Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa2
    19. Siječanj 2016. 11:21

Meni je dr rekla da izbjegavam magnezij u obliku donata zbog CO2... rađe neke druge oblike (npr granule koje se otapaju u vodi ili magnezij direkt). Ja sam pila jedno vrijeme biolektrin mg direkt (okus limuna), meni je sasvim ok, sad sam kupila u dm-u onaj što se otapa u vodi (ne šumeći nego baš granule)...
    tak da, pokušajte ne pretjerivati s donatom u trudnoći.... Barem su tako meni rekli.

ivchi87
    19. Siječanj 2016. 11:31

Pupa2

Meni je dr rekla da izbjegavam magnezij u obliku donata zbog CO2… rađe neke druge oblike (npr granule koje se otapaju u vodi ili magnezij direkt). Ja sam pila jedno vrijeme biolektrin mg direkt (okus limuna), meni je sasvim ok, sad sam kupila u dm-u onaj što se otapa u vodi (ne šumeći nego baš granule)…
    tak da, pokušajte ne pretjerivati s donatom u trudnoći…. Barem su tako meni rekli.

Probajte ga ko hoće izmiješat dosta žlicom, ja ga tolko izmiješam da više ne ostane nimalo gaziran... Dok nisam to negdje pročitala me jako smetalo za želudac, zato ga ni ne preporučuju, a što se tiče apsorpcije u organizam, mislim da je bolji od mnogih preparata. Biolectra npr sadrži aspartam umjetno sladilo koje nisam htjela unosit svaki dan u organizam pa sam odustala nakon prve kutije (plus što košta 50 kn za 20 doza što mi je nebulozno)...

ivchi87
    19. Siječanj 2016. 11:26

Curke koje se radile ogtt, jesu vam vadili dva ili tri puta krv? Svuda čitam da se trudnicama mjeri nakon 60 i nakon 120 min, a meni danas rekli da se vratim nakon 120 min? Samo mi treba da ginekologica sutra kaže da to ne valja...

crna123
    19. Siječanj 2016. 11:46

ivchi87

Curke koje se radile ogtt, jesu vam vadili dva ili tri puta krv? Svuda čitam da se trudnicama mjeri nakon 60 i nakon 120 min, a meni danas rekli da se vratim nakon 120 min? Samo mi treba da ginekologica sutra kaže da to ne valja…

Prvi put 0-120 pa nije baš bio zadovoljan tim pa sam drugi put sad išla na sv. duh di vade 0-60-120 kako bi i trebalo bit trudnicama.
    Sunshine Ja nikako da se pokrenem s spremanjem i pipremanjem :(

Kriszta
    19. Siječanj 2016. 13:17

ivchi87

Curke koje se radile ogtt, jesu vam vadili dva ili tri puta krv? Svuda čitam da se trudnicama mjeri nakon 60 i nakon 120 min, a meni danas rekli da se vratim nakon 120 min? Samo mi treba da ginekologica sutra kaže da to ne valja…

Meni su isto vadili tri puta,ali sam pitala mamu (medicinska sestra)i rekla je da tako samo u trudnoci rade i po njoj nije potrebno tri puta,jer je najbitnije rezultat nakon dva sata.
    Npr.kod mene kad su jučer vadili drugi put bio je visok,a treci put je dosta pao i rekao mi je doktor da je to super i njemu je najbitnije treće mjerenje. Tako da će to biti ok,kako tebi mjere :)

Sunshine-ri
    19. Siječanj 2016. 11:38

Ivchi meni su vadili tri puta: nataste,nakon 60 min i nakon 120. Svo to vrijeme sam morala biti tamo kod njih i sjediti. Jer kazu kada se seces i aktivan si da secer pada pa to onda vise nisu vjerodostojni rezultati. 

Meni u petak pregled,jedva cekam. Muz i malena idu samnom pa se nadam da ce nam se ovaj put pokazat na 4d,jer do sada bas nije suradjivao. Hehehhe...moj mali sramezljivko. 😊 jaaaako je aktivan,non stop skakuce i zabavlja svoju mamu. 
    Ja sam kupila sve sto mi treba za bolnicu i lagano pocela prati robicu. Bolje mi sada dok se jos dobro osjecam da sve lijepo spremim i onda na miru. Veliki pozdrav svima

Malamimi
    19. Siječanj 2016. 11:55

I ja sam 0- i rogan sam dobila poslije prvog poroda, ali opet salju u transfuzijsku. Mene to ceka sljedeci tjedan. 
    Ivchi, meni su vadili dva puta, nataste i nakon 2 sata. To sam radila u domu zdravlja i nije bilo nikakvih problema. Ja nisam tamo sjedila, otisla sam na posao sjediti i cekati jer mi prekoputa. U ovaj trudnoci nisam jos radila ogtt.

ivchi87
    19. Siječanj 2016. 12:40

Malamimi

Ivchi, meni su vadili dva puta, nataste i nakon 2 sata. To sam radila u domu zdravlja i nije bilo nikakvih problema. Ja nisam tamo sjedila, otisla sam na posao sjediti i cekati jer mi prekoputa. U ovaj trudnoci nisam jos radila ogtt.

Onda super, valjda neće bit problema, ako nalaz bude uredan... 
    Možda te u drugoj trudnoći neće ni slat, pročitala sam sad par postova da ak je prva trudnoća bila ok i nema nikakvih indikacija u ovoj, da ni ne šalju svi ginekolozi...

• iv-ka
    19. Siječanj 2016. 12:18

Cure, dobar dan!

vidim da pričate o tome da su vam dr rekli da pijete magnezij, meni moja ništa takvoga nije rekla, samo da pijem elevit i da je to dovoljno.

nego, imate li problema sa žgaravicom, kako to rješavate? meni je to najgora trudnička "boljka"...

Kriszta
    19. Siječanj 2016. 13:23

iv-ka

Ja pijem magnezij od 14tt,sad ne znam u kojem si ti tjednu trudnoće?
    Poduplali su mi dozu magnezija (ujutro i navečer) od 24 tt,jer sam imala problema sa probavom.
    Meni tako odgovara,jer ovako ni nemam grčeve u nogama,a i kontrakcije slabo osjetim.

Ja sam protiv mučnine i žgaravice grickala badem i to mi je super pomoglo.
    Probaj svakako...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI