Malamimi i NMareN i ja idem na kontrolu 04.02. :))) Baš me zanima kako napredujemo,zadnji put je rekao doktor da je beba velika ( u 29 tt 1600g.) po meni to niije ništa strašno,a on odmah počeo razmišljati o dijeti,a ja dobila 7 kg.
Na kraju me nije stavio na dijetu,ali da smanjim i sol i šećer. I više puta da jedem.
Stvarno ih ne razumijem... Iv-ka dobila si 10 kg u 31 tj.a šalje te na dijetu,što po meni nema smisla,jer 10 kg uopće nije puno. Legica dobila 27 kg u trudnoći i nikad nije poslana na dijetu.
Očito svaki doktor drugačije ramišlja.
Joj danas idem napokon po moju bananu ( jastuk za dojenje) jer ni ja ne spavam baš najbolje. Sinoć sam otišla u 3h spavati,nadam se da će mi biti ljepše sa banankom
Lila Rose, ja sam kod Kosovic i Roje, kat ispod. Za porod ista stvar. U 38. TT cu biti porodjena. Ili inducirani ako tada već budem nešto otvorena ili carski, ako ne budem nikako otvorena. Sve ovisi o situaciji o tom tt. Ja sam dobila ukupno 10kg. Al sam prije 2 mj bila isto na 10, pa sam spala na 8, sad opet na 10 kg.
Ni mene ginekolog nije poslao na dijetu, ali otkad sam uz redovnu prehranu prestala tamanit čokoladice i čipse za užinu kilaža stagnira pa čak i opada :P
Ja cu prva (barem za sada bi tako trebalo biti :P) roditi pa cu prva i pokrenuti pitanje masiranja međice i s čim. Ovdje ima vec curki koje su rodile pa jel ima koja da je masirala i s čim? Znam da nije dokazano da pomaže, ali ako postoji mogucnost da izbjegnjem rezanje i pucanje iskoristit cu je :D
Iv-ka, jel ti mozda prirast izmedju pregleda bio veliki u odredenom mjesecu da te slaala na tu dijetu?
Ja sam dva tjedna vise trudna, dobila sam sad 10,5 kg i nikad mi nije nista rekla... Jer max sam dobila 2 kg od pregleda do pregleda... Bas mi nije jasno zasto si na toj dijeti...
Ninach, ja nisam rodila, ali seka je dvoje rodila u 2 razlicite bolnice. Na sv. Duhu joj je babica masirala medjicu i nista nije ni rezana ni popucala.... A pri prvom porodu u Vinogradskoj je...
Sad, jel to sta znaci, ne znam.. Al ja sam kontala uzeti welledino ulje pa pokusati tamo iza 36.tjedna
Ja cu pokusati isto poslije 36. tjedna, al ne planiram kupovat bas to za medjicu posto su mi rekli da je svako ulje isto, samo treba bit blago bazno ulje... znaci vjerojatno cu s bademom...
Ninach nama su na tečaju rekli da odmoci neće ali da može pomoci,e sad možda ti bude trebala pomoć partnera. Stave se dva palca,i u isto vrijeme sa svakim od njih u drugu stranu raditi oblik udice. Naravno polako i nježno i svaki put mrvu više. Rekli su nam da ima posebno ulje za nadiranje Medice u ljekarni(koje je pretpostavljam skuplje) od bademovog,ali ako može i bademovog ona je nekih 14kn u ljekarni koje sami rade,ja snjim mazem protiv strija. Takoder rekli su nam da se može početi od 35.t, sretno i dok krenes javi nam kako ti ide
Ja to mogu, ja to hoću....
Ja u ljekarni tražila to ulje za međicu i kažu da ne prodaju, baš cu si onda bademovo kupiti, javim kad i ako krenem s tim :P
Moja kuma nedavno rodila u Sisku, ona je prvorotkinja i ničim si nije mazala međicu, ali su joj babice prije poroda masirale i nije pukla nit je rezana...uff, nadam se da nebum ni jaa :)
Curke samo bi dodala da mislim da posto je to sluznica bi trebalo malo bolje bademovo ulje, nerafinirano i hladno tjesteno, tipa pranarom, oshadi, florihana... cak i dobra bademova ulja nisu preskupa 40tak kn 30 ml obicno... ja sam nekak sklona gljivicama pa sve nesto gledam da bude sto cisce, a vidla sam sa u weledi ima i etericnih ulja i parfem pa mi se to ne svidja. Inace weleda je vecinski kombinacija badema plus psenicnih klica koje su takodjer jako masno ulje pa mozete i to pogledat al mislim da je i ponesto skuplje. sa ovim iz ljekarne i ja mazem strije i kombiniram sa shea maslacem, imam osjecaj da mi se on cak duze zadrzi i bolje upije...
Sortiraj odgovore
Najstariji