Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija1990
    09. Rujan 2025. 16:41

Leli91

Marija1990

Medenko ajme, ispričavam ti se. Nadam se da je jesen naša.❤️
    Blueberry12super za nalaze! Držim fige da prvi postupak bude dobitan!🤞
    Avisss sve suplemente naručivala sam s iHerb-a. Omega-3 je od California Gold Nutrition, a Q10 od NOW Foods (ubiquinol je među skupljim suplementima, a njihov mi se činio kao najbolja opcija).Ja ću pričekati nalaze krvi pa ću im se javiti za konzultacije. Pretpostavljam da će nas automatski stavit kod profesora, s obzirom da smo kod njega od početka. Stvarno se nadam da ćemo doć bar do transfera u ovom pokušaju. Hvala ti na info za dr. Maričića.
    AuroraBorealis dečko i ja imamo oboje uredne nalaze i nažalost dvije neuspješne inseminacije iza nas. Slažem se da je to dobar (blaži) početak ako nisi još sigurna da li si spremna na IVF (ako imate preduvjete u smislu dobrih nalaza). Nama se nažalost pokazalo kao gubitak vremena.
    Leli91 također u Poliklinici IVF, isto nisam bila na kontracepciji. Koliko znam, neke klinike vole regulirat cikluse, odnosno kontrolirat vrijeme postupka (pogotovo ako imaš neredovite cikluse) pa zato kontracepcija.
    Ivyyyy držite se, ovaj put je pun uspona i padova, a između je čekanje… Drzim fige da Tesa uspije!🤞

Hvala. Kako si inače zadovoljna sa IVF poliklinikom?. Dal' se punkcija radi pod anestezijom ili na živo. I jel znaš dal' za transfer mora biti puni mjehur?

Za anesteziju tijekom punkcije sama odlučuješ - da li želiš lokalnu ili opću. Ja sam uzela opću i sve je super prošlo (s obzirom da mi je to bila prva anestezija u životu, moj strah itd.). Za veći broj folikula, svakako se preporuča opća.

Poliklinika IVF ima najvišu stopu uspješnosti. To je statistika. Meni je kod odluke o izboru poliklinike presudilo iskustva dvije bliske prijateljice koje su teži slučaj (jedna je 7 godina bila u borbi za prvu bebu u tri poliklinike, druga je prošla TESA-u s mužem), obje su nakraju bile u Poliklinici IVF i obje su bile zadovoljne i uspjele, danas imaju svoja čuda.

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

Marija1990
    09. Rujan 2025. 16:42

Zbog navedenog, vjerujem u njih. Nažalost, moje iskustvo je trenutno drugačije... Na prvu, doktor je bio jako optimističan s nama (i to prenio i na nas), s obzirom da oboje imamo uredne nalaze. Prvi IVF je bila puna stimulacija. Sve je izgledalo uredu do trenutka aspiracije. Aspirirano je 7 ooacita. Nakraju je samo jedna jajna stanica oplođena, no i ona se prestala razvijat. I nisam došla do transfera. Ogroman šok za nas. Zato ti ne znam odgovor na pitanje oko transfera. Tražila sam objašnjenje i od doktora i od embriologa, no ne mogu reć da sam ga dobila. Možda je pogrešna stimulacija za moje tijelo, možda je pogrešno vrijeme štoperice pa stanice nisu dovoljno sazrijele, možda je do mene pa su stanice loše kvalitete, možda je loš ciklus...

No vjerujem u ono što cure ovdje pišu iz vlastitog primjera - jedan ciklus i rezultat tog ciklusa ne moraju ništa značit. Zato dajem drugu priliku istoj klinici i doktoru.

Isprike na dva posta, jedan je bio predugačak.

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

• Batica
    09. Rujan 2025. 17:06

Marija1990

Želim pozdraviti cure s kojima sam dijelila život krajem 2024. i prvi dio 2025. godine, te dobrodošlicu svim novim curkama. Redovito vas čitam zadnjih dva mjeseca. Vidim da je dio borilica uspio 🧡, a dio nas je još uvijek u borbi, na putu prema cilju… 🍀

Nakon pola godine pauze, i mi se vraćamo u MPO, nastavljamo našu borbu.
    Rezultati prvog postupka osobno su mi teško pali, s obzirom na uredne nalaze i naizled idiličnu situaciju i optimizam doktora do trenutka aspiracije. Psihički sam se oporavila, malo dodatno istraživala i sad sam spremna nastavit dalje.💪🏼
    U međuvremenu sam otkrila da sam tijekom prvog postupka imala kroničnu upalu zuba (iako me u tom trenutku ništa nije boljelo i bila sam na redovitim pregledima kod zubara, tek je na ortopanu otkrivena kronična upala). Kasnije sam saznala da postoje stručna istraživanja i članci da problemi sa zubima mogu rezultirati s privremenom neplodnošću, pa neke inozemne klinike između ostalih nalaza traže i nalaz zubara da je sve uredu.
    Inače, zadnjih 2-3 mjeseca pijem dosta suplemenata, posebice za poboljšanje kvalitete jajnih stanica (prenatal Novalac,Q10 - ubiquinol, omega-3, vitamin C i D, B12 te inofolic (možda nekoj od curka pomogne)).

