hvala ti draga :) vidiš to nisam za njuškalo znala :D a što se zamrzavanja mlijeka tiče, kak to ide? mislim kolko ono može stajat zamrznuto ?
što se tiče madraca ja sam imala sad brige s tom kupovinom i za stariju curku (3 i pol god).
Za nju sam u kindiću imala od PU pjene nekih 12 cm debeo i bio joj je taman. Taj će sada biti i za bracu. Taj madrac je srednje tvrdi, a opet nije kao da leži na kamenju =) Super je spavala na njemu =) Ima i perivu presvlaku što je stvarno super stvar ako nešto procuri iz pelena...vlakna u toj navlaci ne dozvoljavaju da promače manja količina tekućine a nju skineš, opereš, a može i u sušilicu =)
E sad kad sam kupovala za veću curku obišla sam u 3 mjeseca hrpu dućana s madracima, skupim i ovakvim i onakvim i u svakom su me uvjerili da nijedan madrac sa zonama nije dobar za dijete jer zone nisu prilagođene visini i težini djeteta i da je najbolje za njih uzeti ili običnu PU pjenu ili neki malo tvrđi opružni madrac...memorijska pjena isto kao nije dobra jer ona reagira na određenu težinu i temperaturu tijela. Problem je što izgleda (a ne mogu tvrditi sa sigurnošću) da oni te sve dječje madrace rade s istim materijalima kao i za odrasle. I tako sam ja curki većoj opet kupila madrac od PU pjene, srednje tvrdoće sa perivom presvlakom i već dvije noći odlično spava u novom krevetu na novom madracu.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
znači nekako da se gleda da je srednje tvrd..? vidila sam na dormeo stranici da oni imaju baš za kindače madrace, al je to memo pjena pa sad ni sama ne znam.... sad mi očito kreću muke po madracu
I ja se mucim sa madracem.. Uz kinderbet smo dobili i madrac pa za njega imam ali prijatelj nam je napravio predivnu drvenu zipku za koju moram nac madrac. Nekako sumnjam da cu nac istih dimenzija pa mislim da cu ga morat izmislit od neke tvrde spuzve il nesto slicno :/
Znaci pampers. Od dm-a se navodno dobiju isto pampers ali ne znam koje. I negdje traze rodni negdje navodno ne. Za konzumove pelene se moras prijaviti na njihov djecji klub i cekas taj bon. Ja ga jos nisam dobila... sto se madraca tice mi smo uzeli tvrdi malo jer su nam svi preporucili da je tako bolje
Luli nađeš malo kvalitetniju, tvrđu spužvu, ili 2 pa ih posložiš jednu na drugu i ako znaš ušiješ "navlaku" ako ne, daš krojačici :) to mi je najbolje za neuobičajene dimenzije
pa ubaci ispod te neku i svi zadovoljni :D spužve inače nisu nešto preskupe, pogotovo tako ako ti triba samo metar
Mislim da je za bebu bolje da madrac nije mekan vec tvrdji. Logicno mi je da ako beba spava bez jastuka da je potrebna "ravnija" povrsina radi kraljeznice. Pa i za nas velike muslim da je najbolji srednje tvrdi madrac. Sta se tice dormea kupovala sam njihove jastuke za nas dvoje od pjene i toliko su se ispuhali da sam odustala od njihovog madraca za bracni krevet. Kupili smo hespov u emmezete ( hespo proizvodi za njih, u ducanu su preskupi) i prezadovoljna sam pa vidite mozda imaju i djecje. Srecom imala sam skoro novi madrac za krevetic od necakinje koja nije 5 puta spavala na njemu pa ne moram kupovat.
Sto se tice pelena meni su svi hvalili babylove iz dm-a, ali mi se cini da to vise ovisi od bebe do bebe ( velicina guze isl). Za konzum oni navodno posalju na kucnu adresu nekakav kupon pa se s njim predign u konzima, iako meni jos nista nije stiglo!
Sortiraj odgovore
Najstariji