Nego, meni je ta upaljena dojka ako izuzmemo natecenost od upale u principu mlohava (znam osjecaj kad je puna mlijeka).
Kao da se mlijeko niti ne skuplja u njoj?
Jel moguce da zbog upale ni proizvodnja mlijeka ne funkcionira?
Lijeva je vec postala skroz mlohava i prazna, jedva da i proizvede malo mlijeka cak i ako je proslo par sati... to mi se nikad nije dogodilo, obicno bi bila vec vrlo puna.
Kao da obje otkazuju...
Ako si do sada dojila nije moguće da mlijeko samo tako nestaje. Lijeva dojka ti djeluje prazno jer sada duplo više na njoj doji pa se ne stigne stvoriti toliko mlijeka da djeluje puno. Ali to ne znači da mlijeka nema. Ja sam tijekom perioda dojenja imala dana kada su ni cice bile tako male i mekane da nitko živ ne bi rekao da nekoga mogu nahraniti pa opet jesu.
Trebaš vidjeti zašto su ti dojke upaljene, da li je zbog krivog prihvata dojke? Možda imate soor kada toliko dugo ne možeš zaliječiti bradavice a kažeš i da beba plače? Šaljem ti link na rodinu stranicu za probleme s dojenjem:
http://www.roda.hr/portal/dojenje/problemi-i-poteskoce-u-dojenju/
A možda bi mogla i nazvati rodin sos telefon za dojenje: 00385 91 22 77 220
Koliko ti je stara bebica? I da li je imala popišane pelene danas?
Za mlijeko sam se malo uplasila i zbog nestanka onog osjecaja strujanja u dojci suprotnoj od one koju doji (to pretpostavljam ima neki naziv, otpustanje mlijeka ili kako vec).
Jucer je imao 6 mokrih pelena ali toliko smo ga puta mjenjali pa ne znam jel imao vise od toga. U svakom slucaju nisu bile onako teske i natopljene kao prije.
Hvala za link, prema navedenome vrlo velika vjerojatnost za soor iako za bebu ne mogu bas biti sigurna za simptome tako da cu se u ponedjeljak uputiti pedijatrici pa neka pogleda bebu i mene i prepise lijek eventualno.
Jer po svojoj prilici mozda bi ga i cesce stavljala na dojku da me ovako jako ne boli.
Mali je evo danas napunio 7 tjedana.
Da, ako je sve u redu s prihvatom dojke tebi bi bradavice već trebale očvrsnuti, tako da ili je prihvat ili soor. Ne znam da li si i prije imala problema s ragadama ili su se oštećenja dojke tek nedavno pojavila? Ako je ovo drugo, onda je vjerojatno soor. Ako ima šest popišanih pelena to je ok, sad moraš malo pretrpiti dok ti se bradavice ne oporave...
Meni beba isto cica kako joj pase, dogodi se i pola sata razmaka izmedju podoja. Ja bih kad bi bila odsutna (par puta sam morala na 2-3 sata) izdojila 150 i dala uputu da daju 3x50 al onako pomaalooo da simulira dojenje tj da bebi dodje do mozga da je zaprimila kolicinu, jer u principu kad uvalis bocicu to lije a oni loču samo tako.... Pa se mozda i prezdere pa plac pa mislis opet gladno pa uvalis jos a u biti pogorsas si, e sad to ovisi od svake bebe do bebe, mi smo tako.
Uz cesta dizanja za podrignuti jer ako je gladno se lako naguta zraka jer pije hlapljivo.
Mislim ti najedi dijete prije nego ides i nije to neko dugo razdoblje da te nema, mislim da nemas straha tu.
Ako malo place iz drugih razloga (zeli tvoju blizinu toplinu) ... neka se mrvu strpi brzo ce mama doma ;)
A apropo onog SOS telefona.
Ofkors cim sam zagorila kontam se moze li dijete sad cucat i ako da moze li iz te upaljene dojke..... sta ciniti a 21h je.
Zovnem ja a ono odbije.
Imaju radno vrijeme.
Dnevno.
Super je SOS telefon.
Pa sam zvala patronaznu.
Sortiraj odgovore
Najstariji