Mi danas imamo razgovor kod androloga i dogovor za TESA, s obzirom na nase 0 na spermiogramu.. mogu reci da me hvata tolika nervoza, sta i kako, da razmisljam sta ako nebudu nista nasli i niti ne mozemo na ICSI, vec sam svjesna dijagnoze ali negdje me drzi nada i vjera u Boga i da mozda ipak ne bude sve tako crno, mozda nadju nesto barem za jedan postupak.. zato vam svima zelim srecu, da vam uspiju svi postupci na koje idete i da ipak na kraju svaka od nas drzi svoje cudo na rukama🙏🥹
👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
AMH 5.39
👱🏻♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8 /genetski nalazi + mikrodelacija y kromosoma uredna
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
09/25 TESA konzultacije
Mi danas imamo razgovor kod androloga i dogovor za TESA, s obzirom na nase 0 na spermiogramu.. mogu reci da me hvata tolika nervoza, sta i kako, da razmisljam sta ako nebudu nista nasli i niti ne mozemo na ICSI, vec sam svjesna dijagnoze ali negdje me drzi nada i vjera u Boga i da mozda ipak ne bude sve tako crno, mozda nadju nesto barem za jedan postupak.. zato vam svima zelim srecu, da vam uspiju svi postupci na koje idete i da ipak na kraju svaka od nas drzi svoje cudo na rukama🙏🥹
Ivyyyy zelim vam od ❤️da se nađe dovoljno za vas🙏🏽
Ja taman s pregleda,sve ok..uveli i nove💉..aspiracija ili sub ili pon..pa javim za listu😉
Samo naprijed cure..nema bolje podrške od ove😘😘😘
🙋🏽♀️-42g. 🙋♂️-44g.
jajovodi✂️,
Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️🔥
Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟..sve u redu..❤️..cekamo prenatal💓🤰🏽
Hvala cure, puno mi znače vaša iskustva.
I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe. Tak da nikakve koristi.
donna9 drago mi je što prvi pokušaj bio uspješan. Inicijalno kad smo prije dvije godine odlučili imati dijete rekli smo ako bude bude i da nećemo ništa forsirati. Nismo planirali ići na MPO. No, sada razmišljam možda probat jedan prirodni, pa onda vidjeti želim li nastaviti dalje.
👱🏻♀️(38), AMH 11,2, TSH 3,2 (Euthyrox)
👨🏻 (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
pokušavamo od 05/23
Vinogradska:
06/25 - prve konzultacije
09/25 - 1. IVF u pc - 1 folikul, negativna aspiracija ❌
11/25 - 2. IVF/ICSI stimulirani (Bemfola 225)
I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe.Tak da nikakve koristi.
donna9 drago mi je što prvi pokušaj bio uspješan. Inicijalno kad smo prije dvije godine odlučili imati dijete rekli smo ako bude bude i da nećemo ništa forsirati. Nismo planirali ići na MPO. No, sada razmišljam možda probat jedan prirodni, pa onda vidjeti želim li nastaviti dalje.
Koje su vam vrijednosti spermiograma? Ne cini mi se posve utemeljeno ovo sto navodi da ima dovoljno materijala
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Advocatus da kužim… možeš se eventualno zapisati na listu negdje privatno preko hzzo-a pa ti to bude opcija b). Želim ti puno sreće i brz uspjeh
.
Vezano za naš portal Miraculum, uspjele smo doći do Bolanče i pristao je pisati članke :) Rekao je da savjetuje da napišemo teme i pitanja pa će odabrati što bi obradio - cijelu temu ili više pitanja kao Q&A. Pa sam složila anonimnu anketu da svi upišete što vas zanima i općenito što bi voljele da se obradi od tema:
https://docs.google.com/forms/d/1Ju2_QkmtQhbk5TvOufaXayDbajas3vu68q0_WCTVEto/edit?hl=hr
.
pusa svim curkama!
Super 🤞🤞
👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, 4G/4G Homozigot, imunološki ✔️ kariogram ✔️Nk stanice✔️biopsija✔️
🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske
2/23 i 3/23 AIH ❌
IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧
8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596, 7 tt Blighted Ovum
IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧
10/25 ET 🐧🐧 11 dpt beta 1064 IU/L, 13 dpt 2422 IU/L
I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe.Tak da nikakve koristi.
Koje su vam vrijednosti spermiograma? Ne cini mi se posve utemeljeno ovo sto navodi da ima dovoljno materijala
Koncentracija 19,99
Vitalnost 52% (ref.vr. 54%)
Pokretni 42,41% (ref.vr. 42%)
Akivno pokretni 29,15% (ref.vr. 30%)
👱🏻♀️(38), AMH 11,2, TSH 3,2 (Euthyrox)
👨🏻 (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
pokušavamo od 05/23
Vinogradska:
06/25 - prve konzultacije
09/25 - 1. IVF u pc - 1 folikul, negativna aspiracija ❌
11/25 - 2. IVF/ICSI stimulirani (Bemfola 225)
Pozdrav svim curkama! Došla sam vam zaželjeti sreću i baby dust ✨🫶
Težak je put koji sve ovdje prolazimo, i ta “IVF priča” kako je zovem, nas prati i kasnije. Uzme sve svoj danak. Tako da, žene vi ste snažnije nego mislite 🫂 Budite nježne prema sebi.
Maleni i ja vas pozdravljamo 🩵
Vidim da nas je dosta u situaciji gdje je presudan muški faktor neplodnosti, a pratim i da neke curke baš dosta znaju o tome i bacaju se u istraživanja.
