Crna123, ja sam zavrsila zbog toga u Vg na hitnoj u 24. tjednu jer su mi na redovnom pregledu vidjeli cerviks 21mm i U usce, drugi dan je vec bilo 23 i T oblik, trudova nije bilo. Otada sam ti na terapiji magnezij 600mg dnevno, cordipin, duphaston i strogo mirovanje.
Najme, kad sam strogo mirovala cerviks mi je dosao cak do 27, T oblik i naravno da sam odmah ustala malo nakon cega je opet pao na 23mm. Nakon toga vise ne ustajem osim ako ne moram na wc ili kod doktora i sad je cerviks skoro 30mm s tim da mi i za vrijeme kontrakcije ostane T oblik 21mm.
Sorry na duljem postu, ali mirovanje mirovanje mirovanje :) sad smo vec veliki, sutra kontrola :)
Nisu me sivali i doktor je rekao da bi bili vise stete nego koristi. Mislim da je kljucno bilo sto mi je vec drugo jutro bilo T usce i 23mm i nije bilo kontrakcija. Nakon tjedan dana bolnice doslovno je bilo: nemamo sta vise napraviti, terapija i mirovanje.
Magnezij mi je dr Kos odmah rekao 2x300. To uzimam biolectru 300 od narance jer je magnezij direkt i dobro se apsorbira, a nemam nuspojava. Dobar je i silgar mg citrat 200, ali ne zelim piti jos i te 3 tablete dnevno.
Zasad ne zelim ici u Vg na kontrole jos neko vrijeme jer pregledavaju vaginalno da vide omeksalost i otvorenost, a nakon zadnjeg sam krvarila 3 dana. Smatram to nepotrebnim stresom za gospodjicu dolje. Bila sam omeksana, malo uloziva svaki put, cerviks se drzi - nema mi sta tko cackati dolje :)
Ne znam za te, ja sam uzimala od dietpharma 300, sad sam prešla na 400. Da to si u pravu al nekak kad mi i napravi pregled bar sam na miru da znam da nije dalje otišlo . Bit će to sve dobro samo lagano do kraja :)
Hej, cure!
Prvo bi htjela svima dobrodošlicu, baš je lijepo što se tako širimo!
Što se tiče seksa o kome se pisalo prije par stranica, kaj vam to je? Mi imamo zabranu od 10. mj, a imali smo volje i nije bilo straha...ali šta se mora nije teško, sve za bebicu!
Popis za rodilište/bebu...ajme, ja jučer pisala što nam sve treba za početak i ispisala cijeli list!!! A kako sam na strogom mirovanju, bit će veselo kad muž krene to sve kupovat...valjda će uspijet nać sve sa popisa...ili da pošaljem koju žensku osobu s njim? hahaha..
Ja sam danas imala 2. kontrolu nakon hospitalizacije i još uvijek je sve kako treba, šav drži, ctg super. Za tj dana ultrazvuk, a za 2 opet kontrola u bolnici...nekako mi se čini da ću sada do kraja ići u bolnicu na preglede...i to mi je ok! U 37. tj skidaju šav, pa onda ovisno o tome kako se odvijaju stvari, ili se ostaje u bolnici i bude porod ili te puste doma da čekaš još malo.
Crna 123, znam da nije isto, ali evo moje situacije, ja sam u 21. tj imala ušće U i cerviks 10.5 mm, imala sam serklažu i od tada strogo mirujem, 7 tj u bolnici, 4 doma, znači dižem se na wc, na kontrole i jest za stol...80-90% dana preležim. Koristim 2x1 utrogestan, mg 375 i normabele po potrebi. Znači, kako i sama kažeš, samo lagano i bit će sve u redu!
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Dobar dan cure,nije me bilo par dana a vi se ovdje raspisale. Dobrodošle sve nove ( da vas ne nabrajam da ne bi koju zaboravila), želim vam školsku trudnoću i da skupa dijelimo sitne boljke i puno, puno veselja..
Ja sam se vratila iz bolnice, bila na 24 satnom promatranju zbog gestacijskog dijabetesa i mogu vam reći da dobro kontroliram taj svoj blago povišeni šećer, sve zahvaljujući dijetnoj papici od 1800 kalorija.
