Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    09. Rujan 2025. 08:52

Advocatus da kužim... možeš se eventualno zapisati na listu negdje privatno preko hzzo-a pa ti to bude opcija b). Želim ti puno sreće i brz uspjeh 
    .
    Vezano za naš portal Miraculum, uspjele smo doći do Bolanče i pristao je pisati članke :) Rekao je da savjetuje da napišemo teme i pitanja pa će odabrati što bi obradio - cijelu temu ili više pitanja kao Q&A. Pa sam složila anonimnu anketu da svi upišete što vas zanima i općenito što bi voljele da se obradi od tema:
    https://docs.google.com/forms/d/1Ju2_QkmtQhbk5TvOufaXayDbajas3vu68q0_WCTVEto/edit?hl=hr
    .
    pusa svim curkama! 

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 39 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Ivyyyy
    09. Rujan 2025. 08:57

Mi danas imamo razgovor kod androloga i dogovor za TESA, s obzirom na nase 0 na spermiogramu.. mogu reci da me hvata tolika nervoza, sta i kako, da razmisljam sta ako nebudu nista nasli i niti ne mozemo na ICSI, vec sam svjesna dijagnoze ali negdje me drzi nada i vjera u Boga i da mozda ipak ne bude sve tako crno, mozda nadju nesto barem za jedan postupak.. zato vam svima zelim srecu, da vam uspiju svi postupci na koje idete i da ipak na kraju svaka od nas drzi svoje cudo na rukama🙏🥹

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA + daljnje konzultacije

💜Medenko
    09. Rujan 2025. 09:24

Ivyyyy

Mi danas imamo razgovor kod androloga i dogovor za TESA, s obzirom na nase 0 na spermiogramu.. mogu reci da me hvata tolika nervoza, sta i kako, da razmisljam sta ako nebudu nista nasli i niti ne mozemo na ICSI, vec sam svjesna dijagnoze ali negdje me drzi nada i vjera u Boga i da mozda ipak ne bude sve tako crno, mozda nadju nesto barem za jedan postupak.. zato vam svima zelim srecu, da vam uspiju svi postupci na koje idete i da ipak na kraju svaka od nas drzi svoje cudo na rukama🙏🥹

Ivyyyy zelim vam od ❤️da se nađe dovoljno za vas🙏🏽
    Ja taman s pregleda,sve ok..uveli i nove💉..aspiracija ili sub ili pon..pa javim za listu😉
    Samo naprijed cure..nema bolje podrške od ove😘😘😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

• AuroraBorealis
    09. Rujan 2025. 09:36

Hvala cure, puno mi znače vaša iskustva. 
    I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe.  Tak da nikakve koristi.

donna9 drago mi je što prvi pokušaj bio uspješan. Inicijalno kad smo prije dvije godine odlučili imati dijete rekli smo ako bude bude i da nećemo ništa forsirati. Nismo planirali ići na MPO. No, sada razmišljam možda probat jedan prirodni, pa onda vidjeti želim li nastaviti dalje. 

Ja (38), svi nalazi uredni - jedino terapija za snižavanje TSH; AMH 11,2, TSH 2,8
    On (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
    pokušavamo od 05/23
    Vinogradska:
    06/25 - prve konzultacije
    09/25 - planiran prvi IVF u prirodnom ciklusu
    11/25 - na listi za lijekove i planiran stimulirani postupak

• advocatus
    09. Rujan 2025. 09:42

AuroraBorealis

I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe. Tak da nikakve koristi.

donna9 drago mi je što prvi pokušaj bio uspješan. Inicijalno kad smo prije dvije godine odlučili imati dijete rekli smo ako bude bude i da nećemo ništa forsirati. Nismo planirali ići na MPO. No, sada razmišljam možda probat jedan prirodni, pa onda vidjeti želim li nastaviti dalje.

Koje su vam vrijednosti spermiograma? Ne cini mi se posve utemeljeno ovo sto navodi da ima dovoljno materijala

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

Sirenaa
    09. Rujan 2025. 09:54

Rolica

Advocatus da kužim… možeš se eventualno zapisati na listu negdje privatno preko hzzo-a pa ti to bude opcija b). Želim ti puno sreće i brz uspjeh
    .
    Vezano za naš portal Miraculum, uspjele smo doći do Bolanče i pristao je pisati članke :) Rekao je da savjetuje da napišemo teme i pitanja pa će odabrati što bi obradio - cijelu temu ili više pitanja kao Q&A. Pa sam složila anonimnu anketu da svi upišete što vas zanima i općenito što bi voljele da se obradi od tema:
    https://docs.google.com/forms/d/1Ju2_QkmtQhbk5TvOufaXayDbajas3vu68q0_WCTVEto/edit?hl=hr
    .
    pusa svim curkama!

