Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    09. Rujan 2025. 10:16

Marisha točno razumijem kako se osjećaš. Mene je isto baš strah, čak ne neuspjeha nego da mi se ne ponovi missed. A ne vidim da ću išta postići ako pričekam još koji mjesec. Želim ti puno sreće i što manje stresa. Jesi ti kod dr. Lane, nešto mi zvoni da si ju ranije spominjala? Ona je meni divna i nadam se da će mi biti i ovaj put, iako mi je i Škvorc drag.

Aurora dobrodošla na temu. Ja sam bila na 2 stimulirana postupka i nisam imala nikakve posljedice. Moja prijateljica je imala torziju jajnika no to je jako jako rijetko. Sada je sretna mama zahvaljujući IVF-u. Nisam išla u prirodni ali nekima i to uspije pa zašto ne. U svakom slučaju sretno!

Rolice drago mi je da ponovno krećeš i to kod Škvorca, nadam se da ćeš biti zadovoljna kod njih i da će biti uspješno🍀 Ispunim anketu kad ulovim vremena.

Ivyyy sretno s TESE, vjerujem da si jako nervozna, želim vam svu sreću da nađu lijepi broj♥️ 

Riamaro ti već na pola puta♥️  Kako se osjećaš?

Ja sam zvala polikliniku da se naručim na prvi uzv za FET, danas sam dobila M. Zamolila sam ih da dođem 10. dan na uzv umjesto 8./9. jer sam na putu i rekli su nema problema pa mi je idući čet uzv.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Saniii
    09. Rujan 2025. 10:17

Sirena žao mi je zbog negativnog testa 😔🤗
    Zelena123 kupiš čisti mio inositol i piješ, dodatno uzimas ostale vitamine. Sastav gynositola je upravo to, mioinositol i folna.
    AuroraBorealis dobrodošla 🤗, kao netko tko ima puno iskustva ja bih ti preporučila da preskočite sve manje uspješne metode i idete na stimulirani Ivf, prvenstveno zbog vaših godina a i uspješnosti. Inseminacija ima smisla za curke ispod 30g i sa normo sgramom ,u suprotnom je čisto gubljenje vremena, jer inseminacija je kao i odnosi doma, samo što dr fizički ubaci sjeme u rodnicu :). Prirodni ivf je isto lutrija jer se lovi samo jedna js I ako se ima vraški sreće da se ulovi pitanje je dal će ta jedan folikul uopće sadržavati js, pa dal će se oploditi pa nastavit dijeliti itd. Prirodni Ivf ima smisla dok čekaš da dođeš na red za lijekove ili između 2 postupka. Svatko donosi odluku za sebe, ali ja smatram da prvo treba znati sve informacije i biti upućen u statistiku uspješnosti te prednost/mane određenog postupka da bi se moglo donijeti najbolju odluku za nas, i najbitnije od svega biti miran s tom odlukom.
    Vezano za posljedice lijekova, evo ja sam u postupcima od 2020g, imam ih brdo iza sebe i nemam hvala Bogu nikakvih posljedica dosad, redovno kontroliram dojke, a ginekološke pretrage ionako stalno radim zbog postupaka. Fizički također nemam nikakvih promjena. Dugoročne posljedice nisu još istražene jer sami ivf ne postoji tako dugo da bi se iste vidjele, to će tek generacija iza nas svjedočiti. Sretno što god odlučili 🤞🙏
    Rolica ma bravo za trud 👍 i veliko hvala primarijusu B.
    Ivyyy držim najcvršće 🤞 da nađu nekoliko plivača 🤞🙏. Uvijek posebno jako navijam za azoo borilice ❤️
    Riamaro podržavam  inicijativu 💪😘🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Rolica
    09. Rujan 2025. 10:18

