Naišla sam na ovu temu iz čiste znatiželje, a sad.. Pa pitanja mi se vrte po glavi.. Danas nam je 32+7 (ili se to računa kao 33+0, 33+1?).. Ravno! Na zadnjem pregledu (prije par dana) je ustrvđeno da sam otvorena za vršak prsta, ma što to značilo.. Nikakva terapija mi nije prepisana, određeno samo da malo uporim tempo, da više odmaram.. Ima li tko slična iskustva u tom tjednu trudnoće? Trenutno ležim, kuhala sam danas i planiram do trgovine, a ne znam je li to sve skupa najbolja ideja ili da se ne odvajam od kreveta i toaleta (naravno)? Beba je visoko (na zatku) pa ne znam je li to sve povezano i kako..
Nemoj brinuti previše jer kazem ti, ja sam prohodna za prst od 27. tt i sad u 35. sam isto tako, a nije da samo lezim, vozim, odem do dućana, na kavu, malo pospremim po kuci ove lakse poslove itd... frendica mi je mjesec i pol prije poroda bila 2 prsta otvorena i na kraju prenjela par dana. Sve ce bit ok, a tebi ce brze vrijeme proci ako bar malo izađeš iz kreveta.
Ja sam otvorena za vrsak prsta, doktorica kaze nema problema ne znaci to nista, njena sestra kaze "setnje moze, ali nemojte bas cijelu smjenu odradivati na nogama". Dakle sve isto meni, ionako ne radim :) ne nosim nista tesko, gledam da se ne saginjem i da se svako malo mrvu odmorim. 15 min legnem na kauc, sjednem i slicno.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Ja sam zadnja tri tjedna sebi bila nabila žešći tempo jer me uhvatila panika da obavim sve prije no što se beba rodi.. Pa sam sadila cvijeće, jagode, okopavala, kosila travu oko kuće, učila pse nove trikove.. Bila sam na rubu dosade i entuzijazma.. Vjerojatno je to uzrok tog otvaranja.. Sad malo laganije, do trgovine, šetnja, kuhanje ručka, osnovno pospremanje..
Cure ima netko iskustva sa otvaranjem, unatoc tome sto je stavljen serklaz dali ste izdrzale bar do 37 tjedna?
U 27 tt mi je serklaz stavljen jer sam bila otvoren 1 prst do unutarnjeg usca, a sad sam 34 (o jednom dr) ili 35+2 (po drugom dr), iako ja vise vjerujem ovom drugom.navodno na zadnjem pregledu da se konac nakosio i da je opet pocelo otvaranje
Sortiraj odgovore
Najstariji