Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Minniee
    14. Siječanj 2016. 08:46

Jutro cure,
    Dobrodošle sve nove curke.
    "Stare" drago mi je da ste dobro i da bebice lijepo napreduju.
    Moj pregled isto prosao super, zatvorena, sve je dobro, rekla gin da nastavim ovim tempom. Moj bebac je vejiki pa mi je sad mogući termin 6.4., a ne 13., odnosno po uzvu je 28i tjedan, a ne 27. Sa kilama sve super. Sad moram ponoviti vađenje krvi, a ako šećer bude ok na krvnoj slici ne moram na ogtt jer nisam puno kila dobila i nemam šećeraša u obitelji.
    Što se tiče priprema, kako sam ja dugo ležala pa nemam bas snage dugo hodati,  ja sam napisala popis, a muž je skoro sve kupio, još mi fale pelene, bebi kozmetika i neke stvari za rodilište..kad to kupim i pospremim u neku torbu  ..zapravo sam skroz spremna za spoj sa sinekom....
    Toliko od mene...

• Piki83
    14. Siječanj 2016. 10:02

Jutric curke...
    Minniee bas mi je drago da je sve super.
    Ja sam sa kilicama na +4 i pol u svih 22 tjedna odnosno dobila kilu i pol u deset tjedana od zadnjeg pregleda pa me oprala da je to puno. Ah ma ne opterecujem se jer znam da to nije puno samo cu se pazit da do kraja ne natucem vise od desetak kila.
    Bellagio ja sam cula da su kozice opasne za trudnice i starije ljude tako da paniku spremi u torbu jer ti nije potrebna i odi na vrijeme doktoru tako da nemas brige. Iako ti sad hara nesto slicno vodenim ali ne toliko opasno pa mozda...Ma vjerujem da je sve super, samo nemoj cekati nego put pod noge i javi.

Knjiznicarka
    14. Siječanj 2016. 10:31

Drage proljetnice prvo sve najbolje u novoj godini,  Nadam se da ce nam svima biti najbolja do sad. Nisam stigla nis pisati ali sam citala redovito, Sad cu imati vise vremena za tipkanje. Od jucer sam Doma, ne smijem vise raditi. Dr. rekao mirovanje, lagana setnja po ravnom i ne peglati :) Malac se izgleda malo zuri upoznati nas pa se moramo cuvati. Jel ima netko iskustva s pesar prstenom? Ili je ikad cuo za to? Ja nisam dok ga prekjucer nisam vidla i dobila. :(
    Pocela sam danas pripremati robicu pa me zanima, hocete prati s normalnim praskom ili djecjim? Znam da mora biti bez omeksivaca, a dal smijem staviti u susilicu ili je bolje za pocetak ovak normalno susiti? Citala sam da neki peru i ove odvojive dijelove kolica/sjedalice. Ste to prale?
    Bas me iznenadilo to sve dva mjeseca ranije pa sam sad malo izgubljena... Ja sam jos bila na proucavanju dijabetesa i sto smijem jesti a sto ne i sad me i ovo zateklo. No torba za bolnicu je spremna, danas moram napraviti popis kaj nam treba jos iz DM-a od kozmetike i pelena i poslati muza po to sve. Drzite fige da mi je malac strpljiv!

Pupa2
    14. Siječanj 2016. 10:49

Dobar dan! Dobrodosle sve s kojima se jos nisam tipkala!
    Mi koje smo zaglibile u 30 i neki tjedan se vecinom spremamo za rodiliste i peremo djecje stvari...tak da necete nigdje zakasniti ako ste trudne 25 tjedana.
    Mene je malo uhvatila panika zbog tih bolova nekih i pritiska dolje kad hodam, bh me peru par puta u danu pa sam oprala svu robicu, osusila i opeglala, sebi sve kupila samo jos moram spavacice oprati i spremiti torbu. 
    Ostalo nam je jos par sitnica za bejbija, ali to planiramo u subotu kupiti. Ja idem sutra na pregled ujutro i nadam se da ce mi reci da sam zatvorena!
    Knjiznicarka, ja prvi puta cujem, sto je to? Sad cu ja to malo guglati...
    Bellagio, ajde ti bolje kod dr opce prakse pa ces biti sigurna! 
    Kiki, lako za auto, bitno da ste vi dobro, znas da kazu da su trudnice smotane ;)
    E, da, pisale smo valjda vec sto puta o pranju robice! Knjiznicarka, ja sam za prvi puta prala samo njegovu robicu, ali iz razloga sto sam isla prati sve sto imam njegovo, svaki sljedeci put perem zajedno s nasim. Prala sam kao i nasu s tekucim dreftom i stavila sam omeksivac! Malo, tj puno manje nego nama, ali sam stavila. Nisam duplo ispirala i prala sam na 40 jer mi je to sve vecinom posudena robica od sogorice koja je oprana i stajala u vrecicama i kutijama. Osusila sam u susilici jer je kod nas vani velika vlaga a mrzim u stanu susisti. I peglala sam sve sto sam oprala! Eto... Netko odvaja do ne znam kada, netko ne stavlja omeksivac nimalo, ja imam u obitelji iskustvo da se sve to radilo pa je mali opet imao osjetljivu kozu, a maksimalno se pazilo na to (dakle bez omeksivaca, odvajanje robice, djecji prasak, duplo ispiranje). Ja sam svom ovako, ako bude problema reagirat cu, al osobno, mislim da to nema smisla.

