Damjana, super za 4D :)
Vi koje mirujete, nemam pojma šta da vam predložim osim čitanja, gledanja tv-a i interneta. Baš grozno, ali znate zašto je to sve i što je rezultat toga pa neka vam zbog toga bude malo lakše.
Bambola ja i inače uživam u kuhanju, a sad u trudnoći pogotovo. Jedino što mi se promijenilo što bih stalno pekla kolače :D prije ih nisam često pekla (muž ne voli), a sad mi se baš peckare....
A ja se nadam da ćemo nešto smislit s tim jaknama :D baš nezgodno! iako, i ovo mi je draže nego da sam trudna na plus 40 :/
Sve je bolje od devetog kruga pakla sta smo imali ovo lito!
Damjana di ides na 4D? Ajme i ja jedva cekam to! Na onom obicnom uzv ja brate nista ne vidim, a gin mi cila odusevljena objasnjava, pa glumatam da vidim isto sta i ona 😳
Pupa ti si slavonka, vama kolaci valjda teku zilama 😁
Jos jednom napomena ako neka zna magiju za križa. Mislim da cu u mame uzet kozmodisk 😳
Bambola, rekla si da vjezbas, ne znam kakve vjezbe radis, ali meni su puno pomogle vjezbe istezanja za kraljeznicu, kako u trudnoci, tako i prije. Samo ne znam koliko se sada mogu pravilno izvesti zbog trbuha. Ja sam ih radila na samom pocetku trudnoce.
Bambola koliki ti je trbuh i jeli nisko? Probaj sa pojasom za trudnice,kazu da magicno izlijeci bol naravno ako je od tereta bol ako nije nema recepta nikakvog za pomoci sad dok si trudna,nazalost!
Sto se tice kolaca kod mene naopako i ja sam Slavonka i obozavam pec kolace i navikla sam muza na to a sad prigovara jer ih ne pravim vise ,od kako sam trudna ispekla sam dva. Nisam smjela puno stajati na nogama pa se i uljenila za to,jucer sam mu obecala napravit i evo jos nisam al se nadam da cu se do veceras natjerat!
Evo mene sa 4D uzva i presretna sam, definitivno je dečko, ne možeš faliti mišića i kad je spustio rukice sa lica se smijao,imamo snimku...toliko sam sretna da ne mogu naći riječi, sutra nam je 19.tjedan,a mi se već smijemo k'o veliki.. Pitala sam za iscjedak pa mi je odmah test urina radila i sve je ok. Posteljica mi je nisko na ušću,ali nije za zabrinuti se u ovom tjednu jer nju obično maternica povuče gore.Svejedno moram malo paziti sa aktivnostima,ne dugo šetati,ne dizati teže itd.
Eto toliko..
Bambola - pokazalo se da je za kralježnicu najvažnije što češće mijenjanje položaje. Lipo u kadicu, opuštanje,svjećice, dragi neka masira. Trudnička je greška što odmah hodamo ka patke s trbuhom ispred. Magije nema :-( ja bih probala taj kozmodisk,pa javi.
Ja još nisam "na ti" s mirisima iz kuhinje, al kad počnem...u prvoj sam kolače pravila ka luda i specijalizirale se za pašticadu i sva ta dugokuhajuća jela šta ni pod razno ovako ne kuham. Uf, već se vidim kako ću brzo nabijat kile i uopće me nije brige.
Ja ne bih u školu na posao!!! Zvala me kolegica da mi se potuži i skužila sam da sam se totalno otkačila od cijele te priče...kao da mi priča o drugoj galaksiji. Znam da sam grozna naspram vas koje prisilno čuvate trudnoću, al ne mogu si pomoć.
Bok drage moje!
Bambola i mene počela boliti leđa pa kažem dragom da me izmasira. U zadnjih tjedan mi je narastao trbuščić pa valjda zato, sad se sve to širi i rasteže...
Što se jakni tiče ja još nosim svoju kožnu i još uvijek je mogu zakopčati. Za zimu imam zimsku pernatu s pojasom, mislim da ću stati u nju , a imam i nekoliko debljih kardigana koji su dovoljno široki. Ako baš budem ogromna kupit ću neku povoljniju jaknu.Trenutno sam najviše u tajicama, gore tunika, haljina ili šira majica. Od obuće sam se ubacila u ravno, pa nosim najčešće tenisice.(inače sam ljubitelj visokih peta).
Imam mali problemčić, iako imam relativno ok probavu od sinoć imam jedan vanjski hemeroid koji me zateže i bolucka. S čim ga je najbolje mazati? Nemam iskustva s tim pa ako koja ima sličnih problema molila bi savjet!
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Pozdrav cure :)
Evo i nas sa pregleda..sve je super i kako treba biti za ove tjedne..beba ima 304 grama i moj doktor kaze da je curica (saznali na 4d prije 2 tjedna :)
Sto se tice iscjetka i dalje moram koristiti Macmiror, plus 4 tjedna lactogyn kapsule..i vec sam dobila uputnicu za ogtt..cini mi se malo rano, da li je koja dobila vec kao i ja? Od proslog sam pregleda, prije 4 tjedna, dobila 2.5 kg, a ukupno 4..ne znam je li to puno? Dok nije nista komentirao..
Damjana uzivat ces na 4d, da nisam bila prije 2 tjedna ne bi imala bas nikakvu predodzbu o bebici, na uzvu od svog doktora nista ne kuzim :D
Minnie mogu mislit kako si uzivala :)
Sto se tice jakne, ja zasad nosim koznu i traper, ali raskopcanu, ne mogu zakopcati, a kada je hladnije onda kardigan..za poslije sam mislila ponco ili tako nesto..imam i jednu jaknu iz prve trudnoce koju sam skoro do kraja mogla zakopcati pa ce i ona posluziti..
svim curama.koje imaju preglede sretno, a vama koje mirujete i cuvate trudnocu zelim da vam dani brze prolaze u mislima da vas ocekuje najljepsi poklon :)
Lilla - suosjećam, tog sam postanara "skupila" u porodu i svako toliko gnjavi. Sad mi se začudo povukao. Higijena, higijena, mlaka voda, mast Hemopropin ili bilo koja dječja, ali je stvarno redovito nanosi. Ako voliš prirodne recepte - svinjska mast i nevenova ili gospina trava na vatu. I prehrana ti igra.
Cure OGTT se radi između 24 i 28 tjedna....uobicajeno....a sad ako vas posalje ranije....ne znam...
Jaknu imam debelu od prosle trudnoce, u manga uzela na popustu za nekih 400kn.Prosli put mi je drob stao u nju, valjda ce i sad....:-)
Tko god moze, neka radi vjezbice za ledja kuci, cetveronozni polozaj je super. Spasit ce vas boli ledja.
Sto se posla tice, ja radim i dalje, radila sam i u prvoj trudnoci do kraja, hvala Bogu sve bilo ok. Ne zamjeram ni onima koje se odluce na cuvanje trudnoce, to je jednostavno njihova odluka. Smatram da imam stvarno bogom dan posao i da bi bilo nadasve glupo stat doma kad je vec s trudnocom sve u redu. Da radim neki zahtjevniji posao, sigurno bi ostala doma. Stoga, cure sta ste kuci, uzivajte u vremenu koje imate i gustajte!
Sortiraj odgovore
Najstariji