Riamaro slažem se, bilo bi super da se jave cure koje su već istraživale neke teme. Čini mi se ponekad kao da smo ostale same nas par na tom portalu, a realno svima treba i dobro dođe svaka informacija, a ima i dosta klikova po webu što pokazuje da ipak žene gledaju i istražuju. Šteta da gomila informacija ostane ovdje izgubljeno na starim stranicama foruma :/
    .
    Evo recimo zadnje smo stavile članak o testovima EMMA(Endometrial Microbiome Metagenomic Analysis), koji analizira sastav mikrobioma endometrija, i ALICE (Analysis of Infectious Chronic Endometritis), koji otkriva prisutnost patogenih bakterija. Nisam imala pojma da to uopće postoji, a na žalost nije niti dostupno u HR, ali može se napraviti u Sloveniji i Bosni.
    .
    Pusa svimaaaa, Sirena ❤️

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 39 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Rolica
    09. Rujan 2025. 10:21

Sanii, Lori hvala vam, pusa cure 

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 39 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

💜Medenko
    09. Rujan 2025. 10:42

Hvala curama puno na trudu i borbi..svi učimo jedni od drugih ovdje..vrijeme leti i zelis jedino znati da si dao svoj maksimum i da ne žališ…po pitanju bilo cega..pusa i sretno svima❤️🙏🏽❤️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

• Avisss
    09. Rujan 2025. 10:46

Leli91

Pozdrav curke, čitam vas malo iz prikrajka. Držim svima fige da što prije dođete do svoje bebice. Ima li ovdje netko tko ide u IVF polikliniku, preko HZZO. Da li inzistiraju da je pije kontracepcija mjesec dana prije postupka kao i Beti+ ili nema toga, zaboravila sam pitati na konzultacijama.

Pozdrav Leli, mi smo u polklinici IVF.

Prije postupka nisam pila nikakvu kontracepciju...možda ovisi od slučaja do slučaja?

👩 41 👨39
    1. IVF 05/2024 - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala), planiran FET nakon oporavka
    1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌

• laganiniii
    09. Rujan 2025. 10:56

Pozdrav curke, nije me bilo par dana 
    Držim fige za pozitivne bete tko čeka, a ostalima strpljenja 
    Ja došla pitati štoo mislite kad se najranije može napraviti test nakon transfera a da bi mogao pokazati nešto ako ima što
    Danas mi je 7dnt (petodnevni) i ubijaaa ovo čekanje, vrime presporo prolazi
    Sretno svimaaaa 😘

👸 - '92 (AMH-8)
    🤵 -' 96 (sve ok)
    01/25 hsg uredan
    4 godine neuspjelih pokušaja ❌
    08/25 IVF, 4 js, 4 oplođene, 1 vraćena, 3 ❄️
    -čekanje-

Marija1990
    09. Rujan 2025. 11:10

Želim pozdraviti cure s kojima sam dijelila život krajem 2024. i prvi dio 2025. godine, te dobrodošlicu svim novim curkama. Redovito vas čitam zadnjih dva mjeseca. Vidim da je dio borilica uspio 🧡, a dio nas je još uvijek u borbi, na putu prema cilju... 🍀

Nakon pola godine pauze, i mi se vraćamo u MPO, nastavljamo našu borbu.
    Rezultati prvog postupka osobno su mi teško pali, s obzirom na uredne nalaze i naizled idiličnu situaciju i optimizam doktora do trenutka aspiracije. Psihički sam se oporavila, malo dodatno istraživala i sad sam spremna nastavit dalje. 💪🏼
    U međuvremenu sam otkrila da sam tijekom prvog postupka imala kroničnu upalu zuba (iako me u tom trenutku ništa nije boljelo i bila sam na redovitim pregledima kod zubara, tek je na ortopanu otkrivena kronična upala). Kasnije sam saznala da postoje stručna istraživanja i članci da problemi sa zubima mogu rezultirati s privremenom neplodnošću, pa neke inozemne klinike između ostalih nalaza traže i nalaz zubara da je sve uredu.
    Inače, zadnjih 2-3 mjeseca pijem dosta suplemenata, posebice za poboljšanje kvalitete jajnih stanica (prenatal Novalac, Q10 - ubiquinol, omega-3, vitamin C i D, B12 te inofolic (možda nekoj od curka pomogne)).

Naš idući potupak biti će opet u Poliklinici IVF. Ja sam krenula vaditi nalaze (brisevi su uredni). U četvrtak idem vaditi krv (3. dan ciklusa), provjeriti spolne hormone, štitnjaču te još par faktora (vitamine D, B6, B12, folnu, prolaktin, feritin, željezo). Čim skupim nalaze, dogovorit ćemo termin u Poliklinici.