Beba napreduje super, 1600 grama, mjere su joj uredne. Ja sam zatvorena. Prvi put su mi radili ctg ( jer ga kod nas rade od 29-og tjedna) i sve prošlo super, osim šta se beba često pomicala i bježala (valjda joj se nije svidilo , a bome nije ni meni jer moraš ležat pola sata na leđima).
I dalje sam na plus četri kila od početka što je isto jako dobro zbog gestacijskog.
Ono što je meni najvažnije to je da su moji jetreni enzimi rapidno pali, pa doktori misle da je moguće da su se povećali od Elevita (kojeg ne pijem ima mjesec dana od kad su mi enzimi onako drastično skočili). Željezo mi se isto popravilo, al još uvijek moram piti dva Heferola dnevno.
Uglavnom jako sam zadovoljna ..
Ja još nisam počela pripremati stvari za bebicu, redovno pratim vaše popise pa ću vas kopirati.
Koju veličinu odjeće ste spremili za bebe (50, 52,56) ? Jer bebice to sve jako brzo prerastu pa čisto ne znam koliko čega bi trebalo imati.
I još jedno pitanje za one koje su možda već kupile spavačice kakve ste uzimali i gdje?
Hvala i veeeeliki pozdrav svim mamama i bebicama
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Pozdrav klokanice!
Koliko su te trudnoce razlicite vidim i po sebi. U prvoj sam se prakticki odvezla autom roditi, radila do zadnjega i puno setala. A sada... Ne usudim se voziti zbog vrtoglavice i slabosti koju ponekad osjetim. Setati jedva mogu jer se uzasno umsram, a srce hoce iskociti kroz usta. Al neka je sve ostalo uredu, ovo ce brzo proci.
Pratim popuste pa polako prikupljam stvarcice za sebe i bebice. Spavacice sam pred dvije godine kupila u Nami i ne mogu se pozaliti, dobro su me sluzile. Bitno da su pamucne i da se daju otkopcati do ispod pazuha ili barem do.
Pozdrav cure!
Nove dobrodosle, zelim vam urednu trudnocu ☺
Poisonivy i LillaRose bas mi je drago da vam je sve u redu..bas sam razmisljala sta je s vama..ja cekam svoj pregled u sljedeci cetvrtak da vidimo koliko je napredovala..nadam se da ce imati barem 1110, 1200 grama..na 26+2 je bila na 800..jedva cekam i stvarno se nadam da uredno napreduje..ipak poslije tog pregleda cu se naruciti za svaki slucaj i privatno da budem mirnija..pricale ste i o potrepstinama za bebu..ja sam pupak njegovala hidrogenom i sterilnim gazama, a za guzu samo Jgl mast..nikada mu se nije guza zacrvenila..i sada cu koristiti tu mast, uvijek je imam doma, odlicna je..za svoje savove nisam nista koristila osim ispiranja mlakom vodom nakon svake nuzde..9.dan od poroda sam normalno sjedila..ovoga puta se nadam da cu biti pošteđena sivanja 😊
ej žene...ja danas bila na uzv...moji momci jako lijepi napreduju oba su 900g+/-, sto je za 26+1 taman...
...baš sam happy...oboje su glavom dolje, ako tako ostanu, a to se ne zna do kraja kad se vrte stalno,moći ćemo na prirodan porod...ja se baš bojim tog carskog, al ako cu morat, preživjet ću...sve samo da oni budu dobro...
...nove žene dobro nam došle...bome raste ta naša tablica iz dana u dan...lijepo... :))
...ja imam dvije spavaćice s kopčanjem i dvije piđame...kod nas u bolnici nemaju spavaćice tak da ona u kojoj rodim odma ide na pranje kući i ostaju mi ove tri...u zg kad sam bila je bilo super jer imaju u bolnici njihove i u njihovoj ideš rodit, a kasnije si kombiniraš hoćeš svoje ili njihovu...još si ogrtač neki moram kupit...vidjela sam da će u čet bit u plodinama za 70 kn, pa ću si ić kupit...
mama10
Sortiraj odgovore
Najstariji