Proljetne bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Melly29
    17. Siječanj 2015. 19:21

Bok curke.. nadam se da ste dobro vi i bebaci ;) ovako zanima me koliko kg ste dobile do sada?? Ja sam dobila do sada 28 tt 9 kg.. sto mi se ne vidi vec je podjeljeno po svuda :) ali me ginekolgca malo spotala zadnji put i rekla dijeta.. no ja sam pokusala i stvarno hrpu stvari izbacila..jer ako kao nastavim dijete bi moglo dogurati do 4 kg a meni bi bio kao tezak porod..jer sam 160 cm.. i inace na pocefku imala 63 kg... i sad sam sva zblanjena..  cekam cetvrtak ponovni pregled nakon mj dana :) pusa svima

Aleksandra2
    18. Siječanj 2015. 18:41

Pozdrav trudnice! :)
    Evo i ja bi vam se pridruzila. 25 mi je godina, prva trudnoća. 29 tjedana sam trudna, a termin 6.4. 
    Zasad sam se puno nadebljala, 14 kg, morat cu se nekako natirat smanjit zderacinu. Trudnoca mi je dosad bila odlična, nikakvih problema, al eto sad me uvatilo nesto tipa isijas..hhh.. nekidan sam na podu provela par sati nepomična..al danas sam bolje..mogu se kretat. jeej :D
    Radila sam OGTT test. Glukoza nataste mi je 4,5 a nakon 2h 3,00.. To me zabrinjava,al srećom sutra mi je pregled pa cu saznat sve.. I tako...

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Leda2
    18. Siječanj 2015. 19:18

Hej Aleksandra! Dobro nam došla! Ti si slična kao i ja, ja sam trudna 26 tjeadana, nikakvih tegoba nemam. Za OGTT ne brini, ja sam bila prošli tjedan (drugi puta u trudnoći), beba je velika. Glukoza natašte mi je bila 4,4, nakon opterećenja 3,8, minimum je 4,4. Uglavnom došla ja sva zabrinuta po nalaz, doktorica (inače puna iskustva i super je) mi kaže, ne brini, bolje da ti je nizak nego visok šećer, bitno ti je da imaš 6 manjih obroka da ti šećer ne padne i to ti je to.
    PS ja dobila 10 kg, ali sada usporava i gubim apetit!
    Sretno sutra!

=http://lilypie.com]

Marlameri
    18. Siječanj 2015. 19:25

Mislim da svaki doktor priča drugačije. Ja sam 21 tjedan i do sad sam dobila 6 kg- ali po mojoj vagi jer po njihovoj uvijek imam dvije kile više jer se važem obučena pa to ni ne računam da vrijedi. Doktor za sada nije rekao ništa, ali sestra me malo špotala. U prošlim trudnoćama sam dobila 11 i 15 kg. Ali s obzirom da sam niska- 160 svaka kila mi se vidi pa sam si već sad velika. A ne jedem previše nego normalno. U zadnjoj trudnoći isto mi je doktor govorio da moram smanjiti sa hranom i isto nisam puno jela i na kraju dobila 15 kg i njemu je to bilo previše. A moje prijateljice su obje dobile po 25 kg i doktori im ništa nisu rekli. A ne pada mi na pamet ići na dijetu jer mislim da više to može štetit bebi nego koja kila više. I moje bebe su svaki put bile 3.500 na porodu. A od prijateljice koja je dobila 25 kg mali je bio 4000. Ne znam koji je zaključak samo znam da jedem manje nego prije trudnoće, a kile idu gore.

Aleksandra2
    18. Siječanj 2015. 20:03

Uff Leda, utjesila si me za OGTT. :D
    Ma ja jedem čokolade,kekse i sve sta ne bi tribala..sad se trudim smanjit..crnjak mi je sutra iti stat na vagu i rec brojku koju tezim sestri..od zadnjeg pregleda 6 kg imam vise. :( hhh...al sam visoka 187, pa se i ne kuzi koliko sam nabacala..to se ja tjesim. :P
    Moja ginekologica mi nikad nista nije spomenila za kilazu, mozda sutra dobijem opasku, iako sumnjam. Iz nje se doslovno triba izvlacit koja ric.. bas se mislim jel mi glupo u trecem trimestru minjat ginekologa..al od ove nikakvo misljenje ni oko cega nisan dobila,niti mi ista zna odgovorit sta je pitam.

Leda2
    18. Siječanj 2015. 20:10

Aleksandra, stvarno ti se onda ništa ni ne vidi, ja sam visoka 172 pa mi svi govore da mi se mojih 10 kg i ne vidi. ja sam ti u početku dobila 5 kg jako brzo, tako da ti je to sve individualno, a i moguće da ti se skuplja voda, probaj svaki dan popiti šalicu zelenog čaja (ne više jer trudnice ne bi smjele više) on je dobar diuretik.

Aleksandra2
    18. Siječanj 2015. 20:18

Mislila sam da ga trudnice ne smiju nikako..negdi mi je to u podsvjesti da sam procitala..al dobro, ako smim jednu salicu dnevno odoh odma sutra do ducana po njega.  A muž mi ionako priti da ce sakrit sve slatkise,pa cu mu rec da je vrime da to i ostvari hahaha
    falaa 

Leda2
    18. Siječanj 2015. 22:57

https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/koje-cajeve-trudnica-smije-piti-1232
    evo, ja se toga pridržavam(doduse ne svaki dan), jedan kapučino na dan i jedan zeleni čaj!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.