Da vam se i ja pridruzim sa nasim problemima s beskrajnim cicanjem .
prvu curku nisam dojila , tak da mi je ovo sad znanstvena fantastika . Mi imamo 3 tjedna i prvih tjedan dana je bilo super-pocicala bi za 5 min, najela se i spavala. Cim je napunila 10 dana krenula bitka s cicanjem i uspavljivanjem. Po noci je dobra, spava i budi se na papanje. Ali po danu... Ta skoro pa uopce ne spava. Stalno visi na cici, prvo pojede za 10 min i onda samo bezveze vuce i cucla cicu jer se tako uspavljuje. Zna tako po sat vremena. I cim ju maknem sa cice ona je budna. Ja sam vec luda,kicma mi otpada, nis u kuci ne stignem napravit a k tome imam i jos jednu curku od 4 god. A dudu nece!!!!! Pa do koliko mjesecj traje to nacicavanje??
Hmmm... teško je odgovoriti na to Ta nacicavanja su uglavnom faze - skok u razvoju pa da si navuku više mlijeka ili zubići ili jednostavno tako žele ili nešto drugo - mi smo ih imali sve i tek sa nekih 7 mj nam se to prestalo događati u tako velikoj mjeri, Sad je nacicavanje po cijele noći kad idu zubići van - inače max 10 min... Vjerojatno je kod svake bebe drugačije.
pa ima da se kilnem ak se ovo nastavi
ali ona meni ima i pelenski osip od kad su krenula nacicavanja, vidim da ju to boli, pa si mislim da nije jadnica od tog nervozna pa zato stalno traži utjehu na cici. ne znam ni sama...
Kokolina, tako je to s dojenjem, nema predaha, a i ovo si dobro skužila ako ti ima osip onda ti je moguće da i zato nacicava i traži utjehu jer ju to i svrbi peće i općenito smeta i iritira, i naravno da onda i više cica. Prati ju par dana pa ćeš najbolje znat što je i kao dalje.
pozdrav cure.....
evo mi bili prekjucer kod dokice i kaze ona dobili 800 g i narasli 4 cm u nekih mjesec i po dana. taman smo na donjoj granici. sad cemo malo bolje pratiti to dobivanje, ali ja zadovoljna kad vidim da on sasvim dobro izgleda. a i nisu sva djeca idealna pa da se samo prate kroz tablice.
bljuckanje nam se u meduvremenu smirilo. malo sam mu bila produzila vrijeme izmedu podoja (u meduvremenu se tu opet pogubili, papamo kad nam god odgovara), a mislim da i to kaj smo se rjesili sirokog povijanja je doprinjelo poboljsanju.
sad smo opet u drugim problemima.... naime, poceo je biti jako nemiran na dojci. katastrofa, vuce lijevo desno, pa pusti pa ju opet lovi i stalno tako. a i dosta zna biti napet kad papa (ne na svakom podoju, ali zna biti). ne znam otkud pa sad to!?
Provjeri da li ti pravilno uhvati i primi se cicanja. Znaju biti napeti jer je nepravilan hvat pa se muci kod dobivanja mlijeka i od tud napetost...
I kod nas je krenulo vrzmanje tokom podoja pa bas pazim na to, jer sam primjetila da ga to zna unervoziti a i dodatno se naguta zraka...
Krešimir 19.08.2014. <3
hvala, budem pripazila na to....moguce da ga to muci, posto stalno pusta pa lovi tu bradavicu pa ju vjerojatno pogresno uhvati koji put...
I moj djecacic zna tokom podoja biti nemiran pa vise put ne znam dal nije gladan pa se igra ili ga nesto muvi...ali nama pomogne da prekinemo podoj,stavim ga na rame,malo lupkam,ponekad podrigne,ponekad ne ali se smiri.nagutani zrak ih zna ljutiti..kokolina,mi ti imamo tri mjeseca i jos uvijek se nacicavamo.pogotovo prije spavanja...i necemo dudu...nije neka utjeha ali razumijem te.skoro nista ne stignem napraviti i isprobala sam svasta za pokusa zaspati bez cice ali nejde..za sad..i onda cicamo u beskraj...
Sortiraj odgovore
Najstariji