Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IvonaSi2509
    23. Ožujak 2025. 21:12

Nikkitta

IvonaSi2509 joj hvala ti puno, slažem se u potpunosti da trebamo otvoreno pričati o temama koje su još uvijek nedovoljno zastupljene. 🙏🏼🥰 Što se tiče tvojih nalaza, vjerujem da će ti dr. prepisati heparin, ali nisi li imala Clexane u protokolu već? Sretno! 🍀😍
    Ikar0808 hvala ti puno za preporuku za kremu, vidiš mogla bih potražit u ljekarni takvo nešto! Za uzv svaka 2 tjedna, da, slažem se da je to prečesto, ali razumijem te skroz. Teško je! A i za doktore se u ovoj MPO priči vežemo, sve mi je poznato. 😂 Ja sam sad stavljala vaginaletu i izgleda se ogrebala s noktom jer sam odmah zatim ugledala tragove svježe krv pri brisanju. S obzirom da sam prije stavljanja Cyclogesta piškila i bilo je sve ok doslovno 5 min ranije, pretpostavljam da je ogrebotina. Na Clexanima sam pa lako krvarim, jer sam osjetila da sam malo grublje stavila. Uf, sad me i trbuh boli, a do sad cijeli dan nije. Valjda će biti ipak sve ok. Moram biti pažljivija. 🙏🏼❤️
    Marija1990 super za vijesti s uzv, sretno dalje! 🍀 A za poroke, bude ti to došlo prirodno da smanjiš/izbaciš kad osjetiš da si spremna.
    Slee da, filaju me, ali još uvijek sam zabrinuta, jer prema prof. Šimunićevom radu “Nuspojave i komplikacije uz MPO”, treba biti progesteron barem 80 nmol/L, a meni je porastao s inicijalnih 43 na dan prije transfera, na 68 s terapijom Cyclogest 400 mg x2 i Prolutex 1x. Zato smo dodali još 1 dozu Cyclogesta i uveli Duphaston. Provjerit ću progesteron opet za koji dan da vidimo učinak. Htjela sam ti reći da si vidiš jesu li to uopće i dalje gljivice, jer meni je urolog skrenuo pažnju na vaginal dryness da mi se dogodio od svega, i da probam vaginalete na bazi hijalurona. Ja sam bila uvjerena da me dolje još pecka od gljivica (iako nisam imala nikakav sirasti iscjedak) no onda sam radila sve briseve i sve ok, pa poslušala urologa. Ispalo da sam se odavno riješila gljivica, a terapija mi uzrokovala vaginalnu suhoću koja se riješila kroz kutiju ili dvije hijalurnoskih vaginaleta iz dm-a. Razmotri tu opciju. 😘

Draga vidim da si i ti u EUROPE IVF,daj mi reci kako si zadovoljna s njima?Ja cu sada na drugi fet,meni su stvarno okej,Sladjana koordinatorica je bas divna.Ali kad sam im slala nalaze mutacija napomenula sam da idem i kod hematologa po misljenje. 😁

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

• Monstera123
    23. Ožujak 2025. 21:26

IvonaSi molim te ako mozes napisati kako to funkcionira u EUROPE ivf i koja je procedura? 

💜Medenko
    23. Ožujak 2025. 21:30

Baccarat

💜Medenko

Baccarat

Einar87

Pozdrav cure, nisam se dugo javljala. Kod mene stvari nejdu najbolje, 11dnt beta 116, 13dnt beta 181. Znam da ću morati ponovno za dva dana vaditi betu, no strah me da nije vanmaternična zbog nepravilnog rasta. Od simptoma imam povremeno štrecanje koje pripisujem cyclogestu. Ima li tko kakva iskustva s nepravilnim betama i vanmaterničnom? Znam da je bilo i primjera urednih trudnoća, no ne želim se hvatati za slamku.

Meni je 2.beta isto bila 50ak% porasta,dalje je nastavila relativno pravilno i na prvom uzv-u je sve bilo uredno. Doktor je bio zadovoljan s tih 50% porasta iako sam ja bila skepticna i inzistirala na ranom uzv-u da bi iskljucila izvanmaternicnu. Mislim da je po studijama nepravilno duplanje red flag za pobacaj cak i do 12.tjedna trudnoće, ali ima i urednih trudnoca i zdravih bebica pa i kod nas na forumu😊drzim fige da i ti i ja budemo s druge strane statistike.

Medenko kad je tebi beta? Hoces se testirati ranije ili cekas?

Upravo to draga…drago mi je kad naiđem na sretnu statistiku…meni se Beta nije pravilno duplala,iako se sve činilo naizgled ok i srce je kucalo,nazalost došli smo samo do 7tj😔Beta mi je 31.3…mislim da ću ranije ipak pisnuti nekaj…strah me dosta nakon svega..u kojem si ti tjednu?

A da tako je…sad sam se sjetila,i ti si imala takvu pricu. Jel se sjecas kako su ti isle bete?
    Drzim fige da ti je ovo dobitni.
    6 tjedan meni krece od sutra.

