Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • JustMe88

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Lijep pozdrav svima. Nova sam na forumu  Evo moje kratke priče. Suprugu je dijagnosticiran OAT, moj problem je NIZAK AMH 2,07pmol/L. Iza nas su dva bezuspješna pokušaja ICSI u poliklinici Beta+.
    1.) 3/24 - Gonal, Orgalutran - oplođena 1/3js, FET morule sljedeći ciklus, uz Estrofem, Utrogestan, Prolutex...
    2.) 10/24 - Ovaleap, Decapeptyl - oplođene 2/3js, ET dvodnevog, uz Utrogestan, Prolutex, Fragmin...
    Oba puta sam imala negativni test, te sam idući dan dobila menstruaciju.
    Između sam imala jedan pokušaj u prirodnom ciklusu samo sa štopericom i isforsirali su vađenje 1js od 14mm, no bila je ćorak..
    Sada sam u traženju druge klinike pa mi možda koja od Vas može dati preporuku za doktora... Pročitala sam da na VV imaju prednosti žene sa niskim AMH..  Možda još i koja druga, Škvorc..??

MM 33g- OAT
    JA 37g- nizak AMH-2,07pmol/L
    Prirodno pokušavali cca 4god, u postupku 1god.
    ●03/24 Betaplus➡️Gonal, Orgalutran
    ICSI-oplođena 1/3JS, FET morule-> 💔
    ●10/24 Betaplus➡️Ovaleap, Decapeptyl
    ICSI-oplođene 2/3JS, ET dvodnevni-> 💔

Anda

Broj poruka: 19

Prijavi adminu

1) Jeste li i vi nakon aspiracije (nakon što ste malo odležale tamo kod njih) išle odmah na ultrazvuk?
    2) Ako osoba redovito ide na ginekološke preglede svake godine (i radi PAPA test 1x/god), jel se ne bi vidjelo/bilo nekih znakova da jajnici proizvode sve manje folikula i da se još nešto stiglo napraviti? Pa nije se to valjda desilo preko noći?!😔
    .
    Muče ova 2 pitanja, jer na njih nemam odgovor. Muče me jer sam danas dobila od doktorice (promijenili smo kliniku) tretman da sam ostala bez riječi. Ne znam jel to ja uvijek nabasam na takve doktore ili je lutrija nabasati na nekog s ljudskim pristupom. Ne bježim od svoje dijagnoze, no ja sam već istraumatizirana od njihovog ponašanja. 

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

Barrrbi

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

sanjushka znam kako ti je.. ja prva odradila gripu pa muž i evo mali ima temperaturu već 6 dan Jučer vadilaTSH+ostatak hormona i TSH-6,2 i uvedena terapija. Nadam se da bude 2,5 do postupka. 
    giselle i mi smo bili dobili uputnice pa isli na Rebro. Ja 2-jedna za razgovor (koja je vrijedila i za supruga) i druga za krv a suprugu opća praksa pustila samo za krv. Prvo ide razgovor i ako oni procijene da ste kandidati za kariogram vadi se krv-tako je meni tada dr objasnila.

👩34g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-43,6(11/24), TSH-6,20-Euthyrox (01/25)
    🧔‍♂️36g-Oligoastenozoospermia (9/24)
    Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦-iz IVF/ICSI (2023)
    Vinogradska
    Konzultacije 9/24✅
    Konzultacije 1/25 ✅
    2/2025 za bebu br.2🙏
    Bemfola+...

noor1994

Broj poruka: 94

Prijavi adminu

Anda

1) Jeste li i vi nakon aspiracije (nakon što ste malo odležale tamo kod njih) išle odmah na ultrazvuk?
    2) Ako osoba redovito ide na ginekološke preglede svake godine (i radi PAPA test 1x/god), jel se ne bi vidjelo/bilo nekih znakova da jajnici proizvode sve manje folikula i da se još nešto stiglo napraviti? Pa nije se to valjda desilo preko noći?!😔
    .
    Muče ova 2 pitanja, jer na njih nemam odgovor. Muče me jer sam danas dobila od doktorice (promijenili smo kliniku) tretman da sam ostala bez riječi. Ne znam jel to ja uvijek nabasam na takve doktore ili je lutrija nabasati na nekog s ljudskim pristupom. Ne bježim od svoje dijagnoze, no ja sam već istraumatizirana od njihovog ponašanja.

Bok Anda, zao mi je zbog frustracije i pristupa doktora, nazalost nista cudno u lijepoj nasoj. Sto se tice tvojih pitanja, ja nisam nikad nakon aspiracije odmah na UZV, odlezala bi, dobila terapiju i kuci. Drugo pitanje, nazalost po PAPA testu se ne moze vidjeti stanje folikula, s druge strane, ginekolog, pogotovo ako si imala istog i isla na redovne preglede bi trebao vidjeti kakvo je stanje s folikulima i upozorit, dati savjet itd mene je moj uvijek narucivao prije ovulacije kako bi vidio kakva je situacija, te nekad i nakon da se vidi ovuliram li, no ja imam i endometriozu pa sam oduvijek isla na cesce preglede zbog pracenja.

🙎‍♀️28 - AMH 15,5 pmol/L, endometrioza
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    02/24 Sv. Duh - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 2bc - ❌️
    03/25 novi postupak

noor1994

Prijavi adminu

JustMe88

Lijep pozdrav svima. Nova sam na forumuEvo moje kratke priče. Suprugu je dijagnosticiran OAT, moj problem je NIZAK AMH 2,07pmol/L. Iza nas su dva bezuspješna pokušaja ICSI u poliklinici Beta+.
    1.) 3/24 - Gonal, Orgalutran - oplođena 1/3js, FET morule sljedeći ciklus, uz Estrofem, Utrogestan, Prolutex…
    2.) 10/24 - Ovaleap, Decapeptyl - oplođene 2/3js, ET dvodnevog, uz Utrogestan, Prolutex, Fragmin…
    Oba puta sam imala negativni test, te sam idući dan dobila menstruaciju.
    Između sam imala jedan pokušaj u prirodnom ciklusu samo sa štopericom i isforsirali su vađenje 1js od 14mm, no bila je ćorak..
    Sada sam u traženju druge klinike pa mi možda koja od Vas može dati preporuku za doktora… Pročitala sam da na VV imaju prednosti žene sa niskim AMH.. Možda još i koja druga, Škvorc..??

JustMe88 dobrodosla, vjerujem da ce se javiti cure s nizim AMH i dat ti preporuku, zanimaju te HZZO klinike ili i privatne? Sto se tice muskog faktora, najvise se uvijek hvali Repromed no oni su iskljucivo privatno. I za nizak AMH mi se cini da su cure spominjale Alea Fertility, također privatno. Ja sam bila u IVF poliklinici kod dr. Maricica, a iz prijasnjih vol na forumu jako se dr Grbavac isticao u pozitivnom smislu. 

🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    03/25 novi postupak

Emma05

Broj poruka: 741

Prijavi adminu

riamaro

Ima li nam Ivke i Emme? Kako ste trudnice?Svima ostalima želim puno sreće, strpljenja i dobrih vijesti.Malo sam se povukla s foruma, fokusirali smo se na spermiogram. Ima li itko iskustva s klomifenima i popravkom spermiograma? Liječnik je savjetovao navedenu terapiju, ali je mora endokrinolog propisati, a to tek uskoro idemo…

Pratim vas i čitam iz pozadine☺️🤗. Kod nas sve ide kako treba hvala Bogu🙏🥰. Bebica raste💕🥰
    Nemam ti iskustva sa spermio i klomifenima. Moj muž je sjećam kad mu je privremeno loš spermio bio uzimao je cink, zamijenio sve uske gaćice za komotne bokserice, izbacio colu i ostalo gazirano (iz nekog razloga coca cola utjece na musku plodnost meni nepoznato zasto ali drzali smo se toga), nije pušać pa nije morao izbaciti cigare, alkohol nikako, i laptop nikako držati u krilu da ne grije dolje, bicikla isto nije bila poželjna..zdrava prehrana i tjt. Sretno vam💕☺️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Anda

Broj poruka: 19

Prijavi adminu

noor1994

Bok Anda, zao mi je zbog frustracije i pristupa doktora, nazalost nista cudno u lijepoj nasoj. Sto se tice tvojih pitanja, ja nisam nikad nakon aspiracije odmah na UZV, odlezala bi, dobila terapiju i kuci. Drugo pitanje, nazalost po PAPA testu se ne moze vidjeti stanje folikula, s druge strane, ginekolog, pogotovo ako si imala istog i isla na redovne preglede bi trebao vidjeti kakvo je stanje s folikulima i upozorit, dati savjet itd mene je moj uvijek narucivao prije ovulacije kako bi vidio kakva je situacija, te nekad i nakon da se vidi ovuliram li, no ja imam i endometriozu pa sam oduvijek isla na cesce preglede zbog pracenja.

Draga noor1994, hvala ti na informaciji 🧡 
    Muči me to od kad se desilo jer su mene ostavili ležati i dok su sve cure doma poslali. Kad su konačno došli po mene (za taj uzv) 3x sam pitala je li sve ok, jel se nešto dogodilo za vrijeme aspiracije (bila sam pod anestezijom) pa su samo govorili da uvijek ide uzv poslije, iako su druge cure išle direkt doma. Kasnije je ispalo da aspirirana stanica nije bila potpuna i tu se postupak završio. Kopka me jel se to možda nešto desilo da su ju oštetili kod aspiracije..nije da bi mi rekli.

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

noor1994

Prijavi adminu

Anda hmm da, malo neobicna situacija, vjerujem da ce se cure s Vinogradske javit pa mozda zbilja ispadne da je takva praksa. Nadam se stvarno da nisu nesto zeznuli, zelim vjerovat da bi ti rekli, mozda su stvarno samo nesto iz predostroznosti htjeli provjerit, no razumijem da te kopka, i mene bi sigurno pogotovo kad ti ne daju konkretno objasnjenje.
    .
    Emma05 drago mi je da sve ide kako treba, uzivajte 🩷

🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    03/25 novi postupak

sanjushka

Broj poruka: 1170

Prijavi adminu

Medenko hvala ❤️
    Giselle naručili smo se 26.11. za 11.3. 
    Na Rebru su tad naručivali za travanj. Oni su tražili da im se pošalju nalazi mailom i naruči mailom (iako sam ja prvo informativno zvala zbog termina) ali u Klaićevoj naručuju samo telefonski. 
    Barrrbi koliko nakon gripe si isla vadit tsh? Jel ti i inače tako visok?

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. ⏳
    s88.forum@gmail.com

Molly8

Broj poruka: 112

Prijavi adminu

noor1994

Molly8 super broj folikula! Kad kažeš da ti je partner izbacio sve proteinske napitke, što misliš pod time? Jer i ja i partner tu i tamo nakon kućnih treninga popijemo proteine, mada pazim da su bez aditiva, sladila, boja itd pa sam se sad zabrinula da bi moglo biti štetno
    .IvonaSI2509 mislim da je to normalno i okej nakon punkcije, znam da nekima znaju doktori dati nakon aspiracije progestoron bez obzira što se ide na freeze all kako menga ne bi prebrzo stigla. U svakom slučaju, ideš prije na FET što je super 😊
    .Giselle žao mi je što se nijedna blastica nije održala. Hmm pretpostavljam da je druga uputnica za razgovor s genetičarom no čini mi se da to ide u slučaju da nešto nije uredu s nalazima. Ja sam baš kariogram radila u 11.mjesecu i samo smo i ja i partner dobili uputnicu A3 za kariogram, naručili smo se u Klaićevu, ovo su brojevi koje imam zapisane, nisam sigurna na koji sam ih na kraju dobila 01/4600-103, 01/ 4600-104. Za Rebro nemam zapisan broj ali zvala sam i tamo no dobila sam termin dosta kasnije nego u Klaićevoj pa sam to otkazala. Mislim da još privatno se može obaviti kariogram u Breyeru i Genomu, nisam sigurna za ostale, no uz plaćanje. Sretno 🤞🏽

Prije smo znali ubaciti protein u smoothie ili kad bi pekla neki zdravi kolac, ili bi uzela one proteinske pudinge al sam dobila preporuku da to maknem. Ne znam iskreno koliko utjece jer to je bila preporuka koju nismo dobili od doktora, ali posto nam nije puno utjecalo na svaki dan izbacili smo i to. 

🙋🏻‍♀️33-AMH 8.2 , lagani PCOS, granicna IR,
    q10, vit D 3000, vitC 500, novolac i 2x siofor
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.