Naš idući potupak biti će opet u Poliklinici IVF. Ja sam krenula vaditi nalaze (brisevi su uredni). U četvrtak idem vaditi krv (3. dan ciklusa), provjeriti spolne hormone, štitnjaču te još par faktora (vitamine D, B6, B12, folnu, prolaktin, feritin, željezo). Čim skupim nalaze, dogovorit ćemo termin u Poliklinici.

Ja imam pitanje vezano za muški faktor - da li mislite da ima smisla trenutno raditi neke dodatne pretrage s muške strane ukoliko je spermiogram uredan (dva puta rađen nalaz)? Štitnjača je također uredu.

Želim nam svima puno sreće i da se nastavimo družit na nekoj od tema za bebe u 2026.❤️

Pozdrav Marija, sjećam te se... Sretno dalje 🍀
    Možda bi bilo dobro napraviti test DNK fragmentacija spermija jer on ne mora biti dobar ako je dobar spermiogram. 

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
    FET 10. mjesec ⏳️

• advocatus
    09. Rujan 2025. 18:31

Vidim da se pocelo aktivno pricati o muskom faktoru - nama dodaci prehrani ne da nisu pomogli, vec su odmogli. Glede broja je pomogao samo klomifen koji dize fsh pa time lh i u konacnici testosteron. Nakon 3 ipo mjeseca terapije koncentracija s 2,50 na 4.9, ukupni broj s 11 na 26. Pokretljivost je nastavila padati, sto je navodno i ocekivano za klomifen jer se moze desit da testisi krenu izbacivat nezrele spermije. Nazalost morfologija na spermiogramima se nije ocjenjivala (to rade samo u breyeru privatno, ne na vuku vrhovcu i vinogradskoj, pa prvom je bila 10% medutim sad je upitno kolika je). Prehrana - takoder promasaj jer zivimo zdravo. Meni je ginekologica prije dijagnoze rekla da "ako je barem jednom otisao planinarit i popio pivu da je moguce da zato ne mozemo ostat trudni, javite se za godinu dana", srecom dala je otkaz. Realnost je da ako se sam ne uputis u dijagnozu i lijecenje da neces nista postici. Zbog kolicine teksta ogranicena sam u pisanju, pa koga poblize zanima hodogram kod muskog faktora slobodna sam odgovorit na postavljena pitanja. 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

Bebolina2024
    09. Rujan 2025. 18:33

Rolica želim ti svu sreću u novom postupku.
    Mi smo u postupku za udomitelje, još imamo neke stvari za riješiti i onda ulazimo u registar i čekamo poziv. To su stvari koje kod nas malo predugo traju. S obzirom koliko djece je za udomljavanje ili za posvajanje trebali bi malo sve to ubrzati.
    Ivvvy žao mi je. Nadam se da će ići na operaciju i da će se nešto naći i da bude dovoljno 🙏🤞

Vidim da vas kreće baš puno, a neke su i krenule tako da svima želim puno sreće 🙏🤞

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

lea25
    09. Rujan 2025. 20:03

Pozdrav cure, pratim vas i dalje i navijam za sve sretne vijesti 🌈
    Vidim da ste se dotakle muškog faktora neplodnosti, to je bas nekako moja tema pa da vam dam svoju podršku i iskustvo. Muž ima dijagnozu s postotcima na spermiogramu 0, morfogolofija i još jedan segment (nisam 100% sigurna). Dijagnoza piše u mom potpisu, to nam je bio ogroman šok jer je profesionalan sportaš i od malena ima život po PS -u. Priroda njegovog posla ne dozvoljava izlete u alkohol, ne puši. Kad su nam stigli nalazi, bili smo iznenađeni baš jer doslovno nije bilo ništa sto može uzimati da se stanje popravi, a da već ne radi to. Bilo je sve gore i gore, bila sam pacijentica dr Tomića u Vin i on nam je rekao odmah da smo  za Full stimulaciju, i da su šanse i tada 20ak posto u najboljem slučaju. Još da sve postane bolje, oboje smo bili pozitivni na ureaplazmu koja dodatno uništava spermije. Uspijevalo je doći do oplodnje stanica, svježih transfera, i onda ništa, nikad Beta veća od 0,1. Sto se to događalo u mom tijelu, nikad nismo dobili odgovor, jel to nastavak njegove dijagnoze jer sam ja apsolutno zdrava. kasnije su mi rekli da spadam u idiopatsku neplodnost jer ne uspjevam ostvariti trudnocu s oplođenim stanicama i super nalazima. Uspjeli smo tek na FETu 3.3. Ove godine iako njegov nalaz nije bio bolji, već gori. Od svih pitanja i odgovora, svidio mi se jedan od moje Dr; sve je to samo pitanje koji je postupak po redu  dobitan, ništa drugo. Tako da se ne zamarate previše nalazima jer sve je to statistika, prosjek i postotak. 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.