Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    💜Medenko
    30. Rujan 2025. 15:35

Cure sve vas pratim,navijam i drzim 🤞🏽🤞🏽🤞🏽da nam svima sve faze prođu bas kako treba❤️✨..Većini je ova jesen pocela pozitivno..sve je puno noviteteta..pa neka bude i plodna😉🤰🏽🤰🏼🤰🏾🫄🫄🏽🙏🏽

🙋🏽‍♀️-42g. 🙋‍♂️-44g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟..sve u redu..❤️..cekamo prenatal💓🤰🏽

Marija1990
    30. Rujan 2025. 15:40

Mukii, jane23, Lori, Bella, Verbena cure, hvala vam puno na podršci, puno znači. ❤️❤️
    Everest super beta, vjerujem da će i sutrašnja biti uredna. 🍀
    laganiniii možda je samo kasnija implementacija bila pa je plod manji od očekivanja po prvom danu zadnje menstruacije. držim fige najveće da sve bude uredu. 🍀
    nicol, z ja ću prokomentirat samo ono što sam sigurna - mislim da bi svakako TSH trebala spustit. u granicama normale je, ali u pripremi za trudnoću (pogotovo MPO) trebalo bi biti ispod 2. što se AMH tiče, meni je prije manje od godinu dana bio 20, a po nalazu od ovog mjeseca 15. meni se činilo kao prenaglo smanjenje za taj period, ali mi je doktor jučer na konzultacijama rekao da ne brinem i zapravo je isto, rezerva je dovoljna. ne znam da li ti to išta znači, ali eto, to je meni jučer rečeno. 
    jane23 pupoo! nadam se da si pojela krumpiriće!  drago mi je što si opuštena i pozitivna, vjerujem u najbolji mogući ishod. 🍀
    Hope82 držim fige za top blastice i uspješan transfer sutra! 🤞🥰

👩🏻 1990. Euthyrox 75, ostalo uredno
    👨 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01-25 stimulirani AIH - beta ❌
    - 02-25 AIH u prirodnom ciklusu - beta ❌
    - 03-25 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 2. dan 💔, ET ❌
    - 12-25 stimulirani ICSI (Elonva, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 12 oocita, 4 oplođene, 3 🐧, ET trodnevne mrvice ⌛🍀❤️

Nicol,zz
    30. Rujan 2025. 17:05

Jane sritno pupo, nek se mrvica čvrsto primi i neka ne pušta 🙏🙏

Hope sritno sutra na transferu 🤗🤗

Marija hvala puno na odgovoru, pitat cu doktora za TSH.! Nisam mislila da treba posto je u granicama.🙄 
    Prije mi se dr javio rekao je da uzmem dodatno zeljezo i da nastavim sa folnom, ostalo sve da je dobro.

🧔 43 sve uredu
    🙋‍♀️38 2025 AMH 13, PIA-1 heterozigot 4G/5g i MTHFR mutacija Homozigot T/T 🤷‍♀️ IgG i IgM blago poviseni
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚10, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    FET 10.2024. 1x beta ➖️
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

Blueberry12
    30. Rujan 2025. 18:48

Laganini vjerujem da ce sa mrvicom sve biti u redu na iducem pregledu! 😍🙏🏻 smireno i opusteno tih tjedan dana
    Jane pupoo sretno i neka bude najpozitivniji ishod!  🍀✨ 
    Hope sretno sutra! 🤗
    Nicole ako me dobro sjecanje sluzi meni je receno da je dobro kad su FSH i LH manji od 10 i feritin bi svakako bilo dobro povecati 

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    1/26 salpingektomija ✂️ ⏳

• Malčić
    30. Rujan 2025. 19:24

Evo da se i ja javim sa novostima. 
    Ovih dana bih trebala na testiranje na trombofiliju i krenula sam na folikulometrije. 
    No neki dan mi je stigao nalaz na celijakliju, po svemu sam pozitivna 95%, sad cekam biopsiju. Izgleda da jedino testiranje na koje skoro nisam ni otisla i smijala mu se, razlog je mog spontanog i neplodnosti. Izgleda da se stvarno isplati provjeriti. 

👧🏽 27, AMH 34 pmol, hormoni, štitnjača - sve ok
    👦🏽 34, sve ok
    11/2024 - spontani 6tt
    ⏳️

advocatus
    30. Rujan 2025. 19:27

Blueberry12

Laganinivjerujem da ce sa mrvicom sve biti u redu na iducem pregledu! 😍🙏🏻 smireno i opusteno tih tjedan dana
    Jane pupoo sretno i neka bude najpozitivniji ishod! 🍀✨
    Hope sretno sutra! 🤗
    Nicole ako me dobro sjecanje sluzi meni je receno da je dobro kad su FSH i LH manji od 10 i feritin bi svakako bilo dobro povecati

Kako smanjiti fsh? Zar nije da se on dize s godinama u korelaciji sa smanjenjem amh? 

30 - pai+mthfr/32 - oligoasteno
    1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ⏰

Koka
    30. Rujan 2025. 19:55

Nicol ja bi na tvom mjestu podigla željezo i feritin (kendural c na rp ili Možda sideral forte bez rp), fsh je visok, ali općepoznato je da on šeta iz ciklusa u ciklus i možda se samo tako potrefilo. A možda je u korelaciji s opadanjem AMH, iako ne bi rekla da je tako u tvom slučaju. Vise je u mom tako jer je moja ovarijska rezerva niska. On je moj neprijatelj i ja ga udaram već mjesecima sa svih frontova😂 suhe smokve u maslinovom ulju i prehrana. 
    Nadalje, TSH ti je definitivno previsok. Ja sam dobila euthyrox za puno niži TSH, ali opet treba gledati kakvi su ft3 i ft4 kao i anti TPO i anti TG. Provjeri i to, ali definitivno za terapiju u našem MPO svijetu. 
    Neka me Sani ispravi ako sam negdje nešto krivo napisala.

Puno sreće svim curkama želim i samo jako, nema predaje 💪💪😊😊

Nicol,zz
    [UREĐENO] 12. Listopad 2025. 00:02

Blueberry
    Lh nisam vadila, pa nezz koliki mi je i dr mi nije rekao da trebam. Jos mi se nije vratilo u normalu nakon spontanog, os spontanog mi dolazi od 23-34 dana inace bi mi dolazila 29,30 dan. I odma bi krenila krvariti prvi dan, a sad mi prvi dan bude smede a tek drugi dan počelo krvariti..
    Bas gledam sto uzeti od željeza, pijem catafertyl u njemu nema zeljezo, mislim se da pređem na proxeed vidim da u njemu ima željezo.

Malčić možeš li mi reći sto si sve od pretraga nakon spontanog radila? 

Malčić
    [UREĐENO] 12. Listopad 2025. 00:03

Pozdrav!
    Oprosti mi na kasnom odgovoru, ne stižu mi obavijesti. 
    Radila sam vitamin D, B, folna, sp.hormone, progesteron, KKS, hormone štitnjače, test na trombofiliju, nasljedne mutacije tromb., OGGT, cervikalne briseve, krvnu grupu, test na celijakliju, urinokulturu
    Baš sam danas 'saznala' još jednu lošu vijest i zaradila uputnicu za humanu. Ovaj sam mjesec bila na folikulometriji i došli smo do zaključka da mi se endometrij ne zadebljava dovoljno te mi folikuli pucaju pre mali (cca 15mm), uzmimo u obzir da je O na 24dc. 
    Tako da, moguće da me čeka još pretraga.

👧🏽 27, AMH 34 pmol, hormoni, štitnjača - sve ok
    👦🏽 34, sve ok
    11/2024 - spontani 6tt
    ⏳️

🧔 43 sve uredu
    🙋‍♀️38 2025 AMH 13, PIA-1 heterozigot 4G/5g i MTHFR mutacija Homozigot T/T 🤷‍♀️ IgG i IgM blago poviseni
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚10, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    FET 10.2024. 1x beta ➖️
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

Blueberry12
    30. Rujan 2025. 20:19

advocatus

Blueberry12

Laganinivjerujem da ce sa mrvicom sve biti u redu na iducem pregledu! 😍🙏🏻 smireno i opusteno tih tjedan dana
    Jane pupoo sretno i neka bude najpozitivniji ishod! 🍀✨
    Hope sretno sutra! 🤗

Kako smanjiti fsh? Zar nije da se on dize s godinama u korelaciji sa smanjenjem amh?

Tako je on se dize s godinama…

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all

Blueberry12
    30. Rujan 2025. 20:22

nicol, z

Blueberry
    Lh nisam vadila, pa nezz koliki mi je i dr mi nije rekao da trebam. Jos mi se nije vratilo u normalu nakon spontanog, os spontanog mi dolazi od 23-34 dana inace bi mi dolazila 29,30 dan. I odma bi krenila krvariti prvi dan, a sad mi prvi dan bude smede a tek drugi dan počelo krvariti..
    Bas gledam sto uzeti od željeza, pijem catafertyl u njemu nema zeljezo, mislim se da pređem na proxeed vidim da u njemu ima željezo.

Malčić možeš li mi reći sto si sve od pretraga nakon spontanog radila?

Meni su trazili prije pocetka stimulacije fsh i lh.. Ja sam ti pila kendural C na recept, ima u sebi vitamin C pa ga ne moras uzimati odvojeno. Super mi podigne i zeljezo i feritin 👌

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI