Prva beba pa ja mislim da cu izmisliti neku novu matematiku.☺ma kako bude,bude...i ovo ima svojih cari...☺cura s mastitisom...daj bebi da pojede kolko joj treba,a onda ostatak obavezno izdoji.ako ti tesko ide stani pod tus,topla voda otpusta lakse mlijeko.tjesi se da ce se ubrzo izregulirati kolicina mlijeka..a da boli,boli jako.prije izdajanja dobro izmasiraj dojku.sretno
cure hvala na savjetima. evo temperatura se konačno smirila i jedna cica je super ljepo mekana i nije više vruča, al s drugom nikak na kraj tvrda i crvena i vruča a mlijeko neće van ni s izdajalicom ni bez nje. jedino mali uspije izvuć mlijeko do doji tako da ću ga sad više stavljat na tu dok se ne smiri malo a drugu više izdajat. nadam se da ćemo uspjet to izgurat i dalje nastavit normalno dojit
Evo i mene malo..
...ja imam problem sa prevelikim let downom....naime, svaki podoj od zadnjeg skoka nam izgleda tako da se on pristeka, povuce jednom i onda to curi i curi, a on misek guta i guta...pa se pocne daviti jer ne stigne progutati toliko, pa ga stalno moram micati sa cice jer se zagrcava i kaslje ...naravno, pritom ga zaspricam cijelog mlijekom pa je i nervozan, a na kraju smo mokri oboje jer to doslovce štrca u 100 mlazova....
Postoji li neki nacin da se to smanji nekako? Polozaj u kojem ja lezim na ledjima a on je na trbuhu i tako cicka je ok ,dok je vec malo poklopao i cicka je malo ispraznjena, inace ista prica...
Pokusala sam i malo izdojti da popusti pritisak prije podoja, ali opet...kad povuce , eto mlaza!
Cak sam smanjla unos tekucine, pa kao nece se tak puno mlijeka stvarat...
Sad vise ni ne znam koliko je pojeo, jer ga stalno moram prekidati..ne bojim se da je gladan, super napreduje....ali ono, ugusit cu si dijete cicom?!
Ja radim bas sto kazu Renata i mmama. Samo sto uvijek pripremim dvije tetre jer paralelno teče iz obje
I moj se mučio sa tim, a sad vidim da je lakše kad malo taj mlaz popusti... Jest da zna bit dosta nestrpljiv dok ne dobije cicu nazad, ali kasnije mirnije klopa.
Krešimir 19.08.2014. <3
Hvala cure!
To sve i radim...kad je klopa, dvije tetre su u pripravnosti, jer drugacije ne mozemo... A i meni kao i Mariji, dok papa jednu cicu, iz druge curi mlijeko tako da su mi jastucici za grudnjak trenutacno najbolji prijatelji
Znaci, nema mi druge nego da cekam da se to sve jos malo "poslozi" ?
I jos jedna stvar...primjetila sam da mi tokom dana grudi nisu onak napete i djeluju prazno...kad stisnem, ide mlijeko pa ne brinem
Frka mi je to sto se po noci toliko napune, a malac to ne stigne popapati jer se uglavnom budi jednom po noci za klopu, tako da se svaku noc budim mokra , a i moram se ustati i izdojiti jer mi se stvaraju kvrge i boli me...i izdojim poprilicno veliku kolicinu da me uopce malo popusti bol i napetost...bojim se da mi se zbog toga mozda ne stvara tako velika kolicina mlijeka??
Sortiraj odgovore
Najstariji