Voljela bih da mi, koje smo ipak u tome aktivnije, nekako udružimo snage i potaknemo sve da se više priča i radi na tome. Prolazimo sve i svašta, a u masi slučajeva muškarca se jedva i pogleda, što mi je užasno!!!
Ako malo zakopate duplje, vidjet ćete da u inozemstvu postoje terapije i konkretizirani standardi u liječenju muške neplodnosti.
Mislim da nam je ovaj forum i Miraculum web dobra početna točka. Ovdje nam je Rolica i nekolicina žena dala glas, i voljela bih kad bismo to iskoristile da pomognemo sebi i drugima. Želim, prije svega, pomoći svom čovjeku.. Ako biste se uključile na ovu temu muške neplodnosti i podijelile svoja iskustva/istraživanja/saznanja i sl, javite se ili na Miraculum ili na mail da probamo složiti nešto.
Evo, ja sam konkretno poslala upit planira li se u nekoj budućnosti osnovati nekakav centar za liječenje muške neplodnosti… i jako puno istražujem hormonsku neravnotežu. Voljela bih kad bismo uspjele utjecati na javnost, da osvijestimo ovaj problem i djelujemo na zdravstvo kako bi se nešto pokrenulo u ovom smjetu. Sretno nam svima 🧡

👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31
- čekamo dječaka 👦🏽 🩵
riamarro@hotmail.com
Pozdrav curke, čitam vas malo iz prikrajka. Držim svima fige da što prije dođete do svoje bebice. Ima li ovdje netko tko ide u IVF polikliniku, preko HZZO. Da li inzistiraju da je pije kontracepcija mjesec dana prije postupka kao i Beti+ ili nema toga, zaboravila sam pitati na konzultacijama.
Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
i tamo gdje zelim cu sigurno doc
Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
U konzultacijama za drugu bebu
lelicaa91@gmail.com
Marisha točno razumijem kako se osjećaš. Mene je isto baš strah, čak ne neuspjeha nego da mi se ne ponovi missed. A ne vidim da ću išta postići ako pričekam još koji mjesec. Želim ti puno sreće i što manje stresa. Jesi ti kod dr. Lane, nešto mi zvoni da si ju ranije spominjala? Ona je meni divna i nadam se da će mi biti i ovaj put, iako mi je i Škvorc drag.
Aurora dobrodošla na temu. Ja sam bila na 2 stimulirana postupka i nisam imala nikakve posljedice. Moja prijateljica je imala torziju jajnika no to je jako jako rijetko. Sada je sretna mama zahvaljujući IVF-u. Nisam išla u prirodni ali nekima i to uspije pa zašto ne. U svakom slučaju sretno!
Rolice drago mi je da ponovno krećeš i to kod Škvorca, nadam se da ćeš biti zadovoljna kod njih i da će biti uspješno🍀 Ispunim anketu kad ulovim vremena.
Ivyyy sretno s TESE, vjerujem da si jako nervozna, želim vam svu sreću da nađu lijepi broj♥️
Riamaro ti već na pola puta♥️ Kako se osjećaš?
Ja sam zvala polikliniku da se naručim na prvi uzv za FET, danas sam dobila M. Zamolila sam ih da dođem 10. dan na uzv umjesto 8./9. jer sam na putu i rekli su nema problema pa mi je idući čet uzv.
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
Sirena žao mi je zbog negativnog testa 😔🤗
Zelena123 kupiš čisti mio inositol i piješ, dodatno uzimas ostale vitamine. Sastav gynositola je upravo to, mioinositol i folna.
AuroraBorealis dobrodošla 🤗, kao netko tko ima puno iskustva ja bih ti preporučila da preskočite sve manje uspješne metode i idete na stimulirani Ivf, prvenstveno zbog vaših godina a i uspješnosti. Inseminacija ima smisla za curke ispod 30g i sa normo sgramom ,u suprotnom je čisto gubljenje vremena, jer inseminacija je kao i odnosi doma, samo što dr fizički ubaci sjeme u rodnicu :). Prirodni ivf je isto lutrija jer se lovi samo jedna js I ako se ima vraški sreće da se ulovi pitanje je dal će ta jedan folikul uopće sadržavati js, pa dal će se oploditi pa nastavit dijeliti itd. Prirodni Ivf ima smisla dok čekaš da dođeš na red za lijekove ili između 2 postupka. Svatko donosi odluku za sebe, ali ja smatram da prvo treba znati sve informacije i biti upućen u statistiku uspješnosti te prednost/mane određenog postupka da bi se moglo donijeti najbolju odluku za nas, i najbitnije od svega biti miran s tom odlukom.
Vezano za posljedice lijekova, evo ja sam u postupcima od 2020g, imam ih brdo iza sebe i nemam hvala Bogu nikakvih posljedica dosad, redovno kontroliram dojke, a ginekološke pretrage ionako stalno radim zbog postupaka. Fizički također nemam nikakvih promjena. Dugoročne posljedice nisu još istražene jer sami ivf ne postoji tako dugo da bi se iste vidjele, to će tek generacija iza nas svjedočiti. Sretno što god odlučili 🤞🙏
Rolica ma bravo za trud 👍 i veliko hvala primarijusu B.
Ivyyy držim najcvršće 🤞 da nađu nekoliko plivača 🤞🙏. Uvijek posebno jako navijam za azoo borilice ❤️
Riamaro podržavam inicijativu 💪😘🤗
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji