Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IvonaSi2509
    31. Siječanj 2025. 22:43

Lori🍀

IvonaSi2509

IvonaSi2509

Cure sa visokim TSH.
    Došli su mi danas nalazi,TSH je 3.90.Višlji nego što treba biti.Zanimaju me vaša mišljenja.Na Euthyroxu sam 25 svaki dan i vikendi 50.

I dižem pitanje ☺️

Meni je bio oko 4 pa mi je dr malo povećao terapiju, uzimala sam 50 i povećao mi je na 50 od pon do pet, 75 vikendom. Za 4 tjedna mi se spustio na 2.5. Sad bi trebala u postupak sredinom veljače pa mi je još malo korigirao- 3 dana u tjednu 75 ostale dane 50 da se još malo spusti. Javi se doktoru svakako bi ti trebao dići terapiju. Ako ne uzimaš selen, kreni i on pomaže. Sretno!

Jel može to ginekolog il se baš moram javit endokrinologu?
    Jer liste čekanja su užas.
    FET bi trebao bit idući tjedan il onaj tamo,u nedjelju idem na uzv pa bi odmah pitala.

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• olaf95
    31. Siječanj 2025. 22:55

Saniii

Ajme šta je ovo sa forumom 😱, I don't like it either 🙈. Nisu valjda ovo one famozne promjene koje su najavljivali admini🙈
    Jabukica 😘🤗,
    Sirena bitno je da se endo ne krene tanjit, a najbitnije je da je trolinijski , stigne se to jos popravit🤞.
    Ovo za tvoj amh očigledno nije u korelaciji sa dobivenim brojem folikula jer ako si taj ciklus usla u postupak sa 24 antralna folikula koliko ih je i izvađeno, prosto je klinicki nemoguće da imaš tako nizak amh , jel si ga vadila samo jednom? Moguće da je bila greška labosa, ili da ti je bio prekriven nekim nedostatkom u organizmu, vecinom nizak vit D "prekrije" realno stanje amh. Koliko inace imas antralaca u ciklusima?
    Olaf95 dobrodošla 🤗.
    Vjerojatno znas da amh je u konačnici samo brojka na papiru i nije realni pokazatelj stanja rezerve jajnika i nikad se ne treba gledati sam, već sa stanjem na UZVu I ostalim hormonima, tek kad se sve sagleda može se dobiti dijagnoza. To sto se povisio kako sam gore napisala može biti odraz cjelokupnog stanja organizma, nijedan naš ciklus nije isti i antralni folikuli variraju i ako je bilo više antralaca taj ciklus kad si vadila krv tako je viši i amh. To u konačnici ništa ne znači jer je doktoru bitnije stanje jajnika i afc. Tvoja velika prednost je što ste još relativno mladi i vaše stanice su mlade. Evo ja imam 3 frendice koje imaju amh od 2.5 do 4 pmol i sve imaju djecu ,jedna dvoje :), tako da, moguće je, samo nemojte gubiti vrijeme i cim prije krenite u akciju i lovite onaj ciklus koji ima najvise antralaca. Meni više para uši to što ste u oba postupka dobili lijep broj js (ili folikula?),a tako malo oplođenih, gdje ste u postupku? Jesi dobila objašnjenje zasto se ostale stanice nisu oplodile? Sretno dalje 💪🙏
    Dee dee543 žao mi je 😔, ja betu vadim uvijek 9dpt blaste I to nije rano jer je to 14dno..
    Sretno svima 🤞

U cita sam oba postupka radila. Za ostale stanice bi uvijek rekli da nisu bile dovoljno zrele za oplodnju. Ovi sta su uspjeli bit oplodeni su bili trodnevni.

👱‍♀️95 AMH7.34pmol hasimoto
    👱‍♂️91 normo
    3g prirodno neuspjesno
    2 IVF neuspjesno

• Ivana2010
    31. Siječanj 2025. 23:10

8dnt
    Prilikom brisanja primjećene 2 smeđe "žilice". Da očekujem mengu ili ? Očekivana menga je kad bi i betu trebala raditi, 4.2.

None

Lori🍀
    31. Siječanj 2025. 23:18

IvonaSi2509

Lori🍀

IvonaSi2509

IvonaSi2509

Cure sa visokim TSH.
    Došli su mi danas nalazi,TSH je 3.90.Višlji nego što treba biti.Zanimaju me vaša mišljenja.Na Euthyroxu sam 25 svaki dan i vikendi 50.

I dižem pitanje ☺️

Meni je bio oko 4 pa mi je dr malo povećao terapiju, uzimala sam 50 i povećao mi je na 50 od pon do pet, 75 vikendom. Za 4 tjedna mi se spustio na 2.5. Sad bi trebala u postupak sredinom veljače pa mi je još malo korigirao- 3 dana u tjednu 75 ostale dane 50 da se još malo spusti. Javi se doktoru svakako bi ti trebao dići terapiju. Ako ne uzimaš selen, kreni i on pomaže. Sretno!

FET bi trebao bit idući tjedan il onaj tamo,u nedjelju idem na uzv pa bi odmah pitala.

Može ginekolog! Meni je privatnik povećao dozu a dr opće prakse sam samo poslala nalaz gdje piše da je povećana doza zbog mpo...

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
    Muž normo
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

IvonaSi2509
    31. Siječanj 2025. 23:33

Lori🍀

IvonaSi2509

Lori🍀

IvonaSi2509

IvonaSi2509

Cure sa visokim TSH.

I dižem pitanje ☺️

Može ginekolog! Meni je privatnik povećao dozu a dr opće prakse sam samo poslala nalaz gdje piše da je povećana doza zbog mpo…

Odlicno,al jel moguce da mi TSH povecan zbog Estrofema?Krajem 11og mj mi je bio oko 1.50,i tako se držalo,ali do asporacije ga nisam vadila,a uzimala sam i gonal i Duphaston(oni su "izlapili") od 2.1 do 13.1 a Estrofem mi je pojacana doza na 3x1 vec par dana.
    Malo sam se uplasila,ne znam jel mogu zbog toga pauzirat FET? 

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

Lori🍀
    31. Siječanj 2025. 23:43

Ivona ne znam stvarno odgovor na to pitanje jer nisam još prošla ni 1 postupak pa nemam iskustva. Mislim da odgoda postupka ovisi o dr. Generalna praksa kod nas je do 2.5 tsh, ne znam kako je je vani.

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
    Muž normo
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

ivanova_mama
    01. Veljača 2025. 08:01

DeeDee_543

Cure ja sam sinoć (8 dnt) vadila betu jer bi po kalendaru sutra trebala dobiti M. Beta je 1.2, znači opet ništa…u srijedu sam ponavljala i progesteroni estradiol i bili su se već jako snizili tako da sam donekle bila spremna na ovaj ishod….Odlučila sam još dan, dva uzimat terapiju ali mislim da je situacija jasna i da nemam što više očekivat…
    .
    Ima li neka od Vas da je ovako rano vadila betu pa se kasnije pokazalo suprotno?
    .
    Cure koje ste u CITA, molim Vas da mi javite dojmove….Kako ste zadovoljni s pristupom, kod koga ste od doktora? Iz kojeg Vam je pokušaja uspjelo? Koja je okvirna cijena postupka s lijekovima (znam da je individualno) ali evo, svaka informacija je dobro došla :)

Pozdrav
    Meni je ovo opcenito prvi postupak i odlucila sam se za Cito zbog pregrst iskustava. Ja sam kod dr Aracic. Moje iskustvo je za sad super. Sto god treba sve se moze dogovorit. Jako su fleksibilni pogotovo nama koji nismo iz Sta. Meni su vrijednosti bile niske pa nisam odmah krenula pa sam se boostala sa raznim vitaminima. Ja za sad dobivam pergoveris 200 i sad je samo stimulacija pa cemo vidit dalje. Ljekovi su jako skupi. Mene uz sve ovo ako bude ok jos cekaju i fragmini nakon punkcije jer imam hemofiliju i trombofiliju. Rekla bi da je cifra oko 3000 ako su neke normalne okolnosti al sa ovim dodatnim ljekovima ide i do 4,5.

1. Jedan spontani u 8om tj
    2. MTHFR heterozigot
    3.PAI 1 heterozigot
    4. 3.7.2018 - prirodnim putem moj čovik, zvrk, sve na ovom svitu
    5. 2022 - operacija mioma
    6. od 2022 bezuspješno
    7. 11/2024 krenili u postupak IVFa
    8. TSH 2.38; FSH 5.2; LH 9.2; PRL 213; AMH 7.0: FOLNA 5.9; D vitamin 62
    9. Sve vrijednosti smo podignuli boostanjem
    10. Krećem sa Pergoveris 200
    11. Muž - sve super

Sage
    01. Veljača 2025. 08:13

ivanova_mama fragmine mozes dobiti na recept, samo se sa svim nalazima javi hematologu u bolnicu. Možda ti neće dati odmah od punkcije, ali mogu od transfera i pozitivne bete tako da se svakako isplati, umjesto da sve kupuješ sama :)

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih

• anna1507
    01. Veljača 2025. 09:46

DeeDee_543

Cure ja sam sinoć (8 dnt) vadila betu jer bi po kalendaru sutra trebala dobiti M. Beta je 1.2, znači opet ništa…u srijedu sam ponavljala i progesteroni estradiol i bili su se već jako snizili tako da sam donekle bila spremna na ovaj ishod….Odlučila sam još dan, dva uzimat terapiju ali mislim da je situacija jasna i da nemam što više očekivat…
    .
    Ima li neka od Vas da je ovako rano vadila betu pa se kasnije pokazalo suprotno?
    .
    Cure koje ste u CITA, molim Vas da mi javite dojmove….Kako ste zadovoljni s pristupom, kod koga ste od doktora? Iz kojeg Vam je pokušaja uspjelo? Koja je okvirna cijena postupka s lijekovima (znam da je individualno) ali evo, svaka informacija je dobro došla :)

Pozdrav, ja sam u Cita, uspješan mi je bio drugi FET i sada sam 14tt. Kod doktora Petra Poljaka sam i od srca bi ga preporučila. Kod nas je sve bilo ok, moji nalazi izvrsni a kod muža slabo pokretni plivači ali ništa zabrinjavajuće. Cijena ti je oko 3 tisuće, s tim da sam drugi FET platila oko 700 eura. Ovo je cijena bez utrogestana i ostalih tablete koje sam bila (estrofem, Andol...). Ja sam iz BiH pa tako da sam sve lijekove plaćala. Sretno i svako dobro. 

🙎🏻‍♀️92 godište
    🧔86 godište
    Dijagnoza: Idiopatska neplodnost
    IVF+ICSI/Zymoth
    Broj embrija:4
    Prenesenih: 1 dana 30.09.2024.
    Smrznutih:3
    Poliklinika Cito
    11/24 FET jedne blastociste, beta 11 dnt 613, 13dnt 1137.
    27.12. 24. UZV čuje se ❤️
    16.01.25. UZV ⏳

• Zara92
    01. Veljača 2025. 10:17

Pozdrav cure, da se ponovno prikljucim ovdje idemo u 2. postupak ovaj put u Vinogradsku, ima jos cura koje idu ili su isle u Vinogradsku? ❤️

Pokusavamo od 10/19 prvo 👶
    Petrova 10/2020
    👩‍💼 27, hormoni ✅ brisevi ✅ papa ✅
    ❌Sono hsg 15.07.21 - obostrano otezano, osteceni jajovodi, IVF postupak
    Stimulirani, 06.06 Gonal 225, 10.06 Cetrotide, 13.06 Ovitrelle
    15.06 punkcija, 5 oocita, nema❄️
    20.06 ET, vracene 2
    26.06 ➕, 27.06 ➕
    29.06, 9dnt, 102.46 🍀 02.07, 12dnt, 361.22 🍀
    21.07 6tj+6 ❤️
    7.10 17+6 🐞❤️
    15.03.2023💙Dečko💙
    2.postupak Vinogradska 2025
    Ivf 3/25 🤞 10.03 11js, 3❄️❄️❄️, 15.03 ET 1 blastocista, 25.03 beta 116🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.