Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barrrbi
    10. Rujan 2025. 09:30

ivaaa30

Iako on je radio samo jedan spermiogram, i kao jedan ne daje dijagnozu, trebaju 2-3 nalaza biti
    Pa evo vidjet ćemo kad ponovimo je li ostaje iata dijagnoza

Istina da trebaju barem 2 nalaza spermiograma da se postavi dg ali ima nade. Takav spermiogram je kandidat za ICSI metodu.
    Sin je iz ICSI postupka -8% progresivno pokretnih a sadašnja trudnoća je iz ICSI - 4% uz jako lošu morfologiju. Nalaz sve lošiji s godinama. Samo pozitivno. 🍀
    Jane žao mi je💔
    Uniqlo čestitam i Uživaj u trudnoći 🩷🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

ivaaa30
    10. Rujan 2025. 09:39

Barrrbi nadam se da će i nama uspjeti, čitala sam da je naša dijagnoza kandidat za ICSI. A ništa, zovemo za konzultacije i idemo u borbu. 
    Još se mislim između Pronatal klinike u Češkoj i Bahceci u Sarajevu.
    Za obje sam čitala dobra iskustva i čula neke preporuke. Nadam se da ćemo napraviti pravi izbor.

👩🏻 30 - hormoni✔️ ciklusi✔️
    👨🏻 31 - oligoasthenoteratozoospermia
    Pokušavamo od 10/2024

• Avisss
    10. Rujan 2025. 09:42

Uniqlo7

Pozdrav drage cure.. proslo je vec neko vrijeme da se nisam javljala, obzirom da su mi neke informacije baš teško padale, odlučila sam se odmaknuti… moj put je imao sretan završetak, radila sam 2. Prirodnjak u KBCSM i uspjeli smo, sada brojim 9. Tjedan trudnoće 🥰
    Kod sebe imam prolutex (kupljen u 4. Mjesecu) a vrijednost mu je do 10/25. Ako nekoj curi treba, imam tri bočice, poklanjam ih nekome u hrvatskoj (tiskom). Svima želim puno sreće i ustrajnosti 🫶🏼🫶🏼🫶🏼

Čestitke Uniqlo7!!! 😍😍😍

Ako nisi već nekome poklonila, ja bi rado uzela...😊

👩 41 👨39
    1. IVF 05/2024 - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala), planiran FET nakon oporavka
    1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌

Blueberry12
    10. Rujan 2025. 09:44

Jane joj kako mi je zao… stvarno se u ovoj grupi iskreno radujes svakom plusu jer znas da je mukotrpan rad iza toga. Skupi snage i u nove pobjede. Ja sam uvijek za promjene ako vec par puta imas neuspjeh u istoj klinici. Sretno! ❤️🍀

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
    9/25 prvi postupak⏳✨
    💊 estrofem 💉menopur 225….

Blueberry12
    10. Rujan 2025. 09:46

Uniqlo iskrene cestitkeeee! Zelim ti lijepu i urednu trudnocu ✨

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
    9/25 prvi postupak⏳✨
    💊 estrofem 💉menopur 225….

jane23
    10. Rujan 2025. 09:56

Uniqlo bas mi je drago 🥰 cestitam od srca ❤️❤️ jako mi je drago zbog tebe!

Hvala vam cure na rijecima podrske 🥰 sve ste ❤️

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅ 🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// 06.2025. 💉 Rekovelle + Ganirelix - 9 oplođeno, 2 🐧🐧 /// 9.mj. FET 1 🐧 🙏 Prolutex

Marija1990
    10. Rujan 2025. 10:02

Bebolina2024 držim fige da poziv za udomljavanje dođe što prije. Jako lijepo od vas! ❤️
    Lea25, Uniqlo7 čestitam cure, nadam se da će trudnoće proći uredno. ❤️
    jane23 žao mi je zbog negativnog testa. 😔 Ne želim ti davat lažnu nadu, ali znam da cure ovdje pišu da CB nisu baš najpouzdaniji testovi... Plus ako je još možda rano... Meni su u Poliklinici IVF odma nakon aspiracije dali Duphaston, Prolutex plus vaginalete kao pripremu za transfer. Nažalost, nismo došli do njega... Svakako bi na vašem mjestu otišla i privatno, barem na konzultacije. Dio privatnih klinika ima i postupke preko HZZO-a pa vas ništa ne košta zapisat se. Iako se nadam da je ova preostala blastica dobitna. 🍀

Batica hvala ti puno! Također želim svu sreću na FET-u koji je ispred vas. 🍀
    Hvala ti za informaciju oko DNK fragmentacije spermija - pišem svakako. Znam da postoji još dosta složenijih pretraga, no nekako mislim da ćemo pričekat idući postupak, pa ovisno o rezultatu gledat dalje... Svakako, ako se ponovi rezultat prvog postupka, krenut ćemo s daljnjim "složenijim" pretragama.
    Nisam jedino sigurna za vađenje hormona... To nije radio (osim štitnjače). Da li ima potrebe raditi FSH, LH, testosteron i sl., ukoliko je spermiogram uredan?
    Ja sutra ujutro idem vadit krv, 20ak parametara pa ćemo vidjet kako ja stojim.

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

Ivyyyy
    10. Rujan 2025. 10:11

Kod nas samo ICSI i dolazi u obzir ako se nadju spermiji na op.. a koja je razlika iznedju IvF i ICSI? I kako ide priprema za ICSI? 
    Posto mi moramo cekati 6-8 tjedana genetski test, i onda tek OP, pa da vidim da li ja u to vrijeme cekanja mogu nesto uraditi..

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA + daljnje konzultacije

ivaaa30
    10. Rujan 2025. 10:25

[li]IVF – spermiji sami ulaze u jajnu stanicu. IVF se preporučuje kad nema većih muških faktora neplodnosti.[/li]
    [li]ICSI – jedan spermij se direktno ubrizgava u jajnu stanicu. ICSI se preporučuje kod slabijih spermiograma, prethodnih neuspjelih oplodnji ili kod manjih brojeva jajnih stanica.[/li]

👩🏻 30 - hormoni✔️ ciklusi✔️
    👨🏻 31 - oligoasthenoteratozoospermia
    Pokušavamo od 10/2024

Uniqlo7
    10. Rujan 2025. 10:41

Hvala vam drage cure🫶🏼🫶🏼🫶🏼
    Avisss može, javi se na mail u opisu :)

29.
    Biokemijska 11/24
    Amh 2.1 pmol
    1. 4/25 Poliklinika IVF ET x
    2. 6/25 Vinogradska ET x
    3. 7/25 Vinogradska ET ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.