Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mery15
    25. Siječanj 2016. 14:37

Ja sam nedavño zvala Telefoncic u 22:30 i javila mi se ljubazna pedijatrica. Cak smo razgovarale dobrih pola sata. Iz cista mira sam dobila temperaturu i nisam bila sigurna smijem li maloga nahraniti. Rekla mi je ako nije iznad 38 smijem, sve iznad rezultira vrucim mlijekom i u tom slucaju da se izdojim, malo ga drzim na sobnoj temperaturi i onda mu dam. Medjutim nije bilo potrebno, drzala se na 38. Poslije se ustanovilo da je soor. Provjeri ima li bebica bijele naslage u ustima. I zbog toga im stolica zna biti takva. Kod mog je bila pa smo jadni uplaseni otrcali do pedijatrice, dala nam Daktarin gel i sutradan je bilo sve ok. Osim sto je on od toga dobio grceve ali to je druga prica. :)

Khepra
    25. Siječanj 2016. 16:17

Danas je imao obilnu tekucu stolicu ali crnu kao katran. Pedijatrica suprotne smjene (moja je radila jutros) rekla je da je moguce da je od krvi koju je popio (jako ruzne ragade i krv iz bradavice - obje) al da ipak idemo kod nase pedijatrice sutra kad bude radila da ona da sud. Usput cu je pitati i za soor.

Khepra
    25. Siječanj 2016. 21:23

Bila sam prije u napisala da smo prve dane vodili bitku sa prihvatom (bila sam na rubu pucanja) al smo savladali nekako i dragade i dojenje pa je islo ok sve do ovog mastitisa.... Mali je u 21 dan dobio 1300g, rekli su nam i da malo skuliramo, to smo bili kad je napunio mjesec dana. Nego ovo sta se mastitis dogodio kao neki domino efekt on kao da je poludio agresivno na bradavicu zazvace a ja brojim zvjezde lupam nogom u pod i ne znam kako bi opisala tu bol. Nož?
    Onda kad pocne on jesti sve ok, mene vise ne boli, to probada recimo 20 sekundi, samo osjecam prozalak boli jer jbg.
    A sad jos i ako je soor u kombinaciji pa mojoj sreci nema kraja ;) Sutra cemo znati sto ce reci pedijatrica, pa nek nam prepise sta ima....
    Sutra imam dogovoren i UZV cica od "specijalistice za cice" ima to neki strucan naziv al zaboravila sam :D
    Ni meni ne izvuce gornju usnu van.... mislim ima je lijepo van al nije kao izvrnuta za van kako je ona donja. I jos sam malo škicala prstom da vidim sta je iza dinje usne i mislim da vidim jezik ispod bradavice. Imam ogromne cice pa tako i areole tako da ja kad krenem njemu davat jest uhvatim prstom da kao spljostim malo kao sendvic i onda on to sve vakumira nekako. Pedijatrica dolazila provjeravat, ona kaze ok je to, pa sad ni ja ne znam to sa gornjom usnom....

Mary36
    25. Siječanj 2016. 21:32

Ja sam svojoj znala sama malo izvrnuti gornju usnu kad bi krenula cicati i palilo je...I sad zna tu usnu okrenuti prema unutra ali sad mi je tako već sve očvrsnulo na sreću jer je počela i dosta grickati.

Khepra
    25. Siječanj 2016. 21:43

Budem ja onda izvrnula usnu ovom mangupu. Pa cemo vidit kako to sljaka....
    A soor... to mislim da sam napisala da neko vrijeme svrbile bradavice pa pocele pec pa crvenit se i na kraju tek su dosle skroz osjetljive i svijetlo roze, pa u konacnici sad zbog ovog i izrezbarene.
    Al meni su osjetljive toliko da se ja ne mogu ni obrisat poslije tusiranja ma ni taknut ih. Brrrrr....
    Onda imam one sesirice koje sam jednom u pocetku probala ali 0 bodova pa reko da ih iskoristim i od danas ih koristim kao zastitne kapice od nadrazaja odjece i bilo cega, lijepo purelan i sesiric pa nek se dinstaju.
    Prije me nerviralo namazem se sa purelanom pa odjeca sve pokupi.
    Luftat cice bas i ne mogu, velike su teske su nelagodan osjecaj a da ne spominjem da tako ne mogu ni maloga drzat ni nista radit nedajbog taknut bradavice necim.

• Mery0303
    25. Siječanj 2016. 23:29

Zadnja dva-tri dana me nesto probada u obje bradavice.. samo par puta na dan, neka tupa bol. Jel to ima veze sa krivim hvatom? Soor? Izvana mi nisu oštećene

Khepra
    26. Siječanj 2016. 16:04

Update: UZV dojki jutros kaze mestitis, nema kvrzica tj zacepljenih kanalica. Obloge i antibiotik i dalje.

Poslije sam bila sa malim da pogledaju njega i pelenu (katran crno) i debata je krenula, da zasto sam mu davala svoje mlijeko pod upalom ajme ajme.
    Trebam mu davati adaptirano par dana da primjetim kako ce se boja stolice mjenjati + da meni zacijele bradavice u potpunosti.
    A ako mu ja ne zelim davat adaptirano onda ce ga uputiti u bolnicu na par dana na kompletne pretrage, pa da ce mu tamo ionako dati adaptirano.
    Nice.

Jos sutra ujutro poslali su nas da malom krv vadimo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.