Tera draga predivno😍 čestitke i uživajte sa svojom bebicom Boze hvala ti🙏🏻 ❤️🎊
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Nikita, ovoj trudnoći nisam imala herpes, ali ga imam 2-3 put na godinu i imala sam ga u 1. trudnoći i uvijek i jedino što meni pomože je mast iz naše lokalne ljekarne koju teta iz apoteke sama mixa + lagani sloj betrion masti. Ta kombinacija i herpes je suhi u roku od par sati. Ostane krasta ali nema više one zarazne tekućine. Za UVZ nemam neki savjet, ja sam iz početka imala preglede na svaka 2 tjedana do 12 tt. Kod svog MPO doktora privatno i kod svoje preko osiguranja. S tim da je ona samo nabrzinu pregleda otkucaje i da li je sve ok, a detaljniji UVZ mi je radio doktor. Ja imam sreću što mi je doktorica razumna i razumije moju potrebu da sam ostala kod svog MPO doktora. Sada prvi put imam razmak od 4.5 tjedana od pregleda i to mi je takva muka ali opet onaj mali razumni dio mene koji mi je ostao shvaća da nema smisla da i dalje imam preglede na svaka 2 tjedna. Ja sam betu vadila nekih 5-6 puta jer mi se nije pravilno duplala, redovito sam se testirala do čak 8 tt 🙈🙉. Znala sam da to nema nikakvog smisla ali jbg. luda glava i PTSP od IVFa 🤣. Svakako idi tamo gdje se osjećaš najbolje i doktoru kojem vjeruješ. Evo ja sada nisam 8 tjedana vidla svog MPO doktora i tako mi fali, k njemu idem tek u 4 mjesecu na big anomaly scan.
Vinogradska 🏥 since 05/2013
▪️jajovod✂️
1. IVF 11/13❌️
2. IVF 11/14❌️
3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
▪︎jajovod✂️
4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
1. fet beta ❌️
2.fet beta ❌️
3.fet beta ❌️
5. IVF - 4/23 ❌️
🐧🐧
4. fet beta ❌️
5.fet ❌️
6.IVF -2/24 ❌️
🐧🐧
6. fet beta ❌️
7.fet❌️
8.fet 8DPT + , 6tt ❤️
Molly odlicno za kariogram 🤞🏽
Lea ja sam promijenila apsolutno sve, cijeli život - pušenje 🙅♀️, prehrana, trening, suplementi, vrijeme u prirodi, opustanje, kozmetika bez parfema- pregnancy safe, bla bla al sam ostavila čašu vina prigodno, i češće nego prigodno i kava 😅🙈
Tera cestitam 🥳 brz oporavak ti zelim i puno lijepih trenutaka s bebicom ❤️
Sani hvala, ovo ima smisla! Kakvi su embriolozi kod Škvorca, zna li tko?
Zara neka samo onda nastavi pozitivno 🤞🏽🍀
Marija normalno je da se tako osjećaš i da te strah, ali znamo za što se borimo 🫶
Ivona zao mi je zbog mutacije, ali barem imas nekakvu smjernicu pa i lijek 🤞🏽 sretno
Emma, Ivka ima li vas trudnice? 😘
29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
30 👱🏼♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
- 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
- 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4/2025 stimulirani postupak ⏳
riamarro@hotmail.com
Evo samo kratki update s današnjeg ultrazvuka. Sve izgleda "vrlo dobro" po riječima doktora. Folikuli i endometrij se razvijaju sukladno danima ciklusa. Kaže doktor da nećemo forsirat s obzirom da su mi "jajnici osjetljivi" (šta god to značilo). Danas i sutra opet Menopur plus Cetrotide. U utorak ujutro opet ultrazvuk, plus vadit ćemo hormone iz krvi. Očito sam se preračunala oko aspiracije, neće bit prije četvrtka, s obzirom da trebam i štopericu uzet.
