Khepra koliko je sad beba točno stara? Možda ste u skoku ili će vam uskoro doći? Meni se povečavala količina mlijeka uvijek nakon skoka. A to kako opisuješ se bebe obično ponašaju dok su u skoku, a i cice su tad skroz ispuhane. Ja sam od čaja tu i tamo popila babylove iz dm-a, jeftiniji je od hippa i čini mi se da pomaže.
Mary36,
evo u nedjelju puni 9 tjedana. Misla sam da je skok bio sa 6 tjedana. Tj ja uopce nisam skontala ni jedan skok do sada, mlijeka u obilju on uvijek bio sit i dobar.
Probat cu taj caj....
To je čisti skok, bebu čim više na cicu da nacica za dalje, ako protestira na jednoj stavi odmah na drugu i tako mijenjaj u podoju, puno tekućine i kroz par dana će mlijeko doći sigurno.
Skok ti je kao da ponovo dobivaš mlijeko znači sjeti se prvog, drugog dana u rodilištu kad mlijeka nema, još ne dođe i beba vuče u prazno, izmjenuješ jedna pa druga i mlijeko ti dođe treći dan, to ti je ukratko i ovo, mlijeka ima ali ne više dovoljno za njegove potrebe pa mora to raditi odnosno dovoljno je da ju drži u ustima, stimulira ti bradavicu i tvoj mozak dobiva signale da treba veća proizvodnja, dobro radiš, samo tako i nastavi! Mora doći!
Ok Renata, hvala.
Iako ovo traje vec oko tjedan dana misla sam da skokovi traju manje.
Radit cu i dalje tako. Sisa 24/7 sta cu.
Nema na čemu, skokovi ti traju različito, kako kod koje bebe, ali u principu 3-5 dana...kad se poveća količina i beba smiri to je kraj!
Drage mame,
majka sam malenog dječaka koji ima dva mjeseca i tri tjedna. Rođen je carskim rezom jer je bio velika beba (4450 g), stoga sam odmah morala uvesti dohranu jer nisam imala dovoljno mlijeka da ga nahranim pa smo kombinirali dojke i dohranu, s time da sam morala koristiti i šeširiće jer imam uvučene bradavice. Tako smo se bez problema prva dva mjeseca hranili svaka dva sata, uvijek prvo na dojke i to uvijek obje dojke isprazni, pa nakon toga dohrana - koliko mu je bilo još potrebno. Ali prije dva tjedna sam primijetila da maleni tokom dojenja stane sisati, počne užasno plakati i u jednom trenutku se podrigne i izbaci svo posisano mlijeko van (pazila sam svaki puta da šeširić bude dobro stavljen) i viđše ne želi sisu. Stoga sam se odlučila izdajati te mu svoje mlijeko davati preko flašice. Ali ovih dana primijećujem da imam sve manje i manje mlijeka po svakom izdajanju, plus što mi se dojke više ne pune tako često kao što su dok je maleni sisao. Što da učinim, da li se može još spasiti situacija ili se moram pomiriti da polako ostajem bez mlijeka?!
P.S. Čitam kako mnoge mame pričaju da količina mlijeka ovisi o ponudi i potražnji i temeljem toga sam pokušavala povećati količinu mlijeka - uvijek prvo na dojku pa tek onda flašica, plus čaj za dojilje, pila puno tekućine, ali otpočetka dojenja količina mlijeka se nije povećavala, stalno sam imala cca 40 ml po dojci a maleni je otpočetka tražio više od toga stoga sam se zadržala i na dohrani jer ne želim pristati na to da mi dijete plače jer je gladno, rađe onda biram dohranu.
Ispričavam se ako već postoji pitanje za ovaj problem ali ne stignem sve pročitati što je napisano jer mi se čini da ću prije ostati bez mlijeka nego pročitati sve stranice :(
Sortiraj odgovore
Najstariji