Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IKAR0808
    24. Ožujak 2025. 13:47

Nikita, ja ti nisam u ovom transferu ni krenula s protulexom. Progesteron jer bio uredan i dobro se povećavao sa svakom izvađenom betom. U terapiji sam imala 2 x cyclogest + a nakon smeđarenje sam uvela I 3×1 dupston. S 12 tt smo sve ukinuli a uveli 2×utrogestan 200 mg. Prolutex je u Mađarskoj oko 25 eura ako se dobro sjećam. Barem je tako bio kad sam bila prošle godine. 

A zašto kupuješ Clexan? Ja ga podižem besplatno u bolnici. Meni je moj MPO doktor napisao preporuku za uvođenje Clexana od dana transfera,  ginekolog na temelju preporuke pustio D1 uputnicu i dalje ga podižem u Čakovcu u bolnici

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

GPgirl
    24. Ožujak 2025. 13:51

Nikkitta

IvonaSi2509 zadovoljna sam jer je klinika svemir, to shvatiš tek tamo kad dođeš i jer sam ostvarila trudnoću iz prve i imam prijateljicu i dvije poznanice s foruma koje su uspjele iz prve ili najkasnije iz druge tamo, prijateljica ima sina, a forumašice svaka po set blizića.🥰 Znači imala sam osobne preporuke, ali isto sam se morala borit s doktorima recimo oko Decortina i za Prolutex. 🤣 Kod koje dr. si ti? Meni su odmah uveli Clexane, a nemam nijednu mutaciju, zato se čudim da ti odmah nisu dali, a sad i dokazano imaš mutacije. Trebaš definitivno Clexane na idućem transferu i inzistiraj na tome. Ti plaćaš! Ja sam inzistirala da mi vade progesteron na dan prije transfera i na 43 su mi dali Prolutex iako je kao sve iznad 34 uredno, ali ja sam rekla da želim i dali su. 😅
    Einar87 nemam iskustva, ali sve će ti treća beta reći, ako si vratila 2 zametka, moguće je da je 1 odustao. Sretno sutra! 🙏🏼🍀
    GP girl trebamo čuda!! Čestitam, you go gurl! 😍
    Sanjushka razmotri sve opcije, ali uvijek slušaj sebe. Ja sam odmah rekla ovima u Pragu da želim probati sa svojim js bez obzira na male šanse. Kad dođeš u kliniku shvatiš koliki smo mi još iza njih. Vjerujem da i lab igra veliku ulogu. Kako god odlučila, sretno! 🙏🏼🍀
    Lea25 priča ti je filmska! I sama sam putovala cijeli dan iz Praga nazad za Zg, a prije sam bila kao mumija. Kretanje, kretanje def bolje za implantaciju. Čekamo tvoje vijesti sa uzv! 🍀🥰
    Saniii ma da, čekam konze s tim imunologom, a do tad mi je moj IVF dr. rekao da uzimam tih 1,25 g do idućeg uzv da barem čujemo srce. NK stanice u nalazu samo piše da su iznad 300. 🤷🏼‍♀️😅
    Ikar8080 ako ideš u Mađarsku javi mi da i meni kupiš Prolutex, evo muž danas ostavio 220€ u ljekarni za 2 kutije Prolutexa i 1 kutiju Clexana i šprice i alkohol i vit E.. 😂

Ne znam koliko si platila, ali ja sam Prolutex uzimala u Srbiji jer je bio jeftiniji. Ako se ne varam placala sam cca 41€ kutiju (7kom). Bila na njemu do do 7tt

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

GPgirl
    24. Ožujak 2025. 13:54

IKAR0808

Nikita, ja ti nisam u ovom transferu ni krenula s protulexom. Progesteron jer bio uredan i dobro se povećavao sa svakom izvađenom betom. U terapiji sam imala 2 x cyclogest + a nakon smeđarenje sam uvela I 3×1 dupston. S 12 tt smo sve ukinuli a uveli 2×utrogestan 200 mg. Prolutex je u Mađarskoj oko 25 eura ako se dobro sjećam. Barem je tako bio kad sam bila prošle godine.

A zašto kupuješ Clexan? Ja ga podižem besplatno u bolnici. Meni je moj MPO doktor napisao preporuku za uvođenje Clexana od dana transfera, ginekolog na temelju preporuke pustio D1 uputnicu i dalje ga podižem u Čakovcu u bolnici

Meni su ga dali u Ri tek nakon konzultacija u bolnici (dofurala nalaze testiva i hematologa) i kada je bila potvrdjena srcana akcija. Dok nema srcane akcije ne daju. I ja podizem u bolnici cijelu trudnocu na D1. 

Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 14:05

Natalie0407 hvala na preporukama, Donat MG za mene does the trick. 🤓Doslovno sam ga popila na školjci i odmah proradio, a danas normalna stolica. Stvar je u tome što od resekcije crijeva imam problem da se zatvor samo pojavi niotkud i onda popijem Donat MG 1-2 dcl i odmah lako dođem do premekane stolice i skoro proljeva, tako da moram bit jako oprezna i ne mogu svaki dan uzimati nekaj za zatvor jer mi bude previše. To je ples non stop. Od OmniBiotic Flora+ uredno imam stolicu svako jutro, a ni mega doze progesterona nisu mi uzrokovale toliko zatvor i onda odjednom. Tako da fakat moram pazit. 😅
    Ikar0808 u Mađarskoj cure vele da je 35€, prve 2 kutije do bete sam uzela u klinici u Pragu, 60€, a kod nas 70€. Clexane se moraju kupovati kako i kaže GO girl do srčane akcije. Tek od potvrde srčeka mogu dobit na teret HZZO, a brijem da ću morat i do hematologa. Nemam nijednu mutacijz osim MTHFR heterozigot, tako da je meni hematolog još 2016 rekao ćao😂 Vidjet ćemo.
    GP girl daleko mi Srbija, ali imam obitelj u Slavoniji pa bih realno mogla pokušat ih poslat preko granice. No koje su šanse da neka mala ljekarna u selu u SRB drži to. 🤓

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

GPgirl
    24. Ožujak 2025. 14:14

Nikkitta

Natalie0407 hvala na preporukama, Donat MG za mene does the trick. 🤓Doslovno sam ga popila na školjci i odmah proradio, a danas normalna stolica. Stvar je u tome što od resekcije crijeva imam problem da se zatvor samo pojavi niotkud i onda popijem Donat MG 1-2 dcl i odmah lako dođem do premekane stolice i skoro proljeva, tako da moram bit jako oprezna i ne mogu svaki dan uzimati nekaj za zatvor jer mi bude previše. To je ples non stop. Od OmniBiotic Flora+ uredno imam stolicu svako jutro, a ni mega doze progesterona nisu mi uzrokovale toliko zatvor i onda odjednom. Tako da fakat moram pazit. 😅
    Ikar0808 u Mađarskoj cure vele da je 35€, prve 2 kutije do bete sam uzela u klinici u Pragu, 60€, a kod nas 70€. Clexane se moraju kupovati kako i kaže GO girl do srčane akcije. Tek od potvrde srčeka mogu dobit na teret HZZO, a brijem da ću morat i do hematologa. Nemam nijednu mutacijz osim MTHFR heterozigot, tako da je meni hematolog još 2016 rekao ćao😂 Vidjet ćemo.
    GP girl daleko mi Srbija, ali imam obitelj u Slavoniji pa bih realno mogla pokušat ih poslat preko granice. No koje su šanse da neka mala ljekarna u selu u SRB drži to. 🤓

Velika vjeruj mi😂 iz 3 razlicite sam nabavljala i Prolutex i Meriofert (aka Menopur dok je bila nestasica). Ostalo sve puno jeftinije u Sloveniji. Bila sam zvala ljekarne kod nas, Sloveniji i Italiji. Daleko najjeftinije su bocke u Sloveniji. Mislim da oni rade vec godinama na pronatalitetnoj politici pa porezi i ostalo su manji..jer drugog objasnjenja nemam. Talijani pak skuplji od nas duplo🤷‍♀️

Podobnik - 1 x ICSI - ❌

IvonaSi2509
    24. Ožujak 2025. 14:22

Nikkitta

IvonaSi2509 zadovoljna sam jer je klinika svemir, to shvatiš tek tamo kad dođeš i jer sam ostvarila trudnoću iz prve i imam prijateljicu i dvije poznanice s foruma koje su uspjele iz prve ili najkasnije iz druge tamo, prijateljica ima sina, a forumašice svaka po set blizića.🥰 Znači imala sam osobne preporuke, ali isto sam se morala borit s doktorima recimo oko Decortina i za Prolutex. 🤣 Kod koje dr. si ti? Meni su odmah uveli Clexane, a nemam nijednu mutaciju, zato se čudim da ti odmah nisu dali, a sad i dokazano imaš mutacije. Trebaš definitivno Clexane na idućem transferu i inzistiraj na tome. Ti plaćaš! Ja sam inzistirala da mi vade progesteron na dan prije transfera i na 43 su mi dali Prolutex iako je kao sve iznad 34 uredno, ali ja sam rekla da želim i dali su. 😅
    Einar87 nemam iskustva, ali sve će ti treća beta reći, ako si vratila 2 zametka, moguće je da je 1 odustao. Sretno sutra! 🙏🏼🍀
    GP girl trebamo čuda!! Čestitam, you go gurl! 😍
    Sanjushka razmotri sve opcije, ali uvijek slušaj sebe. Ja sam odmah rekla ovima u Pragu da želim probati sa svojim js bez obzira na male šanse. Kad dođeš u kliniku shvatiš koliki smo mi još iza njih. Vjerujem da i lab igra veliku ulogu. Kako god odlučila, sretno! 🙏🏼🍀
    Lea25 priča ti je filmska! I sama sam putovala cijeli dan iz Praga nazad za Zg, a prije sam bila kao mumija. Kretanje, kretanje def bolje za implantaciju. Čekamo tvoje vijesti sa uzv! 🍀🥰
    Saniii ma da, čekam konze s tim imunologom, a do tad mi je moj IVF dr. rekao da uzimam tih 1,25 g do idućeg uzv da barem čujemo srce. NK stanice u nalazu samo piše da su iznad 300. 🤷🏼‍♀️😅
    Ikar8080 ako ideš u Mađarsku javi mi da i meni kupiš Prolutex, evo muž danas ostavio 220€ u ljekarni za 2 kutije Prolutexa i 1 kutiju Clexana i šprice i alkohol i vit E.. 😂

Bravo Nikita! To sam i trebala hahaha.Jesi isla hematologu ili?Muci me to sto ne mogu do 7og mj kod hematologa,a ne znam jel smijem traziti,zaista zelim odmah prije feta krenut.Ajde javis mi se molim te na mail,ivona.sipura@hotmail.com,muci me bas forum,nece mi se postovi slati,a imam nekoliko pitanja hahah

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

lea25
    24. Ožujak 2025. 14:29

Evo mene sa UZV, depresivna. 
    Kažu da je danas 6+0, plod je 1mm, sad bi svaki dan trebao rasti za 1mm, G i Ž pravilnog oblika, nismo čuli srce ali dr( bile su dvije danas) vide treperenje koje je potencijalan otkucaj. Sad me brine sto su rekle da je to premalo, i moram u ponedjeljak doći ponovo. FET sam imala 3.3. . Dok smo putovali još sam se uvjeravala da je to stvarno rano, ali polako tonem u depru kojom možda vise naudim mrvici. Iskustva, savjeti? Zamolila sam svog gin da u petak napravimo UZV jer ne bih preživjela vikend.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

• Hope82
    24. Ožujak 2025. 14:44

Nikkitta

Nicoll Z ja sam radila svakodnevne šetnje prirodom od 20-30 min, sok od ananasa i grijanje stopala termoforom. 🥰
    Ana_ZK_101 toooooo! Srčeko! Divno, čestitam! 🥰Hematom iš!
    Sage hvala ti! 🥰 Za IR bi bilo dobro uzimati Glucophage ili Metmorfin, nemam iskustva, ali cure sa IR će te bolje savjetovati. 😍

Nikkitta, kako sok od ananasa? Cijedila si svježi ananas? I ja sam razmisljala da cijedim sok, al sam cula da ananas razrjedjuje krv pa me strah da ne bi bilo previše, i ananas i Clexan.

👨42 👩42
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
    2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
    3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
    6. Cista-prekinut postupak

Ana_ZK_101
    24. Ožujak 2025. 14:44

lea25

Evo mene sa UZV, depresivna.
    Kažu da je danas 6+0, plod je 1mm, sad bi svaki dan trebao rasti za 1mm, G i Ž pravilnog oblika, nismo čuli srce ali dr( bile su dvije danas) vide treperenje koje je potencijalan otkucaj. Sad me brine sto su rekle da je to premalo, i moram u ponedjeljak doći ponovo. FET sam imala 3.3. . Dok smo putovali još sam se uvjeravala da je to stvarno rano, ali polako tonem u depru kojom možda vise naudim mrvici. Iskustva, savjeti? Zamolila sam svog gin da u petak napravimo UZV jer ne bih preživjela vikend.

Ja sam FET imala 25.2. i  doktorica mi je danas napisala da sam po amnoreji 6+4tt, mrvica i ostalo po planu (4.7mm)
    Ako si ti imala FET 3.3. ti si dobrih 6 dana iza mene tako da mislim da je još malo rano za donositi bilo kakve zaključke.
    Živce na špagu i pozitiva. Šaljem dobre vibre 💫✨🌟💫✨🌟

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    243.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    🌟✨💫

IKAR0808
    24. Ožujak 2025. 14:54

Ja nikad nisam kupila ni jednu kutiju Clexana,  koristim ga u od zadnjih 4 ili 5 transfera

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.