Proslo je vec dosta dana od prvog mastitisa a i od drugog na drugoj dojci. Bol je nestala al zasto sad nikako da nadodje mlijeko kako treba, u obje. Nego na kapaljku. Mali izdoji OBJE i ostane gladan, place gura saku u usta cucla mice glavom lijevo desno. Drzim ga doslovno nonstop na sisi al kad se misli ta kolicina povecat, misli li uopce? Cak se i nocu budi gladan skoro svakih sat vremena pa vise ni nemamo nocnih pauza za spavanje. Prije svakog dojenja masiram toplom vodom, jedem, pijem.... Nakon dojenja obje prazne, rucnim izdojavanjem ni kap. Ima li tko iskustvo, bude li mlijeko uskoro krenulo.... (iako ne znam ni kad mi se stigne napravit ako on nonstop uzme to malo mlijeka sta se napravilo u tih pol sata - sat). Drzim ga vecinom vremena "na suho" samo da cucla al pomaka nema (jer sto ima za popit popije u prvih minutu dvije - cujem gutljaje pa stane, onda pol sata i vise samo vuce nista). Refleks otpustanja mlijeka je potpuno nestao.
Mery15 koji caj za dojilje? Ja imam neki iz dma. Al ga trenutno ne pijem. Ako budem trebala piti da znam koji je najbolji.
Anci meni je isto logično da ne izdajam. Nema.mi.to smisla. A ako mi mlijeko nestane od stresa nestalo bude izdajala ja ili ne. Zato i postoje skokovi da si beba . navuče koliko joj treba. Al ne možeš ti dokazati nekima.
Khepra samo pij puno tekucine. I stavljaj bebu sto vise na sisu. Bude si navukla mlijeko. I nemoj se zivcirati. I to utječe na stvaranje mlijeka. ( sad kao pametujem a nemam pojma ). Nadam se da budete uspjeli. Drzim fige
Khepra ni ja nisam na početku imala mlijeka
Nisam mogla ni izdojiti a mala je par puta povukla i zaspala. Izmasirala sam sise tako da sam legla na leda i razbila kvrge pogotovo na lijevoj sisi. Bolelo je jako. Al nisam ni znala da imam te kvrge dok nisam legla na leda. Dok sam "razbila" te kvrge mlijeko je nadoslo. Otvorili su se kanalici. Al kažem nisam bas adekvatna za davanje savjeta. Pisem samo kaj je meni pomoglo.
Anci2702
da... meni se kod prvog mastitisa (prije oko 3 tjedna) na desnoj dojci smanjilo tj skoro jedva je islo, a onda nakon 10 dana dobijem mastitis na lijevoj i isto presusilo. Ko da su obolile obje.
Mery15,
a sta bi mi bilo najpametnije kupit od sto se nudi na trzistu?
Sortiraj odgovore
Najstariji