz sebe. A ublazim tako sto cijeli dan kad osjetim glad brljavim neko voce da bi drugi dan bila malo mirnija sa bolovima. Razlog tome je sto moja malecka ima duze nogice na tatu kojima mi gura zeludac, a glavica je dolje. Tako barba doktor rekal. Nadutost cijeli dan danas, (da prostite drage) ni s guza ni iz usta. Neka si se ti Bellagio ispucala, bolje tu neg na nevine.
Ja pak danas jedva osjetim udarcice i isla u grad busom sto nisam vec dugo da bi se raspi..la na sve na koje sam naisla. Pa zene drage ovi ljudi danasnji ni za invalide ni za trudnice vise nemaju razumjevanja. Dva striceka stjerala u pm u busu, a nekom djetetu rekla i ti i odgoj i mobitel. Zabil se va mene koliko je velik i sirok.
Sutra po uloske i gacice... I ipak cu i ja one chicco uloske, sto je sigurno, sigurno je....
Dineria, ja isto imam mirovanje od 20 tjedna, ništa skuham ručak, stavim veš prat objsenim ga i to je to od mene već se osjećam koda više ne mogu, ali mislim da je to od tolikog ležanja i ne rada. Dok. je rekao da ne treba strogo mirovat samo je bitno da se trbuh ne napreže.Preponi me bole još od 18 tjedna sad sve više i više. Kako idem preko noći nawc dva puta jedva se dignem iz kreveta, nekako se odkotrljam. Glavica je okrenuta dole nisko odpočetka i ja sam razmišljala o pojasu jer nakon šetnje s pesekom od 15 minuta već osjećam pritisak i onda brzo u vodoravni položaj...Ah te čari trudnoće :) Da ne pričam da se više ne mogu ni sama depilirat ni nokte namazat ni ništa.
Sortiraj odgovore
Najstariji