Cure,
Nažalost, evo i mene k vama.😂
Dakle danas smo 23+5 .
S 23 tjedna smo otisli na rednovni pregled gdje smo saznali da smo prohodni prst izvana. Iznutra smo na oblik U🤦🏻♀️, te su plodni ovoji nisko.
Cervix omeksan, odrzan.
Serklaž i prsten ipak ne, da mi ne puknu slucajno plodnu vodu.
Na roidakalu, magneziju, utrogestanima , te antiifektivnim vaginaletama sam. Kompletno sam pokrivena.
Mirovanje je strogo, no receno mi je da hodam po kuci da ne atrofiram, no uglavnom , lezim.
Pregledi svako tjedan.
Ima li ikakve nade da doguramo bar do 32. tt?
Ima li ko sa slicnom pricom.
Help?🙏🏻
Tina ja sam u prvoj trudnoći hitno hospitalizirana u 20.tj jer sam bila prohodna za prst i pol i imala konstantne trudove. Slicna situacija kao kod tebe, i takoder su se bojali serklazu. Imala sam 19.godina.
Od 0-24 sam bila prikopcana na infuziji i primala raznorazne lijekove, a iz kreveta nisam smjela ni na wc. Plakala sam valjda non stop i bilo je strasno tesko. Iz bolnice su me pustili kuci u 32.tj jer je stanje bilo nepromjenjeno na svu srecu od primitka u bolnicu, te mi je receno da doma nastavim strogo mirovati. U 35.tj sam rodila jer sam vecer prije toga odlucila malo sjedit u fotelji nakon nekoliko mjeseci lezanja. Nije mi na kraju pukao vodenjak nego su ga probusili na porodu, a toga su se bojali cijelo vrijeme da ce puknut ranije. Beba je izasla u roku keks kad su ga probusili. Zbog tog traumaticnog iskustva mislila sam da vise nikad necu ostat trudna no evo prije 2mj rodila sam drugu kcer, u 38+6tj, trudnoca je takoder bila visokorizicna ponajvise zbog tog prijasnjeg poroda te sam ju takoder doma prelezala do 36.tj
Na kraju sam radila sve i svugdje isla a beba nije htjela van do kraja 😄
Prva cura danas evo ima 12godina.
Moj savjet ti je da stvarno mirujes i ja na tvom mjestu nebi hodala ni to malo po kuci. Lezi i uzivaj, dobro je dok si doma a ne u bolnici. Odmori se, skupljaj snage za bebu i razmisljaj pozitivno. Zelim ti svu srecu da izdrzite u trbuhu sto duze 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji