Prerano otvaranje u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jagoda01

Broj poruka: 728

Prijavi adminu

24*mm

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png

• Jagoda01

Broj poruka: 728

Prijavi adminu

Vrati jednu stranicu unazad gdje sam ti link poslala

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png

• loli24

Broj poruka: 28

Prijavi adminu

Hvala ti puno.. 🥰

Lusi27

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Drage mame kako ste mi i kakvo je stanje sa vama od zadnjih postova.
    Ja sam jučer se vratila sa pregleda i cerviks mi je skraćen na 32mm (21+6) i doktor kaže malo otvorena, ali mi nije izgledao zabrinuto

👶 Due date: 09.01.24.

Boa0112

Broj poruka: 8

Prijavi adminu

Drage zenice pozdrav 
    Pošto i ja od početka imam visokorizicnu trudnoću. Skraćen i omekšan cerviks, bebica full nisko, hospitalizirana, dobila tokolizu..itd. Citam vaše objave pa me zanima kakve ste imale porode s obzirom na takve nalaze? Dali je sve uredu prošlo? ☺️

• tinatina32

Broj poruka: 59

Prijavi adminu

Cure,
    Nažalost, evo i mene k vama.😂
    Dakle danas smo 23+5 .
    S 23 tjedna smo otisli na rednovni pregled gdje smo saznali da smo prohodni prst izvana. Iznutra smo na oblik U🤦🏻‍♀️, te su plodni ovoji nisko.
    Cervix omeksan, odrzan. 
    Serklaž i prsten ipak ne, da mi ne puknu slucajno plodnu vodu.
    Na roidakalu, magneziju, utrogestanima , te antiifektivnim vaginaletama sam. Kompletno sam pokrivena.
    Mirovanje je strogo, no receno mi je da hodam po kuci da ne atrofiram, no uglavnom , lezim.
    Pregledi svako tjedan.
    Ima li ikakve nade da doguramo bar do 32. tt? 
    Ima li ko sa slicnom pricom.
    Help?🙏🏻

• Arijana92

Broj poruka: 55

Prijavi adminu

Tina ja sam u prvoj trudnoći hitno hospitalizirana u 20.tj jer sam bila prohodna za prst i pol i imala konstantne trudove. Slicna situacija kao kod tebe, i takoder su se bojali serklazu. Imala sam 19.godina.
    Od 0-24 sam bila prikopcana na infuziji i primala raznorazne lijekove, a iz kreveta nisam smjela ni na wc. Plakala sam valjda non stop i bilo je strasno tesko. Iz bolnice su me pustili kuci u 32.tj jer je stanje bilo nepromjenjeno na svu srecu od primitka u bolnicu, te mi je receno da doma nastavim strogo mirovati. U 35.tj sam rodila jer sam vecer prije toga odlucila malo sjedit u fotelji nakon nekoliko mjeseci lezanja. Nije mi na kraju pukao vodenjak nego su ga probusili na porodu, a toga su se bojali cijelo vrijeme da ce puknut ranije. Beba je izasla u roku keks kad su ga probusili. Zbog tog traumaticnog iskustva mislila sam da vise nikad necu ostat trudna no evo prije 2mj rodila sam drugu kcer, u 38+6tj, trudnoca je takoder bila visokorizicna ponajvise zbog tog prijasnjeg poroda te sam ju takoder doma prelezala do 36.tj
    Na kraju sam radila sve i svugdje isla a beba nije htjela van do kraja 😄
    Prva cura danas evo ima 12godina. 
    Moj savjet ti je da stvarno mirujes i ja na tvom mjestu nebi hodala ni to malo po kuci. Lezi i uzivaj, dobro je dok si doma a ne u bolnici. Odmori se, skupljaj snage za bebu i razmisljaj pozitivno. Zelim ti svu srecu da izdrzite u trbuhu sto duze 💖

• Arijana92

Broj poruka: 55

Prijavi adminu

Boa moj porod je prosao stvarno na brzinu. S obzirom na konstantne trudove koje nisu mogli zaustaviti s nicim, cim su probusili vodenjak beba je doslovno izletila ( porod u 35 tj) 
    Jedino nam nisu bila razvijena pluca unatoc injekcijama koje sam primila pa je beba imala apneju.

• Ana221217

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Pozdrav mame! Imali nas aktivnih na ovoj temi?

• Ana221217

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Tina1803

gorana88

Trebam mi mišljenje ako je neko bio u sličnoj situaciji. C mi je 3.8 cm blaga V forma. Inače sam 21.nedelja. Može li mi neko objasniti značenje.
    Znači da ti se cerviks smanjio i vjerojatno smanjuje i da se otvara unutarnje ušće maternice. Sto ti je dr.rekao? Meni se cerviks smanjivao u 20.tjednu i bio je blago V a na iducem pregledu U oblik. Napravljena mi je serklaža i sad sam na strogom mirovanju

Kako ste prosli na kraju?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.