Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NATALIE0407
    24. Ožujak 2025. 12:29

Pozdrav curke
      Tera cestitam na prinovi i uzivaj u svojoj novoj ulozi. Meni je danas 5dpt,dan Transfers nisam ni racunala. Sad za sad se bavim ciscenjem da manje razmisljam. Cvrsto sam odlucila da test nevu radit prije 10og dana.  02.04. Imam termin za vadenje krvi. Vidim da je svugdje drugacije. Pogotovo cijene. Ja Sam u Austriji i meni je u proces uracunato sve i kontrole i nalazi i medikamenti. Trenuto uzimam 
    Estrofem 3×1
    Dufaston 1×1
    Progedex inekcije 1×1
    Aspirin 1×1
    Femibion 0+
    Vitamin D

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

• Markolina
    24. Ožujak 2025. 12:43

Čestitke svim curama na plusićima i prinovama!
    Evo i mene nakon nekog vremena. Danas 3.dan ciklusa i pregled prije novog postupka, ali zbog ciste na jajniku odgađamo sve. 
    10 dana duphastona pa onda ponovno pregled idući ciklus.
    Ono što me brine je da sam i prošli ciklus pila 10 dana duphastona, a cista je i dalje tu.
    Ima li koja od vas sličnih iskustava?

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 12:57

Cure, evo da se javim. Radi pojave krvarenja jučer popodne, a koje se pojačalo s bolovima navečer, bila sam u Petrovoj na hitnoj, vidjeli smo prvi put našu mrvicu. Trudnoća je u maternici, sve izgleda u redu, GV 8 mm sa odjekom za ŽV i EO CRL 1,3 mm što odgovara 5+3, jedino još nema srčane akcije, nadam se da je još rano, ne znaju otkud krvarim. I dalje mislim da sam se ogrebala noktom jučer. Nakon povratka s hitne sam još uza sve nedaće imala gadan zatvor, prije spavanja uzela Normabel 2 mg po preporuci doktorice s hitne da se smirim. Pojačali su mi terapiju Duphastona na 3x2 i prepisali mirovanje. Jutros me zvao moj IVF doktor i rekao da je nalaz uredan za 5+3 i da je rano za srce; tako da čekamo idući tjedan novi uzv i srčeko. Do tad; opušteno i smireno. 🙏🏼🍀❤️ Da vam sad odgovorim na vaše postove. 
    Hope82 ja sam imala transfer i isti dan se zaputili nazad autom iz Praga za ZG, 10h vožnje sa 4 stajanja i guranja vaginalete na bengi u Sloveniji. Lik je mislio da se drogiramo. 🤣 Nakon transfera sam šetala svaki dan, implantacija blastice započinje dan nakon transfera i traje 3-4 dana; tako je i kod mene bilo. U utorak transfer, u petak umjereni menstrualni bolovi za koje sam pomislila da je implantacija, i bila je. Clexane si dajem u 18h svaki dan. 
    Dodo87 uff draga žao mi je radi biokemijske. 💔🥹 Dosta ti je nizak progesteron, treba biti iznad 50 na dan transfera, a u prvom trimesteru iznad 60 po američkim doktorima kaj sam našla online i 80 nmol u ranoj trudnoći po prof. Šimuniću. Naravno trudnoća nije matematika i znam cure koje su imale niži progesteron uz svu moguću terapiju i uspješno iznjele i rodile bebana, samo sam ja frik koji znam da imam prog rezistenciju i zato pušem i na hladno.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

Ana_ZK_101
    24. Ožujak 2025. 13:03

Izvještaj...
    Jučer popodne krv prilikom brisanja, malo više, pa malo manje, pa opet više. Jutros prvo samo prozirno narančasto smeđe I onda dalje smeđi iscjedak.
    Išli odmah danas na UZV jer čekanje do sutra nema šanse.
    Veličina po danima, čuli jedno snažno ❤️...
    Baby dust svima ✨💫🌟💫✨💫

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    243.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    🌟✨💫

Ana_ZK_101
    24. Ožujak 2025. 13:04

I gartis

Ana_ZK_101

Izvještaj…
    Jučer popodne krv prilikom brisanja, malo više, pa malo manje, pa opet više. Jutros prvo samo prozirno narančasto smeđe I onda dalje smeđi iscjedak.
    Išli odmah danas na UZV jer čekanje do sutra nema šanse.
    Veličina po danima, čuli jedno snažno ❤️…
    Baby dust svima ✨💫🌟💫✨💫

I naravno gratis hematom koji nije preveliki, ali dovoljno da dođe živac.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    243.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    🌟✨💫

Nicoll, z
    24. Ožujak 2025. 13:10

Drage, kako ste provodile vrime do testa. Rekli su mi da nista ne radim tesko, ni trening 🙈 Samo mirovanje..
    Da li ste mijenjale prehranu jos sto uveli da daje bolji ishod.