Super 🤞🤞

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki ✔️ kariogram ✔️histero
    🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
    5/2021 missed 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 i 3/23 AIH ❌
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596, 7 tt Blighted Ovum

ivaaa30
    09. Rujan 2025. 09:56

Ja sam vam pisala prije nekih mjesec dana. Nakon toga išli smo kod androloga/urologa koji je rekao da suprug može popraviti dijagnozu (OAT) suplementima jer nema fizičkih oštećenja.
    Za mjesec dana ponavlja spermiogram da vidimo je li se išta popravilo. A u međuvremenu smo zvali klinike u Češkoj (Pronatal) i Sarajevu (Bahceci) tako da planiramo na konzultacije i krenuti vaditi nalaze. Da budemo spremni u slučaju da se spermio ne popravi.
    Ima li itko iskustva s ovim klinikama? I je li itko zapravo uspio popraviti dijagnozu OAT? 

Svim curama želim puuuno sreće i nadam se da će se svaka izboriti s onim s čim se bori❤️

👩🏻 30 - hormoni✔️ ciklusi✔️
    👨🏻 31 - oligoasthenoteratozoospermia
    Pokušavamo od 10.2024.

• AuroraBorealis
    09. Rujan 2025. 10:01

advocatus

AuroraBorealis

I kod nas je doktorica preporučila preskočiti inseminaciju zbog godina i muževog spermiograma koji varira. A on je bio kod androloga, samo nije rekao ništa pametno i više je pričao o tome da žene u mojoj dobi imaju lažne ovulacije i da treba pogoditi pravu, a da on ima dovoljno materijala da do začeća dođe. Tak da nikakve koristi.

Koje su vam vrijednosti spermiograma? Ne cini mi se posve utemeljeno ovo sto navodi da ima dovoljno materijala

Koncentracija 19,99
    Vitalnost 52% (ref.vr. 54%)
    Pokretni 42,41% (ref.vr. 42%)
    Akivno pokretni 29,15% (ref.vr. 30%)

Ja (38), svi nalazi uredni - jedino terapija za snižavanje TSH; AMH 11,2, TSH 2,8
    On (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
    pokušavamo od 05/23
    Vinogradska:
    06/25 - prve konzultacije
    09/25 - planiran prvi IVF u prirodnom ciklusu
    11/25 - na listi za lijekove i planiran stimulirani postupak

riamaro
    09. Rujan 2025. 10:03

Pozdrav svim curkama! Došla sam vam zaželjeti sreću i baby dust ✨🫶
    Težak je put koji sve ovdje prolazimo, i ta “IVF priča” kako je zovem, nas prati i kasnije. Uzme sve svoj danak. Tako da, žene vi ste snažnije nego mislite 🫂 Budite nježne prema sebi. 
    Maleni i ja vas pozdravljamo 🩵 

Vidim da nas je dosta u situaciji gdje je presudan muški faktor neplodnosti, a pratim i da neke curke baš dosta znaju o tome i bacaju se u istraživanja. 
    Voljela bih da mi, koje smo ipak u tome aktivnije, nekako udružimo snage i potaknemo sve da se više priča i radi na tome. Prolazimo sve i svašta, a u masi slučajeva muškarca se jedva i pogleda, što mi je užasno!!! 
    Ako malo zakopate duplje, vidjet ćete da u inozemstvu postoje terapije i konkretizirani standardi u liječenju muške neplodnosti. 
    Mislim da nam je ovaj forum i Miraculum web dobra početna točka. Ovdje nam je Rolica i nekolicina žena dala glas, i voljela bih kad bismo to iskoristile da pomognemo sebi i drugima. Želim, prije svega, pomoći svom čovjeku.. Ako biste se uključile na ovu temu muške neplodnosti i podijelile svoja iskustva/istraživanja/saznanja i sl, javite se ili na Miraculum ili na mail da probamo složiti nešto. 
    Evo, ja sam konkretno poslala upit planira li se u nekoj budućnosti osnovati nekakav centar za liječenje muške neplodnosti… i jako puno istražujem hormonsku neravnotežu. Voljela bih kad bismo uspjele utjecati na javnost, da osvijestimo ovaj problem i djelujemo na zdravstvo kako bi se nešto pokrenulo u ovom smjetu. Sretno nam svima 🧡

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵

riamarro@hotmail.com

Leli91
    09. Rujan 2025. 10:10

Pozdrav curke, čitam vas malo iz prikrajka. Držim svima fige da što prije dođete do svoje bebice. Ima li ovdje netko tko ide u IVF polikliniku, preko HZZO. Da li inzistiraju da je pije kontracepcija mjesec dana prije postupka kao i Beti+ ili nema toga, zaboravila sam pitati na konzultacijama. 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.