Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mery0303
    28. Siječanj 2016. 23:09

Idemo u utorak na pregled pa me strah da ne bi pedijatrica rekla da mi je mlijeko slabo,  da je premalo dobila ili nešto.. jede mi svaka dva sata, jedino po noci ima prvi san oko 4 sata. Ima dovoljan broj popisanih i pokakanih pelena pa se tješim da je sve ok ;-)
    Daaa, uskoro opet malo veselja. ;-) al nek ona samo "skace" zato je mama tu

• Mery0303
    29. Siječanj 2016. 08:54

Hvala 

Khepra
    30. Siječanj 2016. 21:42

Evo tek sta sam ispila antibiotik jave se nove tegobe. Prvo, dobila sam infekciju dolje pa sad to ocistit, drugo evo sad se lijeva sisa upalila i boli. 
    Đizs.
    Pa ima li tome kraja, mali je stalno na sisi kako je to onda moguce. Da li su jednostavno neke sise podlozne tome, ne znam sto bi drugo mislila.

Temperaturu nisam dobila, samo boli (na dodir i bez njega), nateceno je i crveno u tom podrucju.
    Jedino sta cinim je hladni kupus izmedju podoja i topla masaza prije podoja (topla voda). Jutros je bilo malo oteceno i crveno al kao da se pogorsava kako izmice dan. Mlijeko naravno na kapaljku.

Nego mali ima proljev pa pretpostavljam od antibiotika.

Ooommmmm oommmmm
    Diši dubokoooo nemoj prošvikat 

renata6
    31. Siječanj 2016. 09:04

Khepra nešto opet ne valja, koliko podoja u toku dana, kako izmjenjuješ cice, ovo se ne bi trebalo tako brzo dešavati s obzirom da si popila antibiotik, znači ili položaj nije dobar ili sami hvat nije dobar, nešto ne štima....Kupi si probiotik pa pij a beba će dobiti od tebe, to je čest slučaj kod antibiotika a ako ćeš vaginalete reci obavezno da dojiš da ti daju kompatibilne.

Khepra
    31. Siječanj 2016. 09:25

U prosjeku imam 12 podoja dnevno. Sa time da oko 21-22h on zaspi na 4 sata. Pa dojenje pa jos jedna pauza od 3 sata otprilike. A preko dana su podoji 1h-1,5h-2h razmaka.
    Ako budu manje od sva sata npr sat razlike dajem istu tu cicu, u protivnom mjenjam normalno jednu pa drugu.

Dojimo na jastuku za dojenje jer tako imam najbolju kontrolu, u koljevka polozaju. Mali je cijeli okrenut prema meni, bradavica i areola u ustima, usna izvrnuta prema van, jezik ispod bradavice.
    Zadnjih nekoliko tjedana jako boli prvi prihvat pa bol nestane. Znaci prvih neznam 20-30 sekundi. Mozda su mi bradavice jos ranjene iako nema krvi i rana (samo im je vrh bijeli od cuclanja?) ali malo je cudno jer boli kroz cicu unutra isto. Rekli su mi da kad bi bio soor da bi mali plakao i da bi to njega smetalo al on neometano cucla sa uzitkom pa ne znam vise.

renata6
    31. Siječanj 2016. 10:09

Ovo je sve super, sve ok, jedino još što možeš pokušati raditi masažu dok dojiš znači kružnim pokretima masirati taj dio kad beba papa. Neke žene su jednostavno sklonije proširenju kanalića i upalama, pokušaj odmah čim tako primijetiš stavljati obloge i raditi masaže. Nemoj gubiti nadu jer poznajem curu koja je svaki mjesec imala iste probleme svaki drugi praktički bila na antibiotiku, željela odustati milijon puta a evo bebica ima godinu dana i još doji, tako da samo hrabro! Valjda će se stabilizirati kako će beba rasti,bit će jača pa će i bolje izvući van.

Khepra
    31. Siječanj 2016. 10:35

Hvala 

Mary36
    31. Siječanj 2016. 11:11

Khepra da li se znaš ručno izdojiti? Imala sam iste takve probleme kao ti i stalno su mi se u početku stvarali zastoji mlijeka, izgleda da su neke žene tome sklonije. Ima i na rodinim stranicama ručno izdajanje ako ne znaš pa bi ti možda to bilo ok da naučiš. Ja još i sad stalno pregledavam cice i čim vidim da je na nekoj strani čvorić u začetku istisnem malo tu stranu dojke i sve bude ok. Izdajalica kod toga ne pomaže baš jer izvlači mlijeko sa svih strana, a najmanje tu gdje je začepljeno. Uglavnom palcem stisnem baš tu stranu dok se još jako začepljenje nije napravilo i tako izdojim malu količinu mlijeka samo da mi se ne začepi. To posebno pomaže ako beba iz nekog razloga manje jede taj dan, a to će ti se uvijek događati.

Khepra
    31. Siječanj 2016. 12:20

Svaki put kad sa toplom vodom izmasiram, onda prije podoja izdojim mrvicu nad lavandinom, ono kad provjeravam kakav je protok mlijeka. Ubuduce cu isto tako ali u ostalim smjerovima (inace izdojim ako se gleda na sat 18:00 palac gore dva prsta dolje) tj tamo gdje bi mogao biti zastoj kao sto kazes. Nego mali je nemoguce gladan i placljiv evo podne je a mi smo dojili vec 9 puta. Danas je napunio 8 tjedana.
    Pogledat cu jos to na rodinim stranicama za rucno, hvala Mary36

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.