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2020.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 9.2024. ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025. ET x2 ➖️

Sage
    24. Ožujak 2025. 13:16

Nikita i Ana čestitam na odličnim prvi UZV i od srca vam želim dosadne i školske trudnoće 🥰
    Lea25 sretno danas!
    Svim ostalim curama držim fige za naredne postupe, FET-ove i sve ostalo 💚
    ---
    Ja sam radila neke dodatne pretrage prije novog postupka (TSH, fT4, Anti-TG, Anti-TPO, folna kiselina, 25-OH Vitamin D, GUK, Inzulin) i svi nalazi su mi uredni. Ono što mi je zanimljivo da mi je HOMA index (koji upućuje na inzulinsku rezistenciju) bio 3,0 2023., a sada je 1,1 tako da očito ipak nemam inzulinsku. Imam konzultacije 28.3. (Sanjuška ako može na listu) pa onda krećemo s postupkom u travnju :)

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran)

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 13:18

IvonaSi2509 zadovoljna sam jer je klinika svemir, to shvatiš tek tamo kad dođeš i jer sam ostvarila trudnoću iz prve i imam prijateljicu i dvije poznanice s foruma koje su uspjele iz prve ili najkasnije iz druge tamo, prijateljica ima sina, a forumašice svaka po set blizića.🥰 Znači imala sam osobne preporuke, ali isto sam se morala borit s doktorima recimo oko Decortina i za Prolutex. 🤣 Kod koje dr. si ti? Meni su odmah uveli Clexane, a nemam nijednu mutaciju, zato se čudim da ti odmah nisu dali, a sad i dokazano imaš mutacije. Trebaš definitivno Clexane na idućem transferu i inzistiraj na tome. Ti plaćaš! Ja sam inzistirala da mi vade progesteron na dan prije transfera i na 43 su mi dali Prolutex iako je kao sve iznad 34 uredno, ali ja sam rekla da želim i dali su. 😅
    Einar87 nemam iskustva, ali sve će ti treća beta reći, ako si vratila 2 zametka, moguće je da je 1 odustao. Sretno sutra! 🙏🏼🍀
    GP girl trebamo čuda!! Čestitam, you go gurl! 😍
    Sanjushka razmotri sve opcije, ali uvijek slušaj sebe. Ja sam odmah rekla ovima u Pragu da želim probati sa svojim js bez obzira na male šanse. Kad dođeš u kliniku shvatiš koliki smo mi još iza njih. Vjerujem da i lab igra veliku ulogu. Kako god odlučila, sretno! 🙏🏼🍀
    Lea25 priča ti je filmska! I sama sam putovala cijeli dan iz Praga nazad za Zg, a prije sam bila kao mumija. Kretanje, kretanje def bolje za implantaciju. Čekamo tvoje vijesti sa uzv! 🍀🥰
    Saniii ma da, čekam konze s tim imunologom, a do tad mi je moj IVF dr. rekao da uzimam tih 1,25 g do idućeg uzv da barem čujemo srce. NK stanice u nalazu samo piše da su iznad 300. 🤷🏼‍♀️😅 
    Ikar8080 ako ideš u Mađarsku javi mi da i meni kupiš Prolutex, evo muž danas ostavio 220€ u ljekarni za 2 kutije Prolutexa i 1 kutiju Clexana i šprice i alkohol i vit E.. 😂

02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 13:23

Nicoll Z ja sam radila svakodnevne šetnje prirodom od 20-30 min, sok od ananasa i grijanje stopala termoforom. 🥰
    Ana_ZK_101 toooooo! Srčeko! Divno, čestitam! 🥰Hematom iš! 
    Sage hvala ti! 🥰 Za IR bi bilo dobro uzimati Glucophage ili Metmorfin, nemam iskustva, ali cure sa IR će te bolje savjetovati. 😍

• NATALIE0407
    24. Ožujak 2025. 13:31

Nikkitta

Cure, evo da se javim.Radi pojave krvarenja jučer popodne, a koje se pojačalo s bolovima navečer, bila sam u Petrovoj na hitnoj, vidjeli smo prvi put našu mrvicu. Trudnoća je u maternici, sve izgleda u redu, GV 8 mm sa odjekom za ŽV i EO CRL 1,3 mm što odgovara 5+3, jedino još nema srčane akcije, nadam se da je još rano, ne znaju otkud krvarim. I dalje mislim da sam se ogrebala noktom jučer. Nakon povratka s hitne sam još uza sve nedaće imala gadan zatvor, prije spavanja uzela Normabel 2 mg po preporuci doktorice s hitne da se smirim. Pojačali su mi terapiju Duphastona na 3x2 i prepisali mirovanje. Jutros me zvao moj IVF doktor i rekao da je nalaz uredan za 5+3 i da je rano za srce; tako da čekamo idući tjedan novi uzv i srčeko. Do tad; opušteno i smireno. 🙏🏼🍀❤️ Da vam sad odgovorim na vaše postove.
    Hope82 ja sam imala transfer i isti dan se zaputili nazad autom iz Praga za ZG, 10h vožnje sa 4 stajanja i guranja vaginalete na bengi u Sloveniji. Lik je mislio da se drogiramo. 🤣 Nakon transfera sam šetala svaki dan, implantacija blastice započinje dan nakon transfera i traje 3-4 dana; tako je i kod mene bilo. U utorak transfer, u petak umjereni menstrualni bolovi za koje sam pomislila da je implantacija, i bila je. Clexane si dajem u 18h svaki dan.
    Dodo87 uff draga žao mi je radi biokemijske. 💔🥹 Dosta ti je nizak progesteron, treba biti iznad 50 na dan transfera, a u prvom trimesteru iznad 60 po američkim doktorima kaj sam našla online i80 nmol u ranoj trudnoći po prof. Šimuniću. Naravno trudnoća nije matematika i znam cure koje su imale niži progesteron uz svu moguću terapiju i uspješno iznjele i rodile bebana, samo sam ja frik koji znam da imam prog rezistenciju i zato pušem i na hladno.

Ti povremeni bolovi su normalni,tako je meni objasnio moj ginekolog jer maternica se razvlaci,iako je mrcica jos mala Ali Nase tijelo to vec osjeti. Bolje otic na kontrolu tako ste mirniji.a sto se zatvora tice probajte vitamin c Celeovit on se zvace i uz to magnezij u vrecicama sa vodom se rastopi i popije. Pomaze kod zatvora.

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.