Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • moki6
    04. Veljača 2016. 15:50

Anci2702 svaka cast!!!!! Zalosno zaista sta to nitko ne pregledaje. Drago mi je sto je tebi na kraju super ispalo i sto si uspjela. Ja sam isto kupila izdajalicu(avent) i skuzila da mi je to bezveze potrosen novac jer njom nista ne bi uspjela izvuci,dok bi rucno uspjela 40,50 svaka dva,tri sata. Medjutim poklopilo mi se 10 dana bebinih uzasnih grceva,ja sama kuci,muz radi,ona place cijeli dan i jednostavno nisam stigla izdajat,tako da se kolicina mlijeka smanjila  koju si ti izdajalicu koristila? Neka si se raspisala ovakve price me samo ohrabruju da nastavim i forsiram dok god budem imala kap mlijeka.

Anci2702
    04. Veljača 2016. 20:53

Moki6, i ja sam koristila Aventovu izdajalicu. Prije toga sam imala neku jeftinu za 200-tinjak kuna. Nemoj odustati od izdajalice, mislim da će ti s njom biti lakše nego ručno. Neka te ne zavara ako ne možeš odmah izvući mlijeko s njom, tako je i meni bilo. Ja sam u početku gledala filmiće na netu kako se žene izdajaju sa izdajalicama i čudila se jer meni jedva da je nešto izlazilo. Ali vrlo brzo mi je krenulo mlijeko na nju. Moguće da je u pitanju prohodnost kanalića jer nije isto kada bebe sisa i kada se izdajaš sa izdajalicom. I nakon toga, dok sam se samo izdajala mlijeko mi je išlo brzo, ali poslije kad sam opet počela dojiti i ponekad se samo htjela izdojiti sa izdajalicom, opet sam se mučila i mlijeko je jedva išlo.
    Jel netko probao Majčine kapi za poticanje stvaranja mlijeka? Ako zbilja funkcionira kako reklamiraju to mi je moglo biti od velike pomoći, ali nažalost reklamu za to sam vidjela tek kad mi više nije trebalo.

Anci2702
    04. Veljača 2016. 21:22

I moki6, znam kako ti je, koliko je borbi, suza i truda potrebno u ovakvim situacijama. Držim fige da i tvoja borba sa dojenjem uspije, znam da ćeš dati sve od sebe, ali ako slučajno ne uspiješ znaj da si i dalje svojoj bebici najbolja mama na svijetu.

• Mery0303
    04. Veljača 2016. 22:15

Renata ili netko, u kakvim okolnostima moze doci do gubitka mlijeka? Tipa zene koje kazu da su dojile samo 4 mjeseca jer su ostale bez mlijeka. Svekrva mi i dalje trubi da moram izdajati jer budem izgubila mlijeko. A mala mi konačno lijepo sisa  i dobiva normalno na tezini. Ako budem izdajala mala mi nikad ne bude jela ono masno mlijeko a o mastitisu da i ne pričam

Mery0303
    04. Veljača 2016. 22:19

I znam da sam već prije gnjavila sa istim pitanjem al zbunjena sam jer mi je i pedijatrica rekla da Izdojim nakon podoja da vidim koliko mi je ostalo mlijeka

Anci2702
    05. Veljača 2016. 09:34

Mery0303

Renata ili netko, u kakvim okolnostima moze doci do gubitka mlijeka? Tipa zene koje kazu da su dojile samo 4 mjeseca jer su ostale bez mlijeka. Svekrva mi i dalje trubi da moram izdajati jer budem izgubila mlijeko. A mala mi konačno lijepo sisa  i dobiva normalno na tezini. Ako budem izdajala mala mi nikad ne bude jela ono masno mlijeko a o mastitisu da i ne pričam

U početku dojenja ako beba slabo vuče zbog nekih problema, npr. frenuluma jezika ili gornje usnice (kao što je bio slučaj kod nas) produkcija mlijeka nije dovoljna da zadovolji bebu, onda mu počneš davati zamjensko mlijeko kao dohranu, pa se može desiti da beba počne odbijati dojku jer mlijeko iz bočice lakše ide, a samim tim se produkcija mlijeka još više smanji. Ali ako tvoja beba dobro napreduje samo na dojci nema razloga zašto bi se izdajala. Beba će sama navući koliko njoj treba.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI