Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Anda

Broj poruka: 22

Prijavi adminu

Saniii ne, otišli smo iz Vinogradske nakon toga. Tamo sam doživjela komentare na moj slučaj - "dal se može iz kamena voda iscijediti?", "šanse da vaši jajnici nešto naprave su iste kao da i moji nešto naprave(muški dr)", itd., a onda kad su jajnici sami proradili - svi se čudom čudili. Prebacili smo se na Sv.Duh. Tu sam uvijek kod iste dr koja je imala od početka 'kaubojski' pristup, no djelovalo mi je da je ipak zainteresirana i voljna pokušati s mojim slučajem koji nema velike šanse. 
    Hvala ti na info o tvojim aspiracijama, puno mi znači da sam si bar potvrdila da me to s razlogom kopkalo svo ovo vrijeme. A ovo da mi ginekologica sve te godine nije reagirala i rekla (pa meni prepustila odluku) me grize do suza, jer sad više ništa ne mogu napraviti, a ona nema nikakvu odgovornost da je svojim postupkom nekom tako obilježila život.

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

Antonija2510

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Emma05, Saniii hvala Vam puno na riječima ohrabrenja. Pročitala sam sve savjete sa prve stranice tako da svakako krećemo sa time. 😊 Iz Istre smo, pa ni sami neznamo gdje bi išli, tu sam za sve prijedloge. Čekamo da nam se povratno jave za androloga, to su nam napisali uz spermiogram, to je bio prvi, ali su rekli da zato što je dosta los treba krenuti što prije kod androloga, da nema smisla čekati 2,3 mjeseca za novi spermiogram. Dali je bolje suprugu uzeti Profertil ili Proxeed? On je do svoje šeste godine imao 11 operacija zbog zapetljaja crijeva kao beba, pa je i to sigurno utjecalo na nalaz 🤷‍♀️

❤️ 34 god. Sve ok
    💙 28.god. teška oligoasthenoteratozoospermia

sanjushka

Broj poruka: 1171

Prijavi adminu

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️      
    SIJEČANJ 2025. 
    22.1. sri
    MALA 33 - ultrazvuk 
    DEEDEE_543 - f.transfer
    23.1. čet
    PLAVUŠA - konzultacije 
    24.1. pet
    BLONDIE_145 - ultrazvuk 

VELJAČA 2025.
    10.2. pon
    IVKA33 - ultrazvuk 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

Mala i Deedee sretno danas! 🤞🏻❤️
    Sanii hvala ❤️ 
    Danas sam se bar probudila bez temperature iako se osjećam pregaženo, glava me ubija i znam da će se kasnije opet dignuti.. 🙄

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. ⏳
    s88.forum@gmail.com

Pixi

Broj poruka: 293

Prijavi adminu

Antonija, moj partner je isto imao problema. Išao je urologu, koji mu je zbog njegovog stanja preporučio antibiotike. Uz to je popravio sve što su ti cure rekle i na preporuku MPO dr. pio je Prosprm,bilo je poboljšanja. Naravno da jedan spermiogram ništa ne znači, treba opet ponoviti za par mjeseci. Nemojte odustati, postoje metode i bitan je dobar embriolog. Nama se pokazala dobra embriologica kod dr. Škvorca. 
    Nije uvijek bilo sjajno, no ovog puta nam je urodilo plodom.

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Pixi

Broj poruka: 293

Prijavi adminu

Cure pratim vas iz prikrajka. I želim puno uspjeha u narednim periodima.
    Sanjusha popratila sam da si bolesna, zelim zi što prije da ozdraviš.

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

IvonaSi2509

Broj poruka: 266

Prijavi adminu

Anda

Saniiine, otišli smo iz Vinogradske nakon toga. Tamo sam doživjela komentare na moj slučaj - "dal se može iz kamena voda iscijediti?", "šanse da vaši jajnici nešto naprave su iste kao da i moji nešto naprave(muški dr)", itd., a onda kad su jajnici sami proradili - svi se čudom čudili. Prebacili smo se na Sv.Duh. Tu sam uvijek kod iste dr koja je imala od početka 'kaubojski' pristup, no djelovalo mi je da je ipak zainteresirana i voljna pokušati s mojim slučajem koji nema velike šanse.
    Hvala ti na info o tvojim aspiracijama, puno mi znači da sam si bar potvrdila da me to s razlogom kopkalo svo ovo vrijeme. A ovo da mi ginekologica sve te godine nije reagirala i rekla (pa meni prepustila odluku) me grize do suza, jer sad više ništa ne mogu napraviti, a ona nema nikakvu odgovornost da je svojim postupkom nekom tako obilježila život.

