Želim pozdraviti cure s kojima sam dijelila život krajem 2024. i prvi dio 2025. godine, te dobrodošlicu svim novim curkama. Redovito vas čitam zadnjih dva mjeseca. Vidim da je dio borilica uspio 🧡, a dio nas je još uvijek u borbi, na putu prema cilju… 🍀
Nakon pola godine pauze, i mi se vraćamo u MPO, nastavljamo našu borbu.
Rezultati prvog postupka osobno su mi teško pali, s obzirom na uredne nalaze i naizled idiličnu situaciju i optimizam doktora do trenutka aspiracije. Psihički sam se oporavila, malo dodatno istraživala i sad sam spremna nastavit dalje.💪🏼
U međuvremenu sam otkrila da sam tijekom prvog postupka imala kroničnu upalu zuba (iako me u tom trenutku ništa nije boljelo i bila sam na redovitim pregledima kod zubara, tek je na ortopanu otkrivena kronična upala). Kasnije sam saznala da postoje stručna istraživanja i članci da problemi sa zubima mogu rezultirati s privremenom neplodnošću, pa neke inozemne klinike između ostalih nalaza traže i nalaz zubara da je sve uredu.
Inače, zadnjih 2-3 mjeseca pijem dosta suplemenata, posebice za poboljšanje kvalitete jajnih stanica (prenatal Novalac,Q10 - ubiquinol, omega-3, vitamin C i D, B12 te inofolic (možda nekoj od curka pomogne)).
Naš idući potupak biti će opet u Poliklinici IVF. Ja sam krenula vaditi nalaze (brisevi su uredni). U četvrtak idem vaditi krv (3. dan ciklusa), provjeriti spolne hormone, štitnjaču te još par faktora (vitamine D, B6, B12, folnu, prolaktin, feritin, željezo). Čim skupim nalaze, dogovorit ćemo termin u Poliklinici.
Ja imam pitanje vezano za muški faktor - da li mislite da ima smisla trenutno raditi neke dodatne pretrage s muške strane ukoliko je spermiogram uredan (dva puta rađen nalaz)? Štitnjača je također uredu.
Želim nam svima puno sreće i da se nastavimo družit na nekoj od tema za bebe u 2026.❤️
Pozdrav Marija, sjećam te se... Sretno dalje 🍀
Možda bi bilo dobro napraviti test DNK fragmentacija spermija jer on ne mora biti dobar ako je dobar spermiogram.
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
ICSI - 8js, 1 oplodena
ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
FET 10. mjesec ⏳️
Vidim da se pocelo aktivno pricati o muskom faktoru - nama dodaci prehrani ne da nisu pomogli, vec su odmogli. Glede broja je pomogao samo klomifen koji dize fsh pa time lh i u konacnici testosteron. Nakon 3 ipo mjeseca terapije koncentracija s 2,50 na 4.9, ukupni broj s 11 na 26. Pokretljivost je nastavila padati, sto je navodno i ocekivano za klomifen jer se moze desit da testisi krenu izbacivat nezrele spermije. Nazalost morfologija na spermiogramima se nije ocjenjivala (to rade samo u breyeru privatno, ne na vuku vrhovcu i vinogradskoj, pa prvom je bila 10% medutim sad je upitno kolika je). Prehrana - takoder promasaj jer zivimo zdravo. Meni je ginekologica prije dijagnoze rekla da "ako je barem jednom otisao planinarit i popio pivu da je moguce da zato ne mozemo ostat trudni, javite se za godinu dana", srecom dala je otkaz. Realnost je da ako se sam ne uputis u dijagnozu i lijecenje da neces nista postici. Zbog kolicine teksta ogranicena sam u pisanju, pa koga poblize zanima hodogram kod muskog faktora slobodna sam odgovorit na postavljena pitanja.
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Rolica želim ti svu sreću u novom postupku.
