Cure, koliko treba vremena da se izregulira ponuda i potražnja mlijeka? Mi već mj dana dojimo uz pomoć sns-a i mlijeka imam puno više ali i dalje ga ne uspjevam puno izdojit i maleni neće sisu bez sns-a.. Imam osjećaj da ga još uvijek nema dovoljno da izbacimo ad..
7 tjedana. otkako se tako hranimo bočicu dobije ili jednom na dan ili je uopće ne dobije, ovisi, tako da skoro sve obroke jede na sisi
Evo i mene!
Nakon dugog i teskog poroda (rodila 27og u 19h), prilicno traumaticnog za bebonju, dosli smo polako do dojenja. Dakle, bebu su izvlacili na vakum, i napila se plodne vode. Posljedica: sok, umor i bljuckanje/nagon za povracanjem. Stavili su bebaca na infuziju (i nizak secer ima) i meni ga donesu par puta u toku dana na "dojenje". Ali to dojenje ne lici na nista. On je od infuzije uspavan i najcesce pocne plakat kad mu se samo priblizim - vjerujem i da mu je vruce. Ja ga pustim, on zaspe i odnesu ga.
Uspio je cicati ciku 2x 30 min. Ja sretna, ali! Samo desnu! Vec mi je krasta pocela prilicna nakon prvog dojenja, a kako misonja je cijeli tako uspavan onda mi ga je zao pa sam mu dala opet..lijevu ciku nece ni pogleda, mozda mu je infuzija + 30min na desnoj dosta. U svakom slucaju iz nje mozda malo kolostruma izade, mliko jos nije krenulo. Ja se nadam da ce mljekec uskoro pocet ici, nisam ovako zamisljala pocetak dojenja, ta infuzija je sve poremetila :/
Valjda mi nece navuc mliko samo u desnu cicu?
I kad sam vec tu, ima tko iskustva sa tim niskim secerom kod novorodencadi?
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Lollypop čestitke!
kad ti dođe na dojenje barem ovo malo stavljaj ga na cicu, nema veze ako spava poškakljaj ga i malo će se razbuditi jer mora potaknuti stimulaciju, jedno je i zlatno pravilo za dojenje koliko je bebe na cici toliko će mlijeka i doći, znači što više stimulira toliko će se i proizvoditi. Mlijeko možeš očekivati danas, i to je jako bino da kad ti ga god donesu da ga staviš na cicu, znači ako je sad jeo jednu sljedeći put drugu, nema neće jer mora papati obje to je jako važno, ukoliko ti je veći razmak između onda onu koju nije papao mrvicu ručno izdoji da se to oslobodi a i da pokreneš novu proizvodnju. Možeš li zatražiti da beba bude većinu dana s tobom, mislim da ako nema nekih težih posljedica da to možeš zahtjevati. kad mlijeko dođe to će sve buknuti i ako nije s tobom krenuti će kvrge, bitno je kad to osjetiš ili masiraj kružnim pokretima da mlijeko samo curi van ili zahtijevaj da ti ga donesu da popapa, i onda daj jednu i drugu i pojede jer će se opet napuniti do sljedećeg podoja. Sretno draga, javi se kad bude frka! što se tiče šećera nisam iskusna pa ću rađe šutiti!
Hvala renata! Cekam to mlijeko...jutros mi je napokon uhvatio lijevu bradavicu, svaku je cicao pola sata, presretna sam bila! I odma mi je napravio regadu 😆 crveni otocic krvi na srid bradavice. Namazala sam lanolinom i luftam sad.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Sortiraj odgovore
Najstariji