Ja imam pitanje vezano za muški faktor - da li mislite da ima smisla trenutno raditi neke dodatne pretrage s muške strane ukoliko je spermiogram uredan (dva puta rađen nalaz)? Štitnjača je također uredu.

Želim nam svima puno sreće i da se nastavimo družit na nekoj od tema za bebe u 2026. ❤️

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

💜Medenko
    09. Rujan 2025. 11:28

Marija1990

Želim pozdraviti cure s kojima sam dijelila život krajem 2024. i prvi dio 2025. godine, te dobrodošlicu svim novim curkama. Redovito vas čitam zadnjih dva mjeseca. Vidim da je dio borilica uspio 🧡, a dio nas je još uvijek u borbi, na putu prema cilju… 🍀

Nakon pola godine pauze, i mi se vraćamo u MPO, nastavljamo našu borbu.
    Rezultati prvog postupka osobno su mi teško pali, s obzirom na uredne nalaze i naizled idiličnu situaciju i optimizam doktora do trenutka aspiracije. Psihički sam se oporavila, malo dodatno istraživala i sad sam spremna nastavit dalje.💪🏼
    U međuvremenu sam otkrila da sam tijekom prvog postupka imala kroničnu upalu zuba (iako me u tom trenutku ništa nije boljelo i bila sam na redovitim pregledima kod zubara, tek je na ortopanu otkrivena kronična upala). Kasnije sam saznala da postoje stručna istraživanja i članci da problemi sa zubima mogu rezultirati s privremenom neplodnošću, pa neke inozemne klinike između ostalih nalaza traže i nalaz zubara da je sve uredu.
    Inače, zadnjih 2-3 mjeseca pijem dosta suplemenata, posebice za poboljšanje kvalitete jajnih stanica (prenatal Novalac,Q10 - ubiquinol, omega-3, vitamin C i D, B12 te inofolic (možda nekoj od curka pomogne)).

Naš idući potupak biti će opet u Poliklinici IVF. Ja sam krenula vaditi nalaze (brisevi su uredni). U četvrtak idem vaditi krv (3. dan ciklusa), provjeriti spolne hormone, štitnjaču te još par faktora (vitamine D, B6, B12, folnu, prolaktin, feritin, željezo). Čim skupim nalaze, dogovorit ćemo termin u Poliklinici.

Ja imam pitanje vezano za muški faktor - da li mislite da ima smisla trenutno raditi neke dodatne pretrage s muške strane ukoliko je spermiogram uredan (dva puta rađen nalaz)? Štitnjača je također uredu.

Želim nam svima puno sreće i da se nastavimo družit na nekoj od tema za bebe u 2026.❤️

Marija kod mene je to doista bilo tako..u postupku krajem prošle sam bila kod zubara..čistila mi je kamenac i primjetila ajme koliko krvariš ti mora da si trudna...beta je to potvrdila par dana kasnije...u 5 mj.mi se sad okrhnuo zub sam od sebe...smje se ona pa nisi valjda opet trudna...dan poslije beta 291...tako da ispada da je moja zubarica točnija od testova...
    Tebi sretno draga..

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

• Avisss
    09. Rujan 2025. 11:44

Marija1990

Inače, zadnjih 2-3 mjeseca pijem dosta suplemenata, posebice za poboljšanje kvalitete jajnih stanica (prenatal Novalac,Q10 - ubiquinol, omega-3, vitamin C i D, B12 te inofolic (možda nekoj od curka pomogne)).

Želim nam svima puno sreće i da se nastavimo družit na nekoj od tema za bebe u 2026.❤️

Pozdrav Marija, evo i mi se spremamo za listopad i novi ciklus u poliklnici IVF. Prvi postupak nažalost neuspješan.
    I ja pokušavam poraditi na kvaliteti jajnih stanica. Koristim sve ovo što i ti koristiš, ali zanima me u kojoj dozi piješ omegu i Q10?

👩 41 👨39
    1. IVF 05/2024 - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala), planiran FET nakon oporavka
    1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.