Prerano otvaranje u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Broj poruka: 1157

Prijavi adminu

Eloa, baš sam sad čitala neki članak pa sam te se sjetila kod ovog djela:

[ul]
    [li]You pass your mucus plug or notice "bloody show." If your cervix begins to efface significantly or dilate as you get close to labor, you may pass your mucus plug – the small amount of thickened mucus that has sealed off your cervical canal for the last nine months. The plug may come out in a lump all at one time or as an increased amount of vaginal discharge over the course of several days. The mucus may be tinged with brown, pink, or red blood, which is why it's called "bloody show." (Having sex or a vaginal exam can also disturb your mucus plug and result in some blood-tinged discharge, even when labor isn't necessarily starting any time soon.)[/li]
    [/ul]

Ovdje je cijeli članak:
    https://www.babycenter.com/0_signs-of-labor_181.bc?scid=bulletin_preg2&pe=MlVGUTdUbHwyMDE3MDQyNw..Po meni to znači da ne mora značiti da će doći do porođaja ubrzo ako dio čepa ispadne.

Eloa

Broj poruka: 452

Prijavi adminu

Hvala,sad jos moram prevest..hehe..daj boze da je tako... 

• Andjica

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Zdravo;) da li je "bolje" da se zena otvara iznutra ili spolja? Meni je dijagnoza Cervikometrija 39mm sa pocetnom tunelizacijom do OI, ostali dio bez tunelizacije (pregled UZ i sondom). Pregled spolja: cerviks mek, 1.5 cm, zatvoren. Nemam tetapiju i dr.kaze ne treba serklaz. Sta milsite?

• anaimb

Prijavi adminu

optimist

bok curke!
    trebam vasu pomoć jer ovako tražeći po netu ću poludjet jer svatko ima svoju teoriju i ne znam više što bi mislila…
    dakle, završila sam kod ginekologa sa bolovima u trbuhu da bi on ustanovio da sam otvorena 15mm, i da je uloživost za jagodicu prsta, aušće je u obliku U (ne znam tocno nalaz jer ga nisam ni stigla procitat) a pošto sam u tom trenutku bila 19+4 poslao me na sv.duh da obavim daljnje pretrage!
    Na sv.duhu su me naravno odma zadrzali,napravili kaj su trebali i dali neke hormonske tabletice (progesteron ak sam dobro shvatila),rekli su mi da moram mirovat al nista vise od toga,pojma nisam imala da ne smijem sjedit dok nisam na forumu procitala! nisu me ni pregledali nekoliko dana…
    Jucersu me gledali da bi se ispostavilo da sam se jos otvorila,odnosno da cerviksa vise nema i dase vidi kanal saplodnom vodom, al kao unutra je jos sve ok žao mi je ne znam tocno kaj jer sam sva u soku jer sam planirala ic doma kad na kraju moram strogo mirovat sama u novoj sobi…
    Jedino me drzi to kaj malac stalno lupa i raste ko gljiva,cak je i doktorica rekla da jemangup
    dajte molim vas nekakvu utjehu, savjet jer mi je ovo prva trudnoca i stvarno mu se veselimo i nebi htjela da se nekaj lose dogodi…

Znam da je ovo bilo prije 4 godine, ali dali je sve dobro završilo?
    Ja sam prožazim isto 😓

PhotoArtGirl

Broj poruka: 70

Prijavi adminu

Ja sam se počela otvarat u 34 tt za 1 prst, da bi sa 36 tt otišla na pregled, kaže dr da sam otvorena 2,5 prsta. Ali ušli smo u sigurno razdoblje tako da sad lagano.

• nelica166

Broj poruka: 25

Prijavi adminu

Pozdrav, 26tt sam i baš danaa bila na kontroli. Već mjesec i pol dana osjećam pritisak u donjem djelu ali je rekla doktorica da je to normalno. Zadnjih dva tj mi je intenzivbiji ali bez grčeva i klasične boli. Danas mi je rekla da je bebica glavicom dosta nisko ali da sam zatvorena. Dala mi cordipin preventivno i Mg. I naravno mirovanje. Ne strogo al čim više je moguće. Jel se po tim tabl bude taj pritisak smanjio i može se beba vratiti 'gore'? Još imam dvije svadbe u slijedećih mjesec dana. Jao jao... 

• Suzana0503

Broj poruka: 47

Prijavi adminu

Pozdrav cure. 0d 20 tjedna cerviks mi je skraćen na samo 1 cm U oblika, a od 22. tjedna sam otvorena i vani 3 cm. Imam prolabirani vodenjak. 
    Sada sam u 24 tjednu te strogo mirujem i dalje. 
    Ima li koja od vas da je uspjela održat trudnoću s sličnom dijagnozom? 

• Ivana0312

Prijavi adminu

Bok curkee.. Nova sam na forumu.. Zapravo ovo mi je prvi put da uopce piseem.. U 28 sam tjednu trudnoce, do sad je bilo sve savrseno, al jucer sok.. UU cerviksa skraceno 20mm,u obliku slova V.. Preporuceno mirovanje.iduci tjedan idemo na inekcije deksametazona za slucaj prijevremenog poroda.. Ima li koja slicnu situaciju, ili je imala.. I kako ke sve zavrsilo? 

• gorana88

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Trebam mi mišljenje ako je neko bio u sličnoj situaciji.  C mi je 3.8 cm blaga V forma. Inače sam 21.nedelja. Može li mi neko objasniti značenje.

Tina1803

Broj poruka: 662

Prijavi adminu

gorana88

Trebam mi mišljenje ako je neko bio u sličnoj situaciji. C mi je 3.8 cm blaga V forma. Inače sam 21.nedelja. Može li mi neko objasniti značenje.

Znači da ti se cerviks smanjio i vjerojatno smanjuje i da se otvara unutarnje ušće maternice. Sto ti je dr.rekao? Meni se cerviks smanjivao u 20.tjednu i bio je blago V a na iducem pregledu U oblik. Napravljena mi je serklaža i sad sam na strogom mirovanju

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.