Mi smo u postupku za udomitelje, još imamo neke stvari za riješiti i onda ulazimo u registar i čekamo poziv. To su stvari koje kod nas malo predugo traju. S obzirom koliko djece je za udomljavanje ili za posvajanje trebali bi malo sve to ubrzati.
Ivvvy žao mi je. Nadam se da će ići na operaciju i da će se nešto naći i da bude dovoljno 🙏🤞
Vidim da vas kreće baš puno, a neke su i krenule tako da svima želim puno sreće 🙏🤞
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Pozdrav cure, pratim vas i dalje i navijam za sve sretne vijesti 🌈
Vidim da ste se dotakle muškog faktora neplodnosti, to je bas nekako moja tema pa da vam dam svoju podršku i iskustvo. Muž ima dijagnozu s postotcima na spermiogramu 0, morfogolofija i još jedan segment (nisam 100% sigurna). Dijagnoza piše u mom potpisu, to nam je bio ogroman šok jer je profesionalan sportaš i od malena ima život po PS -u. Priroda njegovog posla ne dozvoljava izlete u alkohol, ne puši. Kad su nam stigli nalazi, bili smo iznenađeni baš jer doslovno nije bilo ništa sto može uzimati da se stanje popravi, a da već ne radi to. Bilo je sve gore i gore, bila sam pacijentica dr Tomića u Vin i on nam je rekao odmah da smo za Full stimulaciju, i da su šanse i tada 20ak posto u najboljem slučaju. Još da sve postane bolje, oboje smo bili pozitivni na ureaplazmu koja dodatno uništava spermije. Uspijevalo je doći do oplodnje stanica, svježih transfera, i onda ništa, nikad Beta veća od 0,1. Sto se to događalo u mom tijelu, nikad nismo dobili odgovor, jel to nastavak njegove dijagnoze jer sam ja apsolutno zdrava. kasnije su mi rekli da spadam u idiopatsku neplodnost jer ne uspjevam ostvariti trudnocu s oplođenim stanicama i super nalazima. Uspjeli smo tek na FETu 3.3. Ove godine iako njegov nalaz nije bio bolji, već gori. Od svih pitanja i odgovora, svidio mi se jedan od moje Dr; sve je to samo pitanje koji je postupak po redu dobitan, ništa drugo. Tako da se ne zamarate previše nalazima jer sve je to statistika, prosjek i postotak.

👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
Srijeda 10.9.
Sirena - beta
Miss - beta 1
Četvrtak 11.9.
Jane - test
Markolina - FET
Petak 12.9.
Miss - beta 2
Srijeda 17.9.
Advocatus - konzultacije
Četvrtak 18.9.
Lori - uzv FET
IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
https://bitly.cx/OtBFM
- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno
LINK NA REZULTATE ANKETE
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
https://miraculum-ivf.com
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
lea25 moj muž ima istu dijagnozu. Nama je dr.Hauptman rekao da se može popraviti i da su brojke samo statistika u prosjek, baš kako si napisala.
Baš sam izgubljena i ne znam može li se popraviti, da čekamo da se popravi, da odmah krećemo s ivf-om?? U 10. ponavlja spermiogram pa ako se ne popravi, nemamo više što čekati…Toliko pitanja, nigdje točnog odgovora🫣😭
Ne znam koje su vam brojke, mi imamo slicnu dijagnozu (bez terato), ali nama je urolog ja Vinogradskoj rekao da necemo imat prirodno djecu i da za mpo imamo dovoljno. Mi smo se odmah odlucili da cemo ic u mpo, a paralelno pokusavat na klasican nacin :) moj savjet je da se prijavite na konzultacije pa ako u meduvremenu daj boze zatrudnite, lako otkazete termin. Mi smo unatoc pogorsanju nastavili "popravljat" spermiogram samo da mozemo reci da smo pili dodatke 9 mjeseci bez pomaka kao protuargument u iducim fazama.
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Hvala cure, puno mi znače vaša iskustva.