Draga Anda, vrijeme je da se i ja uključim.
    Mi smo Hrvatsku otpisali samo zato što su nas šutali kao stare cipele.U Osijeku na genetičkom savjetovanju,nam je genetičarka rekla,citiram:" Pomirite se s tim da nećete imat djecu.Imate opcije da napravite dijete po naružbi u Češkoj ili gdje već idu,ili ćete otići u dom po gotov proizvod." 
    Nismo znali di nam je auto parkiran.U Zagrebu su nam rekli da mužu operacija nikako neće pomoći.Ni pokušat operirat...da bi nakon par dana promjenili mišljenje i rekli pa znate,možemo makar TESE.
    E pa sad mi nismo htjeliPristupi prema nama su bili ili kao da smo djeca ili kao da smo smeće.
    Otvoreno,potrošili smo privatno oko 30.000e sigurno,na postupak u Turskoj,gdje su našli spermije,ali nisu se embriji razvili(pokušali,vidjeli,nastavili dalje jer ovo ne ide) onda postupak sada u Češkoj,a prije toga Zagreb,Osijek,Slavonski Brod...nema grada gdje nismo išli.
    U Turskoj smo ostavili 7.000 ali i nakon godinu dana ti isti doktori se sjete i nazovu muža i mene da pitaju kako smo,kad god imaju seminare Zagreb,Beograd,zovu da dođemo.
    Sada smo u Pragu,ljudski pristup prema nama bez obzira na privatno,ali bilo nam je ponuđeno preko hzzo,a možemo i dobit nekakav povrat poreza i na plaćanju uz račun da potvrdu da smo dali novac u gotovini kako je i bilo.
    Nije nam žao ni centa uloženog u ovu borbu.

👩🏼‍💼-29| ✅
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

IvonaSi2509

Broj poruka: 266

Prijavi adminu

IvonaSi2509

Draga Anda,vrijeme je da se i ja uključim.
    Mi smo Hrvatsku otpisali samo zato što su nas šutali kao stare cipele.U Osijeku na genetičkom savjetovanju,nam je genetičarka rekla,citiram:" Pomirite se s tim da nećete imat djecu.Imate opcije da napravite dijete po naružbi u Češkoj ili gdje već idu,ili ćete otići u dom po gotov proizvod."
    Nismo znali di nam je auto parkiran.U Zagrebu su nam rekli da mužu operacija nikako neće pomoći.Ni pokušat operirat…da bi nakon par dana promjenili mišljenje i rekli pa znate,možemo makar TESE.
    E pa sad mi nismo htjeliPristupi prema nama su bili ili kao da smo djeca ili kao da smo smeće.
    Otvoreno,potrošili smo privatno oko 30.000e sigurno,na postupak u Turskoj,gdje su našli spermije,ali nisu se embriji razvili(pokušali,vidjeli,nastavili dalje jer ovo ne ide) onda postupak sada u Češkoj,a prije toga Zagreb,Osijek,Slavonski Brod…nema grada gdje nismo išli.
    U Turskoj smo ostavili 7.000 ali i nakon godinu dana ti isti doktori se sjete i nazovu muža i mene da pitaju kako smo,kad god imaju seminare Zagreb,Beograd,zovu da dođemo.
    Sada smo u Pragu,ljudski pristup prema nama bez obzira na privatno,ali bilo nam je ponuđeno preko hzzo,a možemo i dobit nekakav povrat poreza i na plaćanju uz račun da potvrdu da smo dali novac u gotovini kako je i bilo.
    Nije nam žao ni centa uloženog u ovu borbu.

I još da se nadovežem,2 ginekologice me pregledale,kad sam otišla privatno 2022 sam saznala da mi je maternica u nazad i da imam malu pregradicu,do tad nitko ništa mi nije rekao,Osijek mpo također Šijanović nije skužio ništa kad smo iz Zagreba išli u Osijek po mišljenje.

👩🏼‍💼-29| ✅
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

Xoxo23

Broj poruka: 761

Prijavi adminu

Sanjushka ozdravi nam brzo ❤️🫶🏻 može mene na popis 28.01 UZV za FET Sani hvala na info za estrofem, našla sam primjera sličnim mojim još i na redditu pa sam sad mirna 😅 bar do UZV , sad se bacam na brazilske, sok od cikle i sok od šipka 😄 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    01/25 ? FET ⏳ 🫣

• blondie_145

Broj poruka: 87

Prijavi adminu

IvonaSi2509, citam i ne vjerujem 😳 jako mi je zao kroz sto ste prosli (i prolazite) i zelim vam svu srecu i uspjeh ❤️🤞🏻
    .
    Jedno pitanje za pregradicu - to mislis na septum maternice? Ako da, pazi da ti ga DOBRO pogledaju. Meni ga isto godinama nisu vidjeli, kad sam spontano ostala trudna su rekli da je mali i da je granicno za operaciju i da vjerojatno nece raditi probleme u buducim trudnocama (ta je zavrsila kao missed), s obzirom kako smo spontano od prve ostali trudni (jer se septum najcesce otkrije kad zena nikako ne uspjeva ostati trudna jer septum je neprokrvljeno tkivo pa se embrij nema gdje primiti). Ja sam zapravo u neku ruku inzistirala na operaciji i tek su mi kod rezanja skuzili da je puno veci nego sto se cinio na UZV i da je dobro da sam ga maknula - 2/3 maternice mi je bilo ispunjeno.

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️

Emma05

Broj poruka: 744

Prijavi adminu

Ja sam isto imala mali septum koji su mi nakon duuugog niza godina otkrili. Riješila sam ga prvom histeroskopijom 2019 g. I zabačena mi je maternica. Trudnoću smo ostvarili nakon druge histeroksopije sada. FET je bio. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.