S obzirom da se potegnula tema prilagodbe načina života tijekom planiranja trudnoće i trudnoće u zadnjim postovima, i to je nešto s čime imam osobne borbe... Što se tiče prehrane i tjelovježbe, tu sam uzorna. Međutim, pušač sam i tu i tamo (i dalje, tijekom postupaka) popijem čašu, dvije vina (prigodno). Ne znam koliko to utječe na uspješnost postupka... Svjesna sam da je jajna stanica dugoročno pod "lošim utjecajem" zbog toga. Planiram u potpunosti prestat s pušenjem kad se potvrdi trudnoća. Ovo je osjetljiva tema, i bilo me prije "strah" pisat išta vezano za to jer ne želim biti osuđivana i sl. U smislu da uz sve borbe koje prolazimo, nisam se riješila poroka.
👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
👨 1995. sve uredu
- pokušavamo od 2022. prirodno
Poliklinika IVF
- 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
- 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
- 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
IvonaSi2509 jel mozes molim te napisati malo vise o svojem iskustvu u EUROPE IVF?
Nisam do sada bas pratila forum pa ne znam gdje naci sve sta si pisala. Hvala unaprijed 🤗
Pozdrav cure, nisam se dugo javljala. Kod mene stvari nejdu najbolje, 11dnt beta 116, 13dnt beta 181. Znam da ću morati ponovno za dva dana vaditi betu, no strah me da nije vanmaternična zbog nepravilnog rasta. Od simptoma imam povremeno štrecanje koje pripisujem cyclogestu. Ima li tko kakva iskustva s nepravilnim betama i vanmaterničnom? Znam da je bilo i primjera urednih trudnoća, no ne želim se hvatati za slamku.
AIH 8/23 ❌️
1. Ivf Škvorc 2/24 10js ET 1 bc, beta 17 ❌️
FET 3/24 ❌️
2. Ivf Škvorc 6/24 3js ET 2 trod ❌️
3. Ivf Repromed 10/24 10js 3 bc, ET 1 bc ❌️
Cure, danas sam imala transfer. Pojela sam krumpirice i morala sam još obaviti kupovinu. Brine me da možda nisam smjela ici po trgovinama, jer je sve ukupno trajalo vise od sat vremena. Negdje sam čitala da je bolje kretati se, nego sjediti i ležati. Kako imam od poliklinike do kuće skoro dva sata, mislila da je možda dobro malo šetati prije tolikog sjedenja.
👨42 👩42
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
IvonaSi2509 joj hvala ti puno, slažem se u potpunosti da trebamo otvoreno pričati o temama koje su još uvijek nedovoljno zastupljene. 🙏🏼🥰 Što se tiče tvojih nalaza, vjerujem da će ti dr. prepisati heparin, ali nisi li imala Clexane u protokolu već? Sretno! 🍀😍
Ikar0808 hvala ti puno za preporuku za kremu, vidiš mogla bih potražit u ljekarni takvo nešto! Za uzv svaka 2 tjedna, da, slažem se da je to prečesto, ali razumijem te skroz. Teško je! A i za doktore se u ovoj MPO priči vežemo, sve mi je poznato. 😂 Ja sam sad stavljala vaginaletu i izgleda se ogrebala s noktom jer sam odmah zatim ugledala tragove svježe krv pri brisanju. S obzirom da sam prije stavljanja Cyclogesta piškila i bilo je sve ok doslovno 5 min ranije, pretpostavljam da je ogrebotina. Na Clexanima sam pa lako krvarim, jer sam osjetila da sam malo grublje stavila. Uf, sad me i trbuh boli, a do sad cijeli dan nije. Valjda će biti ipak sve ok. Moram biti pažljivija. 🙏🏼❤️
Marija1990 super za vijesti s uzv, sretno dalje! 🍀 A za poroke, bude ti to došlo prirodno da smanjiš/izbaciš kad osjetiš da si spremna.