I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe.Tak da nikakve koristi.
donna9 drago mi je što prvi pokušaj bio uspješan. Inicijalno kad smo prije dvije godine odlučili imati dijete rekli smo ako bude bude i da nećemo ništa forsirati. Nismo planirali ići na MPO. No, sada razmišljam možda probat jedan prirodni, pa onda vidjeti želim li nastaviti dalje.
Koje su vam vrijednosti spermiograma? Ne cini mi se posve utemeljeno ovo sto navodi da ima dovoljno materijala
Koncentracija 19,99
Vitalnost 52% (ref.vr. 54%)
Pokretni 42,41% (ref.vr. 42%)
Akivno pokretni 29,15% (ref.vr. 30%)
Oprosti, izgubila sam tvoj post pa nisam odmah odgovorila. Treba uzet u obzir da "novo" normalno za spermiogram ne znaci optimalno za zacece. Koncentracija je iznda 15, dakle u gabaritim kao i 42 za pokretljivost. Nazalost, nekima to nije dovoljno, isto kao sto na srecu je nekima i manje od toga uspjesno. Zato kazu da se pokusava godinu dana, ali nitko ne uzima u obzir da se statisticki gleda od pocetka pokusavanja, ne do kraja. Dakle, ako zdravi par u godinu dana ima sanse zanijeti 80%, to je 60% u prva tri mjeseca. Nakon toga sanse opadaju, jer da je sve ok bi se vec primilo. Zato je 90% u 2 godine, dakle povecanje od samo 10%. Nisam sigurna imam li updateane statistike zaceca, mozda sam gledala neke starije brojke pa neka me netko ispravi. Svakako je na vama kao paru sada odluka da odlucite zelite li prolaziti ovaj tezak put da dodete do djeteta ili ne.
Iako on je radio samo jedan spermiogram, i kao jedan ne daje dijagnozu, trebaju 2-3 nalaza biti
Pa evo vidjet ćemo kad ponovimo je li ostaje iata dijagnoza
Naravno, od jednog se ne moze postaviti dijagnoza. Moj je od poroka imao samo pusenje kojeg se odmah ostavio, medutim pomaka nije bilo. Jeste vadili hormone? Kod nas je fsh i lh bio na donjoj granici (tipa ref je 1.5, a nama je bio tipa 2.7), pa samim time i testosteron (ref 9, nama 11, normalno za muskarca u njegovim godinama 12). Inhibin b odlican, ali tipa shbg nas nije ni slao sto je kljucno da se procijeni slobodni testosteron (koji isto nismo mjerili). Od klomifena je samo broj malo bolji. Ako nemate problema s oligo (brojem), nije pametno ic na terapiju. Vadite hormone pa vidite nakon iduceg spermiograma, i svakako otidite po drugo misljenje. Nama je zao sto nismo prije otisli kod androloga vec isli istom urologu koji je daleko od uopce angaziran, kamo li posvecen, a partner se neda privatno.
Sirena,Miss sretno danas🤞🏽🙏🏽💜🤩
🙋🏽♀️-42g. 🙋♂️-44g.
jajovodi✂️,
Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️🔥
Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟..sve u redu..❤️..cekamo prenatal💓🤰🏽
Jutro cure. Radila sam clear blue rani test i nazalost je negativan. Bas sam se emotivno raspala jer ako 4aa blastica nije uspjela, kada i kako ce? Imamo jos jednu blasticu i to je to. Bas nisam spremna opet prolaziti stimuacije i aspiracije.
Razmisljam cak i o promjeni klinike. Hvalile ste dosta IVF. Mozda bi pokusala tamo jer ocito sve stima, a ne uspjeva 😔
Je li koja od vas uzimala injekcije progesterona prije transfera? Na dan transfera bio mi je jako nizak progesteron. Iako su mi od dana transfera dali Prolutex 2x dnevno, je li pocetni nedostatak progesterona mogao biti razlog?
👱♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
🧔♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem.trudnoce
04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 js ➖
06.2025. 2. IVF puna stimulacija (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
9.mj. FET 1 🐧➖ 10.mj. FET 2🐧➖
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji