Nemoj izdajat, nego pusti par noći pa će se količina sama izregulirat. To je normalno jer malac sad sve manje papa noću, a ista količina se stvara.
Ako već moraš, onda d podoj. Meni je u biti višak sam počeo teć ili špricat, bez obzira dal dojila ili ne :D
Darija to što ti izdojiš tvoje tijelo smatra da je beba pojela i stvara se drugo, što više izdojiš toliko dobiješ, rađe se probudi dal maleckome da popapa koliko želi da ti se izregulira to noćno dojenje, a i ako ostaneš do jutra takva ništa ti neće biti jedino kaj mali ujutro ima toliko klope da ne stigne pojesti. Ja bi svakako dala još jedan podoj u noći bez obzira na spavanac, ali ti si onda mirna s cickama.
I da se pohvalim, uspjeli smo se rjesit sesirica i dohrane. Sad je samo na cici. Malo cak se i nacicavanje smanjilo al i dalje ona jede cesto i dugo i po danu skoro ni ne spava. I jos nikako da se namjestimo osim lezeci dojit. I kaki samo jednom tjedno. Po par dana se muci jadnica da se pokaki ali jos joj nisam nista pocela davat. Ja pijem i kamilicu i rooibos caj i koromac. Sad se mislim mozda posto puni tri mjeseca da joj pocmem neke probioticke kapi? Ili kamilicu na zlicicu? Jel to uopce ista pomaze? Jer bi joj tila pomoc a metode s toplomjerom mi ne dolaze u obzir(iako svi stariji oko mene su uvjereni da bi bas to trebala)
22.07.2014. <3
Petra ni slučajno s toplomjerom, ti koji to pričaju nisu normalni... Ne trebaš joj ništa davati to će ti se uskoro normalizirati, dok još malo probavni sustav ne sazrije, ništa od navedenog joj neće pomoći samo će prikriti simptome, dojene bebe imaju rijetko stolicu jer se majčino mlijeko u potpunosti iskorištava, neka te ne brine, tolerira se od strane pedijatra i preko dva tjedna...mi smo imali dvije stolice mjesečno...nismo posezali za nikakvim proizvodima sa strane.
I na kraju neopisivo mi je drago što ste samo na cici, bravo i za tebe a i za malecku!!!
Mi smo prešli sa 3 noćna podoja na 2. I kada se to događalo imala sam žešćih problema sa grudima, ali sam nekako uspjela izdržati... Nisam se izdajala noću, ujutros bih mu češće ponudila da papa da mi pojede taj višak koji me bolio... To je bilo prije nekih 2 tjedna. Jos uvijek mi se noću stvori malo veća količina ali mi jedan dio i iscuri, tako da sam stalno noću mokra, ali vidim da se polako regulira. Bilo me strah izdajati se da se ne bi stvaralo jos vise mlijeka, pa sam nekako pregrmila. Samo sam jedva cekala jutro da se malac dohvati cice.
Krešimir 19.08.2014. <3
Sortiraj odgovore
Najstariji