Pupa2
    14. Siječanj 2016. 10:54

E, da, pitala si za dijelove kolica, ja svoje nisam prala jer smo ih spremili cim smo ih dobili kod svekrve i svekra, ali rekla sam muzu da kad budem u rodilistu donese sve to gore (kosaru i jaje) i malo sa spuzvom i vodom (eventualno mrva octa u vodu) predje preko sjedecih/lezecih dijelova. Ako presisam termin, ja cu to odraditi. Ne bih prala u masini jos, vani je hladno za susenje, a i ne ide mi dijete golom kozom na to. Tak da cu samo tak prebrisati zapravo.

Knjiznicarka
    14. Siječanj 2016. 11:02

Hvala :) tak i ja mislim za kolica, nije da ce gol lezati na njima. I sorry kaj davim s pranjem, zadnje vrijeme pamtim ko zlatna ribica. :D

Pupa2
    14. Siječanj 2016. 11:12

Hahaha ma ne davis! I moje pamcenje je ajme.
    E taj neki prsten sto si spominjala, malo sam guglala, jel to znaci da tvoj malac zeli van? Mislim, napisala jesi tako nesto u tom stilu, ali nisam bas skontala. Procitala sam da je inace vezano uz inkontinenciju, a u trudnoci kad omeksa cerviks... Jel to isto kao i serklaz? Ako se ne varam, poisonivy je isla na serklaz....

Knjiznicarka
    14. Siječanj 2016. 11:24

Neki dan sam nosila u ruci maramicu a u drugoj salicu s cajem. I na kraju bacila u smece caj! Ne sa salicom nego lijepo izlila :) uzas

Da, bas to. Krenulo je s bh trudovima i pritiskalo me sve dolje. Mislila sam da je normalno jer nije bilo ni pravilno ni redovito ni jako. Nije bilo ni iscjedka ni krvi ni nis. I billa sam na redovitoj kontroli u utorak i dr se namrstio i rekao da je vrat maternice skracen i da moram paziti. Ni slucajno vise raditi ni nis. Slicno je ko serklaza samo nisu me sasili nego mi dr. stavio taj prsten. Da ce to pomoci i drzati sve na mjestu. Kad sam googlala na hrv nisam skoro nis nasla. Na njem ima nesto info ali isto ne bas puno. Za dva tjedna  moram na kontrolu pa cemo vidjeti. A ak bi trudovi bili cesci i pravilni, moram hitno u bolnicu.

Ninachh12
    14. Siječanj 2016. 11:36

knjiznjicarka: Ja planiram prati odvojeno dječju robicu od naše do 3-4 mjeseca života s dječjim persilom, arielom ili šta već nađem u trgovini jer eto tako su mi sestra i šogorica, tako cu i ja :) Imam zaista puno robice pa znam da cu imati punu mašinu svaki put.. Što se kolica tiče nisam razmišljala jer ce beba biti u jastuku, ali Pupa je dala dobar savjet da se prebrišu svi dijelovi i onda smo mirne :)
    Ja sam čula za sušilicu sve najbolje što se tiče dječje robice, navodno ju sušilica još više omekša i lakše se pegla, uglavnom sve najbolje, ali ju naravno nemam :( Bar još (mogla bih muža užicati za rođendan :P) Ja sušim u praznom prizemlju koje se grije jer imamo centralno, i prozor je na kip tako da se brzo osuši :) Za ovaj prsten nikad nisam čula, ali eto nadam se da ce malac biti strpljiv ;)
    Kiki_ca: udahni duboko i ne se sikirati previše, pogotovo ne zbog bebe jer ona to sve osjeti. Čim je na parkingu znači da nije bilo nešto prestrašno, Samo opušteno i nedaj se puno živcirati :) I ja sam jedan mjesec dobila 4 kg i doc mi je rekao da je to puno, puknula sam se smijati, rekla mu da znam i da nije do mene, da se hranim najnormalnije ko i prije trudnoće i on se također osmjehnuo, rekao "a šta ces" i to je to :)

• Piki83
    14. Siječanj 2016. 11:37

Curke vidim pisete o skracenom i omeksanom cerviksu. Moze malo pojasnjenje. Probala na netu naci ali...prostite na nepristojnosti ali u prvoj trudnoci je grlic maternice bio tvrd i smanjivao se kako se trudnoca blizila kraju i omeksavao, a sad u ovoj trudnoci isti je mekan jako i skracen. To je dragi primjetil za vrijeme nocnih aktivnosti, a kako vaginalno nisam pregledana vec duze zaboravila sam spomenuti sinoc doktorici.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.