Hej draga 180,250,590..😔nazalost meni nije donijelo srecu…tebi zelim idealan,dosadan nastavak trudnoce🙏🏽✨❤️..drzim 🤞🏽🤞🏽I pratim😘..
    Mi se isto nadamo da je dobitni💜

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

IvonaSi2509
    23. Ožujak 2025. 21:32

Monstera123

IvonaSi2509 jel mozes molim te napisati malo vise o svojem iskustvu u EUROPE IVF?
    Nisam do sada bas pratila forum pa ne znam gdje naci sve sta si pisala. Hvala unaprijed 🤗

Ja tek sada vidim objavu.
    Paa mi smo jako zadovoljni,nema jednog doktora ali su svi okej i koordinatorica nam je super.Opcenito sve uredno,svi kulturni,cak i onaj tko ceka tamo moze si napraviti kavu,uzeti sok ili vodu i tako.Dakle,sve je odlicno.Ja sam bila u stimuliranom IVFU(Gonali,Duphaston,stoperica 3kom Decapeptyl) i dobili smo 13 kvalitetnih jajnih stanica i bili smo na fetu u veljaci(Estrofem i Duphaston,5 dana pred polazak 800mg Utrogestan,dan feta i na dalje uveden Aspirin),od 8 embrija sada imamo 6 i u travnju idemo opet.Malo je skupo to sve,ali ako vec placam onda je usluga na vrhuncu.I da,mi smo isli na donaciju spermija.Nadam se da sam pomogla ☺️

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

lea25
    23. Ožujak 2025. 22:01

Hope82, mislim da si ti pitala za to “hodanje” nakon transfera. Evo moja priča o putu, hodanju i vozanju. U dosadašnjim neuspješnim postupcima, ja sam strogo mirovala, muž me dovozio i odvozio u bolnicu,nisam hodala, čak ni vozila, ništa, samo sam disala. Kad sam išla na ovaj zadnji FET, sve je pošlo po zlu. Muž je završio na intervenciji na poslu i ja sam išla sama na FET, put od cca 180km, inače ok ali kud bas tad. Već sam si tu rekla, krenulo je loše, bolje da ni ne idem😹. Ipak ujutro odem autom do autobusnog, transfer u 12, ja naivno dosla u pola 8, nema nijednog busa do Zg. Ajd rekoh otići ću tamo vlakom, doći će muž u ZG po mene. Ne pašu vlakovi nikako. Sad već bijesna, sjedam u auto i iz inata krećem u Vinogradsku. Znam da nemam tamo u to vrijeme gdje s autom, ostavim ga na kolodvoru i odem tramvajem. Ljuta, ali idem namjerno. I nakon FETa odmah ustajem i krećem na tramvaj, po auto pa doma, apsolutno luda i već tužna jer eto nisam ja te sreće za trudnoću, još uz to sve, odmah prvi dan hodanje, kretanje, vožnja… Evo ujutro idem na UZV, prvi put imam pozitivnu betu.😹😹😹😹

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

• Monstera123
    23. Ožujak 2025. 22:11

IvonaSi hvala za info.. ako ti nije problem napisati koliko to sve kosta s odlascima tamo i smještajem? Barem otprilike.. gledala sam cijenu samog IVF-a i mislim da je pisalo 3000 samo postupak, dakle bez lijekova. Lijekovi su individualno, ali me zanima koliko jos ovo ostalo kad zbrojiš ispadne.. ako ti je bed napisati nema veze. 

IvonaSi2509
    23. Ožujak 2025. 22:49

Monstera123

IvonaSi hvala za info.. ako ti nije problem napisati koliko to sve kosta s odlascima tamo i smještajem? Barem otprilike.. gledala sam cijenu samog IVF-a i mislim da je pisalo 3000 samo postupak, dakle bez lijekova. Lijekovi su individualno, ali me zanima koliko jos ovo ostalo kad zbrojiš ispadne.. ako ti je bed napisati nema veze.

Monstera123

Lijekovi su me izašli,e to moram provjerit,znači imam 3 kutije Gonala(2 od 900 jedinica i jednu od 450 mislim) pa još Decapeptyl,nešto sam preko svoje doktorice dobila ☺️
    Moram napomenut da sam fet plaćala jer u IVF postupku u cijeni je samo et,pa ako se odlučiš i ako kažu et onda manje platiš.
    Evo ti moj mail,javi mi se da ti sve točno šibnem jer imam račune,pa sutra ti točno sve objasnim ☺️
    ivona.sipura@hotmail.com

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

baza1
    23. Ožujak 2025. 22:51

Pozdrav cure dali je koja od vas imala iscjedak (prozirni) izvinite na izrazaju 🫣 danas mi je 4dan…strah me neuspjeha

IvonaSi2509
    23. Ožujak 2025. 22:51

Monstera123

Znači,ja sam napisala ogromni post,objavilo samo pola,aj ti meni se javi na mail,izludi me ovaj novi forum,kome još treba nije frka napisat ću 😁🙈

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

sanjushka
    23. Ožujak 2025. 23:09

Ivona ajde šibni i meni, mail je u potpisu. Skupljam iskustva za koja se nadam da mi neće trebat.. 

👩🏼 37, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim➡️ 2js + 1❄️, 2🥚, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir➡️ 1js, ET, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim➡️ 2js, 1🥚, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim ✖️
    7. 9/24 stim➡️ 4js, 3🥚, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. 2/25 stim➡️ 3js, 2🥚, ET 2x 3d zametak, ➖
    9.⏳
    s88.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.