Khepra bravo, samo nastavite normalno dojite dalje, ako imam kakvih problema da ih osjetite odmah se javite, da ne bi bilo opet ovako!
Super Khepra da ide na bolje! Količina mlijeka će ti se sigurno ujednačiti ubrzo, samo doji na obje dojke. Probaj malo i luftati cice ako ti je dovoljno toplo . Ja sam svoje prvih par mjeseci stalno držala vani, ali sam imala sreće jer je bilo ljeto. Nemoj se ništa grist što si dojila, dobro si napravila. Do sada sam prošla par raznih bolesti i dalje sam dojila s tim da se beba nije od zaraznih ni jednom zarazila.
Hvala na podrsci :)
Nego, dal beba mora isprazniti dojke? Mislim nema sanse da meni isprazni (bas imam mljekare ogromne). Neko smo "duze" vrijeme dojili uredno kad sam mislila da se ispostavila neka ravnoteza po pitanju ponude i potraznje, al ipak uvijek ima jos toga, strah me da se opet ne dogodi zacep, kako izbjeci mastitis ili zastoj.... Daj se moram izdojiti poslije dojenja....
Usput, beba je u 20 dana dobila kilo... opet puno mi se cini ne znam, ja dajem na zahtjev a pustim je da cica koliko zeli. Stvarno se ubucio, evo samo sta nije uduplao porodjanu tezinu a ima malo vise od 7 tjedana.
Najbolje ti je da daš cicati bebi koliko želi i ne opterečuješ se njenom težinom. Ne ispraznjuj dojke do kraja jer ćeš tako samo navuči još više mlijeka. Imala sam slične probleme i stalno previše mlijeka ali se s vremenom to normaliziralo i sad je zadnjih mjeseci ok. Dakle doji, nemoj izdajat, prati situaciju s mogućim mastitisom i sljedeći put kada uočiš da bi se opet mogao pojaviti kreni na vrijeme grijati dojku prije podoja, hlađenje između, masiranje dokjke prema bradavici i ostalo što si primjenjivala.
Bravo, bravo. :) Bas mi je drago da je sve opet ok. Ja sam dojila i pod temperaturom i s nekim laganim mastitisom i sa ranicama, gripom, zelucanom virozom.. Srecom, nista mu nije bilo. Ne kazu bezveze da je majcino mlijeko prirodni antibiotik. :) A da napomenm da sam mlada mama i prva bebica. Savmeta sa svih strana ali slusala sam instinkt. Nego, ne znam jeste li o tome negdje drugo pricale, ali me zanima dajete li caj bebicama? Moj ce za koji dan napuniti 3 mjeseca, opet me svi savjetuju da mu tu i tamo dam malo caja ali ne znam bas. Bojim se da ce mi poceti odbijati dojku..
Mislim da tako malenim dojenim bebama nije potrebna druga tekucina osim maminog mlijeka....preporucuju vodicu I caj bebolincima koji papaju bocu...mislim da ces si samo poremetiti dojenje....ja svom nisam nista davali dok nismo krenuli s dohranom... A dok je bio Mali znala Sam nekad ali rijetko koju zlicicu vode da si malo usta osvjezi...💐🌷🌺
To su i meni danas prvo mama pa onda i svekrva rekle da moram maloj davati caj odnosno prokuhanu vodu.
Nego, ono kaj mene brine je da mi mala u zadnje vrijeme dobiva otprilike samo 16 grama na dan. Jel to premalo? Mala mi je nakon poroda pala sa 4020 na 3660 jer smo imale probleme sa dojenjem a danas sam je vagala i ima 5350.
Jel premalo dobila? Ima dva mjeseca i tjedan dana
Meni se čini da je to ok. Koliko se sjećam, moja je bila slične težine s dva mjeseca. Je da je bila nešto lakša rođena, imala je 3500. Primjetila sam da bi moja najviše napredovala na težini u vrijeme skoka u razvoju, a dolazi ti jedan uskoro s tri mjeseca .
Sortiraj odgovore
Najstariji