Slee da, filaju me, ali još uvijek sam zabrinuta, jer prema prof. Šimunićevom radu “Nuspojave i komplikacije uz MPO”, treba biti progesteron barem 80 nmol/L, a meni je porastao s inicijalnih 43 na dan prije transfera, na 68 s terapijom Cyclogest 400 mg x2 i Prolutex 1x. Zato smo dodali još 1 dozu Cyclogesta i uveli Duphaston. Provjerit ću progesteron opet za koji dan da vidimo učinak. Htjela sam ti reći da si vidiš jesu li to uopće i dalje gljivice, jer meni je urolog skrenuo pažnju na vaginal dryness da mi se dogodio od svega, i da probam vaginalete na bazi hijalurona. Ja sam bila uvjerena da me dolje još pecka od gljivica (iako nisam imala nikakav sirasti iscjedak) no onda sam radila sve briseve i sve ok, pa poslušala urologa. Ispalo da sam se odavno riješila gljivica, a terapija mi uzrokovala vaginalnu suhoću koja se riješila kroz kutiju ili dvije hijalurnoskih vaginaleta iz dm-a. Razmotri tu opciju. 😘
👰🏼♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻♂️OK
2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
2013. LPSC endometrioza. 🏥
2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
2022-2023. Oporavak. ❤️🩹
2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!
Samo da pozelim svim curama da im se sto prije ostvari njihova najveca zelja❤️ Bila sam prije par godina aktivna na ovom forumu i mislim da IVF ce uvijek biti dio mene na neki nacin. Kao sto se vidi iz potpisa dosta dugo je trajao moj IVF put, ali za koji tjedan ce se svaka suza i tuga i sve visestruko isplatiti. Tako da borilice, a posebno one sa jako niskim AMHom, cuda se ipak dogadjaju❤️❤️ (pa cak i kada se udje u perimenopauzu☝️)
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
IvonaSi2509 joj hvala ti puno, slažem se u potpunosti da trebamo otvoreno pričati o temama koje su još uvijek nedovoljno zastupljene. 🙏🏼🥰 Što se tiče tvojih nalaza, vjerujem da će ti dr. prepisati heparin, ali nisi li imala Clexane u protokolu već? Sretno! 🍀😍
Ikar0808 hvala ti puno za preporuku za kremu, vidiš mogla bih potražit u ljekarni takvo nešto! Za uzv svaka 2 tjedna, da, slažem se da je to prečesto, ali razumijem te skroz. Teško je! A i za doktore se u ovoj MPO priči vežemo, sve mi je poznato. 😂 Ja sam sad stavljala vaginaletu i izgleda se ogrebala s noktom jer sam odmah zatim ugledala tragove svježe krv pri brisanju. S obzirom da sam prije stavljanja Cyclogesta piškila i bilo je sve ok doslovno 5 min ranije, pretpostavljam da je ogrebotina. Na Clexanima sam pa lako krvarim, jer sam osjetila da sam malo grublje stavila. Uf, sad me i trbuh boli, a do sad cijeli dan nije. Valjda će biti ipak sve ok. Moram biti pažljivija. 🙏🏼❤️
Marija1990 super za vijesti s uzv, sretno dalje! 🍀 A za poroke, bude ti to došlo prirodno da smanjiš/izbaciš kad osjetiš da si spremna.
Slee da, filaju me, ali još uvijek sam zabrinuta, jer prema prof. Šimunićevom radu “Nuspojave i komplikacije uz MPO”, treba biti progesteron barem 80 nmol/L, a meni je porastao s inicijalnih 43 na dan prije transfera, na 68 s terapijom Cyclogest 400 mg x2 i Prolutex 1x. Zato smo dodali još 1 dozu Cyclogesta i uveli Duphaston. Provjerit ću progesteron opet za koji dan da vidimo učinak. Htjela sam ti reći da si vidiš jesu li to uopće i dalje gljivice, jer meni je urolog skrenuo pažnju na vaginal dryness da mi se dogodio od svega, i da probam vaginalete na bazi hijalurona. Ja sam bila uvjerena da me dolje još pecka od gljivica (iako nisam imala nikakav sirasti iscjedak) no onda sam radila sve briseve i sve ok, pa poslušala urologa. Ispalo da sam se odavno riješila gljivica, a terapija mi uzrokovala vaginalnu suhoću koja se riješila kroz kutiju ili dvije hijalurnoskih vaginaleta iz dm-a. Razmotri tu opciju. 😘
Nazalost ne,tek sada prije par dana smo saznali za mutaciju. Jedino aspirin nakon feta svaki dan po 1,ali mislim da to nije dovoljno 🙈
👩🏼💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji