Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Molly8
    29. Siječanj 2025. 14:19

Verbena

Drage moje,
    obzirom da mi se čini da su dosta česta pitanja kada prestati uzimati koji od suplemenata, pišem vam ono što sam našla u ISWTE R. Fett:Različiti suplementi se prestaju uzimati u različito vrijeme:
    - DHEA je potrebno prekinuti čim krenete sa lijekovima za IVF ili IUI;
    - alfa-lipoična kiselina, NAC i vitamin C se prestaju uzimati dan prije aspiracije jajnih stanica ili inseminacije
    - CoQ10, melatonin i vitamin E se mogu nastaviti uzimati do embrio transfera jer mogu pomoći u razvoju endometrija.
    - Prenatal i vitamin D možete uzimati cijelo vrijeme,te potom nastaviti i kroz trudnoću ako je ostvarite. Isto tako možete nastaviti uzimati i omega-3.

Hvala za ovo bas sam trazila di sam zapisala od proslog puta sta kad prestajem pit.  ❤️
    .
    Meni uranile stvari tako da sutra potencijalno pocinjem s bockanjem ovisno hoce krenit kako treba ili cemo jos dan cekat. 

Ne znam jesam dobro zapamtila ananas i cikla krecu od zadnjeg dana krvarenja? 

🙋🏻‍♀️33-AMH 8.2 , lagani PCOS, granicna IR,
    q10, vit D 3000, vitC 500, novolac i 2x siofor
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih

• Marchy89
    29. Siječanj 2025. 14:55

Pozdrav☺️ molim vas info da li ste prije i nakon embriotransfera uzimale vitamin D i u kojoj količini?

🙎🏼‍♀️ 35god, 0.1 AMH 🙁
    🙎🏻‍♂️ 35god
    •05.2023. Prva trudnoća - spontani u 6tjednu💔
    •09.2023. Druga trunoća - missed ab. u 6tjednu💔
    •28.06.2024. Sveti duh, IVF, prvi pokušaj - injekcije Ovaleap i Menopur - niti jedan folikul

Xoxo23
    29. Siječanj 2025. 15:28

Molly mislim da ti ništa neće bit ako i odma kreneš sa njima. Marchy ja sam prije stimulacije uzimala ali propisanu dozu od 25 tisuća jedinica /8 tjedana jer mi je  bia nizak, vjerujem da su ti napravili pretragu pa da po nalazu možeš vidit da li ti je potreban. Sad sam uzela Betteryou sprej od 1k jedinica pa kad se sitim šprcnem, mislim da ne može naškodit 😁

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    1.FET (estrofem 3x2 od 1dc, cyclogest 2x1 od 12dc) 03.02.2025 ⏳🫶🏻

Barrrbi
    29. Siječanj 2025. 15:31

Marchy89

Pozdrav☺️ molim vas info da li ste prije i nakon embriotransfera uzimale vitamin D i u kojoj količini?

Pošto imam kronični manjak imam u terapiji Dvital 25000 svaka 2 tj 1 ampula. U dobitnom ET sam uzela ampulu na dan trransfera i onda nastavila s Oleovit d3-4 kapi na dan i tako cijelu trudnoću. 
    Sada opet imam Dvital u terapiji i planiram na dan transfera popiti ampulu 

👩34g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-43,6; TSH-6,20-Euthyrox
    🧔‍♂️36g-Oligoastenozoospermia (9/24)
    Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦-iz IVF/ICSI (2023)
    Vinogradska
    Konzultacije 9/24✅
    Konzultacije 1/25 ✅
    2/2025 za bebu br.2🙏
    Bemfola+...⏳

• Ivana2010
    29. Siječanj 2025. 15:46

Meni je danas 6dnt i bolesna sam, tj prehlađena, kašalj, nos začepljen, imam osjećaj da kad stavim Cyclogest vaginaletu da mi od kašlja ili puhanja nosa bude izletila van 😂
    Negdje sam pročitala da ženica nije uspjela jer je imala gripu, tako joj je gin. rekao.
    Šta mislite, imali li to kakve veze s ičim?

None

Lulii
    29. Siječanj 2025. 17:33

Lori🍀

Bok cure,ima li koja od vas viška Prolutexa za prodati?Sretno svima kojima se bliži punkcija/ET/FET <3

Imam ja, mogu navečer pogledati rok i koliko imam pa ti se javim. 

Mi 41, naše ❤️ 13g
    Za drugo ❤️ borba 11g, od toga 6g MPO
    IUI x3, Prirodni IVF x 1, Stimulirani IVF x 5
    ET/FET x 9, Missed x 1
    Hysc x 5, Lpsc x 1
    Resekcija septuma x 3
    Mthfr, Pai 4g/5g, faktor V Leiden.....
    Klinika x 2Dear past, thank you for the lessons.
    Dear future, I am ready.

• Dee87
    29. Siječanj 2025. 17:47

Pozdrav, trebam savjet, u subotu moram vaditi krv za TSH, Estradiol i Progesteron, idem u Medico u Ri, da li je bitno biti budan nekoliko sati prije i koliko prije se ne smije jesti, piti i pušiti(osim vode) -da li je to bitno?
    Idem na aspiraciju u ponedjeljak pa zato moram u subotu vaditi krv

👩‍🦰 37 🧑 39
    Pokušavamo 2 godine
    Čekamo da krenu sa radom u KBC Ri

Verbena
    29. Siječanj 2025. 18:45

Ivana2010,ne brini zbog prehlade. Ja sam bila bolesna ko pas nakon zadnjeg FET-a - febrilna i toliko kašljala da sam mislila da će mi svi organi ispasti iz utrobe pa se embrio primio 🙂
    Marchy89 pozdrav 🙂 jesi možda vadila vitamin D? Ako jesi, kolika je vrijednost?

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔

IKAR0808
    29. Siječanj 2025. 19:30

Ivana2010

Meni je danas 6dnt i bolesna sam, tj prehlađena, kašalj, nos začepljen, imam osjećaj da kad stavim Cyclogest vaginaletu da mi od kašlja ili puhanja nosa bude izletila van 😂
    Negdje sam pročitala da ženica nije uspjela jer je imala gripu, tako joj je gin. rekao.

Ja upravo u zadnjem dobitnom transferu bila bolesna i prehlađena da s jedva živjela. Evo me u 10 tt. Sretno  

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 5+6❤️

• Ivana2010
    29. Siječanj 2025. 21:53

IKAR0808

Ivana2010

Ja upravo u zadnjem dobitnom transferu bila bolesna i prehlađena da s jedva živjela. Evo me u 10 tt. Sretno

Bar mi ti i Verbena dajete neku nadu (neznam boldati ime 😂).
    Ništa ne osjećam, osim 1dnt me pri ustajanju iz sljedećeg položaja probilo, kao neka sijevajuća bol na lijevoj strani , a i par puta sam osjetila bol , ali uvijek na lijevoj strani.
    Koliko su vam embrija vraćeni?

None

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.